Gå til innhold

prosjekt rapport


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Skal skrive en prosjekt rapport i forbindelse med skolearbeid, men er litt usikker. Noen som har forslag til hovedpunkter en rapport skal inneholde?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det kjem jo sjølvsagt heilt an på kva slags prosjekt det er, kor stort det er og kva slags skule du går på. Du skriv ikkje om det er ungdomsskule eller høgskule....

Første punkt er å lage en disposisjon. Det er tre hovedelement:

1 Innledning

2 Hoveddel

3 Konklusjon

Disposisjonen skal hjelpe deg til å skape flyt og sette elementa i raporten i logisk rekkefølge.

Ein skiller mellom empiriske og teoretiske arbeid: Empiriske arbeid er undersøkelsar og studiar av "verden" der resultata skal presenterast i ein rapport. Teoretiske arbeid kan vere f.eks. litteraturstudiar eller såkalla "skrivebordsundersøkelsar" der ein ikkje går ut og observerar og måler sjølv.

For rapportar på under 10 sider:

Empirisk rapport:

1 Forord Kva slags prosjekt er det, kva slags stuium, klasse, samarbeidspartnerar, "takk til..." osv

2 Innholdsfortegnelse

3 Sammendrag Kort sammendrag av rapporten og resultatet.

4 Innledning Her fortel ein kva tema eller problem rapporten omhandlar, og ein fortel korleis rapporten er bygd opp. Bakgrunnen for rapporten eller kvifor ein har fatta interesse for akkurat dette temaet bør nevnast. Deretter bør formålet med undersøkelsen og kva resultate er tenkt brukt til nevnast. Til slutt må ein skrive den eksakte problemstillinga til prosjektet, denne bør uthevast og utdjupast.

5 Metode Kva slags undersøkeleses metodar har blitt brukt, kvifor og korleis. Gjer greie for innsamling, bearbiding, analyse og kilder for data. Dette er et viktig kapittel. Argumenter for kvifor metoden du har valgt er den som passar best ti problemstillinga. Fordelar og begrensingar, validitet, reliabilitet, feilkilder.

6 Presentasjon ar resultat Datapresentasjon og drøfting kan skje samla eller i kvar sine kapittel. Dersom det er mange tabellar eller grafikk, skal desse vere vedlegg, men kommentarar og drøfting skal stå i teksten.

7 Diskusjon (kan evt slåast saman med 6.) diskuter dei viktigaste poenga og resultata, samt andre mulige forklaringar enn den du har støtta deg til. Dersom du skiller 6 og 7, må du ikkje repetere for mykje av 6 i 7, det skal kun nevnast og diskuterast, ikkje oppramsast igjen.

8 Konklusjon Nye moment skal ikkje dukke opp her. Trådane samlast, summerast opp. Kva konsekvensar har resultata av undersøkinga? Ver generell, snakk om framtida og kva vidare undersøkelsar som kan vere interessante om emnet seinare bla bla bla. Konklusjonen skal avstemmast til innledninga. Kom med dine egne synspunkt og perspektiv.

9 Referanseliste I teksten er det nok at forfatternavn og utgivelsesår for boka som er brukt som kilde står i parantes, dersom ein brukar direkte sitat skal sidetall nevnast. Men i referanselista presenterast referanselitteraturen alfabetisk etter forfatternavn.

10 evt vedlegg Dokumnent som har betydning for rapporten men som ikkje er naturlig å plassere midt i teksten. intervjuguider, spørreskjema, tabellar etc... Det er vanlig å liste opp vedlegga i innholdsfortegneslen

For teoretiske rapportar:

Samme som for empiriske, men metode og resultat-kaptitla er bytta ut med Utvalg av teori (begrunnelse for kvifor ein har valgt akkurat denne teorien, med grunnlag i problemstilinga og Presentasjon av teori (analyse og drøfing, referere og sitere (men ikkje for mykje sitat!))

Håper dette hjalp deg litt på vei!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gyda - ikke innlogget

Det Hedda -78 skriver er veldig bra

Vær bare oppmerksom på en ting: Ordet KONKLUSJON er kjempefarlig. Dersom du ikke kan trekke en tydelig konklusjon etter det du har funnet ut og skrevet, - kall det heller for en AVSLUTNING

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...