Susannah Skrevet 25. juli 2006 #1 Skrevet 25. juli 2006 Kanskje vi skulle funnet et norsk navn paa det, vet ikke hva det skulle vaert? Uansett, jeg har eksperimentert litt og laget noen kjempegode wraps i det siste, passer til baade frokost, lunsj og kvelds. Bruker helt vanlige tortillas, legger den flat og stryker et tynt lag med pesto utover den. Saa hiver jeg paa litt revet ost hvis jeg har, salat, tomat - og ikke minst noen oppskaarede soltorkede tomater. Har ogsaa brukt kalkunpaalegg skaaret i strimler, eller rester fra gaarsdagens kyllingmiddag. Brettingen krever litt ovelse, men har funnet ut at begge sidene maa brettes inn, for jeg ruller den saa stramt som mulig og skjaerer den i to. Herlig! Noen som har forslag til annet fyll jeg kan proeve ut?
Gjest Gjesta Skrevet 25. juli 2006 #2 Skrevet 25. juli 2006 Kanskje vi skulle funnet et norsk navn paa det, vet ikke hva det skulle vaert? ← Tja, wraps er jo egentlig bare fylte lefser, så hvorfor ikke bare kalle det fylte lefser? Andre ting som er godt i fylte lefser er smøreost, bønnepaté, avokado, feta - ikke nødvendigvis sammen, men i lag med salat, oliven, soltørkede tomater etc.
Gjest Gjest Skrevet 25. juli 2006 #3 Skrevet 25. juli 2006 Det med brettingen forsto jeg ikke, men har pleid å lage wraps selv, smurt med kremost og fylt med det jeg ellers har. Skulle gjerne hatt noen tips for brettingen, noen som kan forsklare det idiotsikkert for meg?
NullHull Skrevet 25. juli 2006 #4 Skrevet 25. juli 2006 Det med brettingen forsto jeg ikke, men har pleid å lage wraps selv, smurt med kremost og fylt med det jeg ellers har. Skulle gjerne hatt noen tips for brettingen, noen som kan forsklare det idiotsikkert for meg? ← Her finner du en liten hvordan-brette-wraps-innføring fra Toro .
Gjest Elfrida Skrevet 25. juli 2006 #5 Skrevet 25. juli 2006 (endret) Øh, hva er egentlig greia med å dele den i to? Er det bare presentasjon, eller blir det bare 1/2 wrap på hver? Endret 25. juli 2006 av Elfrida
Gjest synseren Skrevet 25. juli 2006 #6 Skrevet 25. juli 2006 Hva med skinke i strimler, ost i strimler, salat og dressing. Kjempegodt !
NullHull Skrevet 25. juli 2006 #7 Skrevet 25. juli 2006 Noen som har forslag til annet fyll jeg kan proeve ut? ← Fisk og skalldyr av alle slag, som f.eks. reker (gjerne marinerte i hvitløk, karri e.l), tunfisk, peppermakrell, osv. Egg, feks. eggesalat, eller bare hakket egg, er godt til fisk. Forøvrig synes nå jeg at så og si alt man kan slenge oppå et smørbrød også egner seg i wraps, om man nå bruker lefser, lomper ellerhvadetmåttevære
gladidag Skrevet 25. juli 2006 #8 Skrevet 25. juli 2006 hmmm....jeg trodde det var selve lefsen du kom m oppskrift på jeg....
Gjest Lea Skrevet 25. juli 2006 #9 Skrevet 25. juli 2006 Jeg har laget wraps til middag i dag (for varmt til å orke tung mat). Jeg lager med litt smøreost med krydder eller urter, finstrimlet salat, litt pesto, kalkunpåleg i strimler, litt revet ost, mais og tomater. Sambo vil helst ha skinke, ost, salat, paprika og hvitløksdressing. Perfekt sommermat i alle fall. Og det meste kan brukes egentlig.
dragonfly Skrevet 26. juli 2006 #10 Skrevet 26. juli 2006 Jeg har planer om å lage noe jeg så på tv. Det tok de en stor takolefte og la kjøttdeig, saus og diverse grønnsaker i midten.. OBS ikkje for mye! (kunne også bruke gryterett) så tar du revet ost rundt kanten og slenger over en ny lefse og enten steiker eller bare varmer de til osten smelter.. Mmmm
mowgli Skrevet 28. juli 2006 #11 Skrevet 28. juli 2006 Sambo lager verdens beste wraps! Han pleier å fylle de med: Sprøstekt bacon/Kalkunpålegg/Spekepølse etc. Smøreost krydder/pesto Ruccolasalat Soltørket tomat Pinjekjerner Mais Rødløk Oliven Feta Dæsj med olivenolje, salt & pepper
Susannah Skrevet 30. juli 2006 Forfatter #12 Skrevet 30. juli 2006 Sorry for den daarlige forklaringen paa brettingen, men ser du har faatt gode raad naa! Det med aa skjaere dem over er bare presentasjon og ikke nodvendig i det hele tatt. Takk for mange gode tips, skal proeve noen av dem snart!
Sun Mei Skrevet 30. juli 2006 #13 Skrevet 30. juli 2006 Åh! Nå ble jeg sulten Kanskje en idè til lunsjmat på jobben dette
Gjest allium Skrevet 30. juli 2006 #14 Skrevet 30. juli 2006 Åh! Nå ble jeg sulten Kanskje en idè til lunsjmat på jobben dette ← Ja, og fint på tur. Når man skal ha dem med seg, er det lurt å pakke dem inn i et matpapir som man surrer hardt i begge ender, ala smellbonbon. Da behøver man ikke å brette heller, fyllet holder seg på plass likevel.
Sun Mei Skrevet 30. juli 2006 #15 Skrevet 30. juli 2006 Ja, og fint på tur. Når man skal ha dem med seg, er det lurt å pakke dem inn i et matpapir som man surrer hardt i begge ender, ala smellbonbon. Da behøver man ikke å brette heller, fyllet holder seg på plass likevel. ← En god idÈ til neste gang vi skal på stranden kanskje. Bruker dere vanlig tacowraps da?
Gjest allium Skrevet 30. juli 2006 #16 Skrevet 30. juli 2006 En god idÈ til neste gang vi skal på stranden kanskje. Bruker dere vanlig tacowraps da? ← Ja, den største typen. Når man skal spise, er det lurt å skjære dem i to på skrå, tvers gjennom papiret.
Sun Mei Skrevet 30. juli 2006 #17 Skrevet 30. juli 2006 Ok. Dette må prøves. Kanskje til og med jobblunsj dette, i stedet for den kjedelige brødskiva
Blueberry Skrevet 31. juli 2006 #18 Skrevet 31. juli 2006 Jeg har planer om å lage noe jeg så på tv. Det tok de en stor takolefte og la kjøttdeig, saus og diverse grønnsaker i midten.. OBS ikkje for mye! (kunne også bruke gryterett) så tar du revet ost rundt kanten og slenger over en ny lefse og enten steiker eller bare varmer de til osten smelter.. Mmmm ← Det er vel det som kalles Quesadilas...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå