Gjest piaf Skrevet 30. juli 2006 #1 Skrevet 30. juli 2006 (endret) Vi brukte tørkede traktkantareller til middagen i dag, og har en rest igjen av vannet vi bløtla dem i før bruk (brukte noe av det i sjyen som godgjorde seg i ovnen sammen med kalvesteken, men ikke alt.) Kan vi fryse dette bløtevannet? Eller kan det evt stå i kjøleskapet et par dagers tid, i påvente av en restemiddag? Endret 30. juli 2006 av piaf
mee mee Skrevet 30. juli 2006 #2 Skrevet 30. juli 2006 du kan koke det litt inn, for å konsetrere det, å deretter fryse det?
Gjest gjest1 Skrevet 30. juli 2006 #3 Skrevet 30. juli 2006 Ja, du kan fryse det. Bløtevannet er likevel så konentrert at du neppe trenger å koke det mer inn på forhånd. Sopp er godt!
Gjest piaf Skrevet 30. juli 2006 #4 Skrevet 30. juli 2006 Tror ikke heller innkoking er nødvendig, nei. Men jeg forsøker frysing. Takk for svar!
Gjest gjest1 Skrevet 31. juli 2006 #5 Skrevet 31. juli 2006 Kommer selvsagt an på hva du lager, men i grytretter og sauser er det ikke nødvendig å bløte traktisene før bruk. Antar at vannet fint kan fryses, for å svare på sprøsmålet
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå