Gå til innhold

Bernaisesaus


Blueberry

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg synes Nigella Lawson sin enkle bernaise er veldig god. Vanligvis skal man koke en essens av bl.a. eddik, urter og løk først, men jeg synes den er like god uten (og tar mindre tid).

Du har 4 eggeplommer i en glassbolle over vannbad. Tilsetter 1/4 ts tørket estragon og 2 ss hvitvinseddik. Så visper du mens du har i 250 g smør i små klumper. Til slutt smaker du til med salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmm...tusen takk Arkana! Du er alltid til å stole på...hehe... :)

Hvor mange rekker denne porsjonen til da? Jeg skal lage til 8.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, fire til seks personer, litt avhengig av hvor glade dere er i saus. Kanskje bedre å lage litt for mye enn litt for lite i allefall, særlig hvis dere skal ha gjester.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg burde kanskje poengtere at sausen aldri må koke, og visp sausen godt og la smøret smelte mellom hver klatt du har i slik at den ikke skiller seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...