Gjest gjest1 Skrevet 28. juli 2006 #1 Skrevet 28. juli 2006 Bruker dere kokevannet etter å ha kokt bønner? koker nemlig barlottibønner når, og begynte å lute litt på dette. Tidligere har jeg alltid kastet kokevannet, men er det egentlig noen grunn til å ikke bruke det? Det inneholder kanskje mye næringsstoffer?
Gjest Gjesta Skrevet 28. juli 2006 #2 Skrevet 28. juli 2006 Hvis det er tørkede bønner skal du alltid tømme ut kokevannet, da det inneholder giftstoffer eller noe slikt. Hvordan det er med friske bønner vet jeg dessverre ikke.
Gjest gjest1 Skrevet 28. juli 2006 #3 Skrevet 28. juli 2006 Det er tørkede bønner jeg koker altså. Har ikke hørt at det er giftig, men har aldri brukt vannet før så jeg vet jo ikke. Og når man lager brun bønnestuing bruker man jo kokevannet? Himmel, jeg må få meg et liv...
Gjest Elfrida Skrevet 28. juli 2006 #4 Skrevet 28. juli 2006 Jeg har hørt at man ved å kaste kokevannet slipper plager med luft i magen. Eller kanskje det var vannet de ligger i bløt i? Hmm. Vet ikke om det stemmer altså!
Nilma Skrevet 28. juli 2006 #5 Skrevet 28. juli 2006 Jeg mener å ha hørt at det viktigste er å kaste bløtevannet. Tror da jeg har sett oppskrifter der man bruker kokevannet, eller husker jeg helt feil? :klø:
Gjest Gjesta Skrevet 28. juli 2006 #6 Skrevet 28. juli 2006 (endret) Nå er ikke wikipedia den mest sikre kilden, men det står litt her om luft, bønner og giftstoff: en.wikipedia.org/wiki/Kidney_bean Edit: Det var visst om kidney bønner, ikke bønner generelt... Endret 28. juli 2006 av Spinone
Gjest gjest1 Skrevet 28. juli 2006 #7 Skrevet 28. juli 2006 Ja, bløtevannet kaster jeg og koker de i nytt vann. Men så er det jo dette kokevannet da, er jo redd for at jeg går glipp av noe kanskje?
Gjest piaf Skrevet 28. juli 2006 #8 Skrevet 28. juli 2006 Standardprosedyre i div. suppeoppskrifter med tørkede bønner fra The River Café: Ha halvparten av bønnene og litt av kokevannet i blender, kjør til puré og tilsett i suppen sammen med resten av bønnene.
Gjest gjest1 Skrevet 31. juli 2006 #9 Skrevet 31. juli 2006 Bønner bør kokes det første kvarteret uten lokk, da forsvinner giftstoffene. Giften er uansett ikke dødelig, men kan gi kraftig diare.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå