Gå til innhold

Bløtevann til tørket sopp


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Vi brukte tørkede traktkantareller til middagen i dag, og har en rest igjen av vannet vi bløtla dem i før bruk (brukte noe av det i sjyen som godgjorde seg i ovnen sammen med kalvesteken, :sikle: men ikke alt.)

Kan vi fryse dette bløtevannet? Eller kan det evt stå i kjøleskapet et par dagers tid, i påvente av en restemiddag?

Endret av piaf
Videoannonse
Annonse
Skrevet

du kan koke det litt inn, for å konsetrere det, å deretter fryse det?

Gjest gjest1
Skrevet

Ja, du kan fryse det. Bløtevannet er likevel så konentrert at du neppe trenger å koke det mer inn på forhånd. Sopp er godt! :)

Skrevet

Tror ikke heller innkoking er nødvendig, nei.

Men jeg forsøker frysing. Takk for svar! :)

Gjest gjest1
Skrevet

Kommer selvsagt an på hva du lager, men i grytretter og sauser er det ikke nødvendig å bløte traktisene før bruk.

Antar at vannet fint kan fryses, for å svare på sprøsmålet :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...