Gjest Gjest Skrevet 2. august 2006 #1 Del Skrevet 2. august 2006 Gjerne en med mandler eller nøtter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 3. august 2006 #2 Del Skrevet 3. august 2006 Denne fra God Morgen Noge er god, og enkel å lage. Stor eplekake 600 g mykt smør 600 g sukker 600 g hvetemel 4-5 ts bakepulver 10 egg 10 ss kaldt vann 10 epler sukker, kanel og hakkede mandler Rør smør og sukker lyst og lett. Bland inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres i til slutt. Hell røren i en stor langpanne. Legg over eplebåter og dryss på sukker, kanel og hakkede mandler. Stek ved 180 grader, på nederste rille i 35-40 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 3. august 2006 #3 Del Skrevet 3. august 2006 Tusen takk.Men går det ann å lage den litt mindre? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 3. august 2006 #4 Del Skrevet 3. august 2006 Hvis du vil ha en mindre oppskrift har jeg også denne gode eplekaken som bakes i en 22 cm form. Saftig Eplekake 2 egg 1 ½ dl sukker 2 ¾ dl hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker revet skall av ½ sitron eller appelsin 50 g smeltet smør 1 dl vann 2-3 epler perlesukker, kanel og hakkede mandler Pisk eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker inn i røren. Tilsett sitronskall, smeltet smør og vann. Hell i en smurt form (22 cm). Skrell og skjær eplene i båter som stikkes i røren. Strø på kanel, sukker og mandler. Stek på nederste rille ved 175 grader i ca 45 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 3. august 2006 #5 Del Skrevet 3. august 2006 På "Det søte liv" har de en eplekakeoppskrift med marengslokk som drysses med mandler. Den er kjempegod! Anbefales! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
G.A. Skrevet 4. august 2006 #6 Del Skrevet 4. august 2006 Tips ang fyllet i kaken: 1/2 l vaniljekrem på bunn, og hjemmelaget eplemost på toppen, i stedet for epler i båter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elze Skrevet 4. august 2006 #7 Del Skrevet 4. august 2006 Tips ang fyllet i kaken: 1/2 l vaniljekrem på bunn, og hjemmelaget eplemost på toppen, i stedet for epler i båter ← Du mener vel eplemos? Blir litt sølete ellers, kanskje? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
G.A. Skrevet 6. august 2006 #8 Del Skrevet 6. august 2006 Ja, jeg mener eplemos. Hjemmelaget helst Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monja Skrevet 6. august 2006 #9 Del Skrevet 6. august 2006 *kopiert til dagboka mi* Må prøve de oppskriftene en gang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 6. august 2006 #10 Del Skrevet 6. august 2006 Jeg hadde noen epler og sitroner til overs, så nå står kaken i ovnen og jeg er veldig spent Må si at jeg slet veldig med å raspe sitronene... bare meg, eller? Så det ble nok ikke så mye i den som det skulle være, men pytt pytt. Jeg tror ikke det er verdens unergang Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 6. august 2006 #11 Del Skrevet 6. august 2006 Må si at jeg slet veldig med å raspe sitronene... bare meg, eller? ← Hva var det du hadde problemer med? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 6. august 2006 #12 Del Skrevet 6. august 2006 Hva var det du hadde problemer med? ← Raspe sitronene/skallet...gjorde jeg noe feil, eller? Ellers så har jeg nett smakt på kaken og den var veldig god Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå