Champagnepiken Skrevet 6. juli 2006 #1 Skrevet 6. juli 2006 Har fått for meg at jeg skal lage skikkelig tradisjonell sommer-søndagsmiddag; hjemmelagde karbonader, nypoteter og stuet ny kål. Men så kom jeg på at jeg faktisk aldri har laget stuet kål før... bare så vidt sett mormor gjøre det. Er det så enkelt som å smelte smør i kjelen, la kålen frese litt, og så helle over fløte og la det koke opp? Eller er det andre ting jeg bør gjøre? Nå var jeg temmelig blank, kjenner jeg...
muldvarpen Skrevet 6. juli 2006 #2 Skrevet 6. juli 2006 kok kålen i lettsaltet vann til den er myk. lag en hvit saus som du smaker til - og bland kålen i! lett som en plett kålstuing er godt
Arkana Skrevet 6. juli 2006 #3 Skrevet 6. juli 2006 kålstuing er godt ← Og jeg synes den er enda bedre med kokte gulrøtter i også, altså kål- og gulrotstuing.
Champagnepiken Skrevet 6. juli 2006 Forfatter #4 Skrevet 6. juli 2006 Ja, vi får vel kanskje tak i nye gulrøtter også nå? Tusen takk skal dere ha! Nå skal min danske kjæreste få norsk bondekost...
Brunhilde Skrevet 6. juli 2006 #5 Skrevet 6. juli 2006 Ja, vi får vel kanskje tak i nye gulrøtter også nå? Tusen takk skal dere ha! Nå skal min danske kjæreste få norsk bondekost... ← De bruker da stuet kål i Danmark også, gjør de ikke? Jeg mener da bestemt at jeg har fått det servert på "julefrokost"? Syns ikke gulrøtter har noe å gjøre i kålstuing, men jeg må ha litt muskat i sausen ellers smaker det ikke riktig.
Gjest Miloine Skrevet 6. juli 2006 #6 Skrevet 6. juli 2006 Jepps, hvit saus og revet muskat, blandes med den halvkokte kålen! Kokes på lav temperatur til kålen er myk
Gjest Gjest1 Skrevet 6. juli 2006 #7 Skrevet 6. juli 2006 Jeg lager hvit saus rett i den kokte kålen. Kokt kål, siler vannet av, hiver oppi en smørklatt, hvetemel ( et par spiseskjeer) blandes i og sper med melk. Salt. Ferdig!
Gjest Gjest Skrevet 7. juli 2006 #8 Skrevet 7. juli 2006 Jeg lager det på samme måten som Violetta, men jeg bruker i tillegg et par ts. sukker. Men det er jo selvfølgelig smak og behag.
Gjest Catwoman Skrevet 8. juli 2006 #9 Skrevet 8. juli 2006 (endret) Også må du ikke glemme å ha tyttebærsyltetøy ved siden av. Endret 8. juli 2006 av Catwoman
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå