Gå til innhold

Hvilke kryddere og urter bruker du?


Anbefalte innlegg

Gjest Hedda Gabler
Skrevet

Hvilke kryddere og urter bruker du når du lager mat?

Hos meg går det mest i salt, pepper, paprika, estragon, mynte, paprikapulver, hvitløk, karri, kajennepepper og persille. Nå har jeg litt dilla på bare salt og pepper - det kan være utrolig godt!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Urter: Frisk bladpersille er nok det jeg bruker mest, ellers dill, gressløk, salvie og mynte, særlig nå om sommeren. Av tørkede urter oregano, timian og laurbærblad.

Krydder: Salt og pepper selvsagt, kanel, muskat, kardemomme, sterkt paprikapulver (dvs med chili i), spisskummen, korianderfrø, kajenne, gurkemeie og safran.

Og så bruker vi mye hvitløk og frisk chili, vet ikke helt om det går som urt eller krydder.

Har mye annet krydder også i skapet, men disse er de som brukes mest og oftest. :)

Skrevet

Jeg bruker mest pepper eller oregano i min matlaging.

Skrevet (endret)

Har et skap fullt av krydder, noen av disse bruker jeg nok oftere enn andre, men lager mye forskjellig så alt blir brukt med jevne mellomrom:

pepper (hvit, sort, rosé), chilipulver, tørket chili, cayennepepper, hvitløkspulver, hot karri, mild karri, løkpulver, malt spisskummen, spisskummenfrø, sennepsfrø, gurkemeie, kanelstang, malt kanel, kardemomme, allehånde, malt koriander, stjerneanis, einerbær, oregano, timian, rosmarin, basilikum, fennikelfrø, malt fennikel, kinesisk femkrydder, garam masala, laurbærblader, nellikspiker, malt nellik, salvie, estragon, salt (maldonsalt og havsalt), paprikapulver, vaniljestang, ingefær, muskat, safran, mynte og sikkert flere også. Har en del krydderblandinger i tillegg.

Av friske urter bruker jeg mest persille, gressløk, oregano, chili og hvitløk (hvis du teller det med) og basilikum.

Endret av Arkana
Gjest Gjest
Skrevet

Bruker i grunnen bare salt. For mye krydder dreper smaken.

Skrevet (endret)

Har så mye rart i skapet:

Havsalt, Sort pepper, Basilikum, Oregano, Hvitløk, Dill, Laurbærblader, Kardemomme, Chili, Timian, Kanel, Rosmarin, Merian, Gressløk, Persille, Estragon, Karri, Paprika, Spiskummen, Koriander, Einebær, Muskat, osv...

Endret av iselin22
Skrevet

Bruker mest salt, pepper og provencekrydder.

Skrevet

Min favoritt som jeg nesten kan ha på alt er natvigs krydderblanding, ellers så blir det salt pepper og paprika som blir mest brukt hos oss..

Friske urter bruker jeg svært sjeldent.

Gjest gjest1
Skrevet

Kvernet pepper og frisk basilikum bruker jeg så og si daglig.

Bruker også mye chili, hvitløk, koriander og ingefær.

Gjest Gjest
Skrevet

fremst i skapet:; salt, pepperkvern, peppermix, oregano, provence, karri, piri piri, kanel, hvitløkspepper, pommes frittes krydder

bakerst i skapet: muskat, chilifrø, paprika, hel sort pepper, hvitløk, hvitløksalt, grillkrydder, curry, cayennepepper

ellers har jeg en potte med gressløk i vinduskarmen, og nysådd basilikum, og et glass med hvitløk i kjøleskapet

bruker også noen ganger soyasaus eller hvitløk/chilisaus som "krydder"

Gjest Vilja :-)
Skrevet

Jeg har vel nær sagt alle mulige kryddersorter, men mange blir dog sjelden brukt. De jeg bruker mye av derimot er sitronpepper, oregano, timian, rosmarin, paprikapulver, chili, cayenne, dill, kanel, muskat, karri..

Kan forresten nevne at jeg deltok i et nettkurs fra Blackboy ifjor sommer, og fikk Diplom på at jeg "kan krydder" :ler:

Skrevet
Hvilke kryddere og urter bruker du når du lager mat?

Hos meg går det mest i salt, pepper, paprika, estragon, mynte, paprikapulver, hvitløk, karri, kajennepepper og persille. Nå har jeg litt dilla på bare salt og pepper - det kan være utrolig godt!

I tillegg til salt og pepper bruker jeg ofte oregano, timian, basilikum, bønneurt, rosmarin, gurkemeie, spisskummen, koriander, kardemomme, nellik, allehånde, ingefær, hvitløk, chili (passer de inn her?). Har også noen ferdige blandinger og sikkert en del ting som jeg har glemt.

Gjest splæsj
Skrevet

Jeg bruker ofte:

pepper (åff kårs)

Chillipepper

Persille

Gressløk

Muskat

Laurbærblad

Kanel

Jeg bruker mye rart, men det er dise jeg bruker mest av. :)

Skrevet

Jeg er veldig glad i persille og koriander. Ellers bruker jeg vel de mest vanlige krydderglassene jeg også.

Gjest KATTAstrofe
Skrevet

Vi bruker mest pepper, muskat, kanel, oregano, timian, basilikum, laurbærblad, chilipulver, hvitløkspulver, sitronpepper, gressløk, grillkrydder, kardemomme og karri.

Skrevet
Bruker mest salt, pepper og provencekrydder.

Jeg liker også smaken av provencekrydder ( m/hvitløk )

Bruker også mest salt og peper, men har mye rart krydder

i skapet som av og til brukes.

Det er muligens snålt men sukker bruker jeg ofte i retter med

tomater.

Skrevet
Det er muligens snålt men sukker bruker jeg ofte i retter med

tomater.

Det er ikke snålt i det hele tatt, men et velkjent "triks" som jeg tror 99% av befolkningen bruker. ;)

Gjest Gjest
Skrevet

Jeg bruker definitivt mest nykvernet sort pepper og fersk koriander.

Skrevet

Vi har mye krydder å velge i,men det er selvfølgelig noe som blir brukt oftere enn annet,hot beauty ,pepper(svart,rosè) og salt,oregano,hvitløk(helst fersk da..) paprika,grill krydder,Sitronpepper(et must til lakse måltider) Timian(kjempe godt i salat!) Jeg lager masse marinader selv,og da bruker jeg en blanding av mange forskjellige!

Skrevet (endret)

Har skapet fylt av krydder, men det sm brukes mest er:

Salt, pepper (svart, hvit, rød, grønn), piri piri, chili, hvitløkspulver (bruker helst fersk, men kjekt å ha tørket også) , tørket timian, sitronpepper, hot beauty.

Urter har jeg alltid i fryseren, holder seg friske og fine: basilikum, dill og bladpersille

Endret av kitekatt

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...