Huldra:) Skrevet 4. juni 2006 #1 Del Skrevet 4. juni 2006 Jeg tenkte å lage en skjokoladekake med nøttebunn. Jeg har oppskrift på bunnen, men trenger oppskrift til det som skal være oppå. Tips og oppskrifter? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 4. juni 2006 #2 Del Skrevet 4. juni 2006 Hva med en trøffelkrem? 75 gram melis og 1 dl vann kokes på middels varme til du får en seig konsistens. Dette tar 10-12 minutter. Avkjøl klisset litt, mens du pisker 3 eggeplommer godt sammen. Rør litt og litt av melisblandingen inn i eggeplommene. Rør deretter 150 gram smør i små biter inn i røren, og bland alt sammen til en glatt røre. Tilsett til slutt 3 ss sjokoladepulver/1 ss kakao. Smøres over bunnen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Huldra:) Skrevet 4. juni 2006 Forfatter #3 Del Skrevet 4. juni 2006 Hva med en trøffelkrem? 75 gram melis og 1 dl vann kokes på middels varme til du får en seig konsistens. Dette tar 10-12 minutter. Avkjøl klisset litt, mens du pisker 3 eggeplommer godt sammen. Rør litt og litt av melisblandingen inn i eggeplommene. Rør deretter 150 gram smør i små biter inn i røren, og bland alt sammen til en glatt røre. Tilsett til slutt 3 ss sjokoladepulver/1 ss kakao. Smøres over bunnen. ← Hørtes godt ut Men er det ikke litt lite?? synes 1 ss kakao var litt lite til ei hel kake... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 4. juni 2006 #4 Del Skrevet 4. juni 2006 Det var utrolig lite med sjokolade og kakao i den oppskriften der...høres skikkelig gjerrig ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 4. juni 2006 #5 Del Skrevet 4. juni 2006 Smelt 1 plate kokesjokolade i 1/3 kremfløte. Sett i kjøleskapet til det er helt kaldt og pisk til krem. Nydelig på nøttebunn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. juni 2006 #6 Del Skrevet 4. juni 2006 Jeg skulle til å foreslå trøffelkrem selv, kjempegodt! Eller hva med suksesstertekrem tilsatt smeltet mørk sjokolade, nydelig! Ha 5 eggeplommer, 125 g sukker, 1 dl kremfløte og 1 ts vaniljesukker i en kjele og varm opp under omrøring (svak varme) til kremen tykner. Den skal ikke koke. Avkjøl og rør inn 150 g mykt smør og ½-1 plate smeltet, litt avkjølt, mørk sjokolade. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 4. juni 2006 #7 Del Skrevet 4. juni 2006 Jeg skulle til å foreslå trøffelkrem selv, kjempegodt! Eller hva med suksesstertekrem tilsatt smeltet mørk sjokolade, nydelig! Ha 5 eggeplommer, 125 g sukker, 1 dl kremfløte og 1 ts vaniljesukker i en kjele og varm opp under omrøring (svak varme) til kremen tykner. Den skal ikke koke. Avkjøl og rør inn 150 g mykt smør og ½-1 plate smeltet, litt avkjølt, mørk sjokolade. ← Jeg vil anbefale å øke sjokolade og kakaodosene til minst det doble av hva flere her foreslår. Så blir det bra! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 4. juni 2006 #8 Del Skrevet 4. juni 2006 Smelt 1 plate kokesjokolade i 1/3 kremfløte. Sett i kjøleskapet til det er helt kaldt og pisk til krem. Nydelig på nøttebunn. ← Denne varianten liker jeg også! Jeg pleier å smelte sjokoladen først i ca. 1/2 dl nylaget kaffe før jeg tilsetter fløten og koker opp. Bruker også kremen til nøttebunn. En god variasjon er å lage pærefyll i kaken (jeg bruker puré av pærer som jeg har kokt i sukkerlake med sitron og vanilje), og dynke bunnen med en blanding av laken fra pærene og cognac eller armagnac. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. juni 2006 #9 Del Skrevet 4. juni 2006 Jeg vil anbefale å øke sjokolade og kakaodosene til minst det doble av hva flere her foreslår. Så blir det bra! ← Smak og behag. Jeg synes det er nok sjokolade, ellers blir sjokoladesmaken litt overveldende. (På den annen side, kan man noen gang få for mye sjokolade? ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Huldra:) Skrevet 5. juni 2006 Forfatter #10 Del Skrevet 5. juni 2006 kan man noen gang få for mye sjokolade? ) ← ikke jeg.. jeg er en ekte sjokoholiker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ling Skrevet 6. juni 2006 #11 Del Skrevet 6. juni 2006 Flotte forslag til topping, men er det noen som kan gi meg oppskrifta på nøttebunn? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 6. juni 2006 #12 Del Skrevet 6. juni 2006 5 eggehviter 250 g melis 150 g malte mandler Stivpisk eggehvitene og vend inn mandler og melis. Hell i to 20 cm former og stek ved 180 grader i ca 20 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
68.mod. Skrevet 6. juni 2006 #13 Del Skrevet 6. juni 2006 Hei Siden jeg skal lage kake til bryllupet vårt,lurer jeg på om jeg kan lage ferdig noen av disse kakene ett par dager i forveien? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 6. juni 2006 #14 Del Skrevet 6. juni 2006 Flotte forslag til topping, men er det noen som kan gi meg oppskrifta på nøttebunn? ← Nøttebunnen til kremen jeg beskriver tidligere i tråden: 200 g finmalte hasselnøtter 150 g sukker 4 store egg 2 ss hvetemel 1 ts bakepulver Pisk sukker og egg til eggedosis. Bland inn nøtter, mel og bakepulver. Hell i 24 cm kakeform og stek på nederste ribbe ved 175 g i 30 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 6. juni 2006 #15 Del Skrevet 6. juni 2006 (endret) Smelt 1 plate kokesjokolade i 1/3 kremfløte. Sett i kjøleskapet til det er helt kaldt og pisk til krem. Nydelig på nøttebunn. ← Digger den kremen der på en mandelbunn. Men synes den er aller best med 70% kokesjokolade med en liten dæsj sukker Mye sjokosmak Endret 6. juni 2006 av Sprilla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Huldra:) Skrevet 8. juni 2006 Forfatter #16 Del Skrevet 8. juni 2006 Min nøttebunn-oppskrift: 4 eggehvitter 60 g sukker 100 g melis 2 ts kakao 160 g hasselnøtter Varm stekeovn til 170 grader. Pisk eggehvitter og sukker til en lett marengs. Sikt i melis og kakao og vend inn i marengsen sammen med de malte hasselnøttene og vend lett om med en slikkepott. HEll i springform (26cm). Stek midt i ovnen i ca 25 min til papiret løsner fra undersiden av nøttebunnen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Huldra:) Skrevet 8. juni 2006 Forfatter #17 Del Skrevet 8. juni 2006 Min nøttebunn-oppskrift: 4 eggehvitter 60 g sukker 100 g melis 2 ts kakao 160 g hasselnøtter Varm stekeovn til 170 grader. Pisk eggehvitter og sukker til en lett marengs. Sikt i melis og kakao og vend inn i marengsen sammen med de malte hasselnøttene og vend lett om med en slikkepott. HEll i springform (26cm). Stek midt i ovnen i ca 25 min til papiret løsner fra undersiden av nøttebunnen. ← Tror dere jeg kan bruke hele eggene? Bare for å få litt mer bunn liksom.. Og litt mer sukker? Sammenliknet med piaf sin oppskrift nemlig.... :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 8. juni 2006 #18 Del Skrevet 8. juni 2006 Tror dere jeg kan bruke hele eggene? Bare for å få litt mer bunn liksom.. Og litt mer sukker? Sammenliknet med piaf sin oppskrift nemlig.... :klø: ← Nå er ikke jeg noen kakespesialist akkurat, men oppskriften jeg la ut blir en ganske myk bunn som er basert på å deles, fylles og dynkes, slik man gjør med bløtkaker. Den blir litt høy, men ikke så veldig. Bunnene der man kun bruker eggehvite, dvs. lager marengs og blander nøtter/mandler i, er antakelig flatere, seigere og søtere (med 60 g sukker og 100 g melis er jo din bunn bittelitt søtere enn min). Så det kommer alt an på hva slags bunn/kake du foretrekker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Huldra:) Skrevet 8. juni 2006 Forfatter #19 Del Skrevet 8. juni 2006 Nå er ikke jeg noen kakespesialist akkurat, men oppskriften jeg la ut blir en ganske myk bunn som er basert på å deles, fylles og dynkes, slik man gjør med bløtkaker. Den blir litt høy, men ikke så veldig. Bunnene der man kun bruker eggehvite, dvs. lager marengs og blander nøtter/mandler i, er antakelig flatere, seigere og søtere (med 60 g sukker og 100 g melis er jo din bunn bittelitt søtere enn min). Så det kommer alt an på hva slags bunn/kake du foretrekker. ← Takk for hjelpen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Huldra:) Skrevet 8. juni 2006 Forfatter #20 Del Skrevet 8. juni 2006 Enda et par spørsmål.. Blir litt oppgitt over meg selv.. 1. Hvis jeg skal ha kaken til søndag, kan jeg da lage bunnen i dag og toppingen i morgen? 2. Hvor lenge på bunnen være avkjølt før man heller på fyllet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå