Gå til innhold

Madrid


Daria

Anbefalte innlegg

Har begynt å planlegge ferie i september, men har ikke helt bestemt oss for hvor vi skal ennå... Madrid er et av alternativene, men jeg vet lite om hva som er å se og gjøre der. Noen som har noen gode tips, eventuelt argumenter for eller mot Madrid som feriemål?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gjesta

Vi dro på bryllupsreise til Madrid, og jeg skal ikke tilbake.

Du må naturligvis få med deg et flamencoshow, velg et bitte lite et, et av de spanjolene går på og ikke de store turistshowene.

Så må du så klart på Santiago Bernabeau som er Real Madrids fotballstadion. Bare pokalrommet der er større enn huset ditt :ler:

Ta turistbuss, vi kjøpte busskort og kunne hoppe av og på forskjellige busser hele tida, kjempepraktisk, toetasjesbusser uten tak og du ser mye på kort tid og du slipper å gå selv..... :sjarmor:

Gå på et par store kjøpesentre og sjekk ut moten, de ligger visst litt foran oss. Og kjøp deg så klart et skikkelig trekantet spansk sjal med frynser og rosebroderier, du får dem i alle farger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var i Madrid for en del år siden, og vil VELDIG gjerne tilbake.

Området rundt det kongelige slottet er fint. Hvis du/dere er kunstinteresserte, er det jo masse flotte kunstmuseer å se, det er bra shopping, fin arkitektur - og ikke minst god mat, god drikke og fantastisk uteliv!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Elfrida

Prado-museet er et definitivt must. OBS: det er inngang på begge ender av bygningen, det er ikke noe vits i å stille seg i den lange køen på den siden som turistbussene stopper.

Reina Sofia-museet er også flott, og har bl.a. en del Picasso, f.eks. Guernica.

Det fins flere kunstmuseer og andre museer også.

Plaza Mayor er kjempekoselig, med masse småbutikker og kafeer.

De har en kjempepark (Retiro) som er morsom å rusle rundt i. Madrilenerne er der særlig på søndager, og da er det masse liv. Parken er også kjent for å ha en statue av Lucifer (som er veldig sjeldent). Det fins også en botanisk hage i den ene enden.

Også er det mye koselige kafeer og tapasbarer, gamlebyen er koselig og shoppingen er bra.

De har en knallbra metro som er ganske ny og lett å bruke for å komme seg rundt i byen.

De har også en sånn toetasjers engelsk buss som går rundt til de viktigste stedene og du kan gå av og på som du vil. Den har to forskjellige ruter: historiske Madrid og moderne Madrid. Anbefales.

En website som har en del info og linker videre: http://www.madridman.com/

Endret av Elfrida
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...