Gå til innhold

Kokosmelk


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

- Smoothie: 2,5 dl ananasjuice, 2 dl kokosmelk, ¼ frossen ananas i biter og ½ frossen banan i biter kjøres sammen i blender.

- Kokosiskrem: 5 dl kokosmelk varmes opp sammen med 1,5 dl sukker. Pisk 4 eggeplommer sammen i en bolle og visp gradvis inn den varme melken. Hell alt tilbake i kjelen og varm opp til det tykner. Avkjøl og frys.

- Bruk i wok og gryteretter.

- Rispudding: 90 g grøtris blandes med 6 dl kokosmelk, en strimmel lime- eller sitronskall og 60 g sukker. Hell i en ildfast form og legg små smørklatter rundt. Bak i ovnen ved 170 grader i ca 30 minutter. Ta ut og kast sitrusskallet, rør inn litt anis, sett tilbake i ovnen og bak videre 1-2 timer (til væsken er absorbert). Server varm eller kald med frisk frukt.

- Bytt melk i en kakeoppskrift med kokosmelk, det samme kan gjøres med pannekaker og vafler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Suppe med røde linser, gulrøtter og kokosmelk.

Ellers kan du lage mange gode indiske og thailandske retter med kokoksmelk, feks suppe og curry. En enkel variant er å ta utgangspunkt i rød eller grønn currypaste, tilsette kokosmelk, evt kraft/buljong (hvis du lager suppe), presset lime, frisk ingefær/chili/hvitløk, og så ha i det du liker av grønnsaker + feks kyllingbryst, fiskefilet, scampi, blåskjell etc.

Endret av piaf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Suppe med røde linser, gulrøtter og kokosmelk.

Ellers kan du lage mange gode indiske og thailandske retter med kokoksmelk, feks suppe og curry. En enkel variant er å ta utgangspunkt i rød eller grønn currypaste, tilsette kokosmelk, evt kraft/buljong (hvis du lager suppe), presset lime, frisk ingefær/chili/hvitløk, og så ha i det du liker av grønnsaker + feks kyllingbryst, fiskefilet, scampi, blåskjell etc.

:Nikke::Nikke: Ja kjempeenig. Elsker thai og indisk mat!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kom på noe..kokosris er kjempegodt til sterke curryretter. Kok basmatiris i kokosmelk istedtfor vann, bruk lav temeparur ellers brenner det seg lett. Beef rendang er en superdeilig rett kokosmelk. Har ikke oppskriften tilgjengelig akkurat nå, men søk etter den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nydelig kylling paneng (thailandsk rett)

To fedd hvitløk (finhakkes eller presses)

En spiseskje revet fersk ingefær

1/2 chili (finhakkes)

En stor løk (finhakkes)

1 ts (eller mer) currypaste

2-3 dl kokosmelk

Presset saft av en lime

rå kyllingfilet i biter

Hvitløk, ingefær, chili og løk freses raskt i litt olje og margarin. Når løken er blank tilsettes currypaste og kokosmelk. Tilsett kyllingfilet i sausen og la den koke til kyllingen er ferdig. (Sjekk etter ca 10 min.) Smak til med limesaft.

Server retten med ris og evnt. en salat av revet gulrot, agurk, appelsinskiver og yoghurtdressing.

Edit: Jeg har konfrontert med opphavet til denne oppskriften, og gjort noen endringer i tilfelle noen skulle la seg inpsirere...

Endret av Elanor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nydelig kylling paneng (thailandsk rett)

To fedd hvitløk (finhakkes eller presses)

En spiseskje revet fersk ingefær

1/2 chili (finhakkes)

En stor løk (finhakkes)

1 ts (eller mer) currypaste

2-3 dl kokosmelk

Presset saft av en lime

rå kyllingfilet i biter

Hvitløk, ingefær, chili og løk freses raskt i litt olje og margarin. Når løken er blank tilsettes currypaste og kokosmelk. Tilsett kyllingfilet i sausen og la den koke i ca 10 min. Smak til med limesaft.

Server retten med ris og evt. wokgrønnsaker.

det hørtes helt fantastisk ut! *må prøve*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

taiinspirert kylling

kyllingbiter, ingefær, chili, hvitløk, purreløk, bambusskudd og kokosmelk.

stek kyllingen og ha over hakket ingefær, hvitløk og chili, purre i store biter på langs og bambusskudd, hell over kokosmelken når det er nesten ferdig, kok opp og server med ris.

kylling og kokossuppe (nyydelig forrett)

kyllingbiter, bambusskudd, grønn currypasta og kokosmelk.

stek kyllingen, varm bambusskuddene (del dem gjerne på langs), hell over kokosmelk (to bokser) og smak til med curryen.

jeg liker ikke å bruke light kokosmelk, den smaker utvannet og konsistensen er tynn og rennende og likner ikke på den gode fyldige kokosmelken.

*sulten*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...