Sniglå Skrevet 22. mai 2006 #1 Del Skrevet 22. mai 2006 Ja, 17. mai er over og fenalåret er renskåret. Vet at mange bruker kraft fra fenalår til å lage ertesuppe. Såh, da lurer jeg på: - Hvordan koke kraft egentlig? Bare legge fenalåret i en stor gryte med vann? Hvor mye vann da? Og BARE vann? Eller noe annet lurt? Og hvor lenge skal det koke? - MÅ jeg lage ertesuppe? Er ikke så glad i erter, nemmlig. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/198799-koke-kraft-p%C3%A5-fenal%C3%A5r/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest splæsj Skrevet 22. mai 2006 #2 Del Skrevet 22. mai 2006 Det kommer masse skum på toppen når en koker kraft av bein, gjør det ikke? Ta bort det. Og - jeg vil anta at du kan bruke kraften slik du ville brukt buljong. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/198799-koke-kraft-p%C3%A5-fenal%C3%A5r/#findComment-3282523 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sniglå Skrevet 22. mai 2006 Forfatter #3 Del Skrevet 22. mai 2006 Hvorfor må jeg ta av skummet? Og hvor lenge må det koke? Og skal jeg bare koke det i vann? Hvor mye vann? Så mange spørsmål, så få svaaaar Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/198799-koke-kraft-p%C3%A5-fenal%C3%A5r/#findComment-3282751 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest splæsj Skrevet 22. mai 2006 #4 Del Skrevet 22. mai 2006 Beklager, men jeg har ikke så mye peiling, så bare på da mamma gjorde det da jeg var liten. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/198799-koke-kraft-p%C3%A5-fenal%C3%A5r/#findComment-3282787 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sniglå Skrevet 22. mai 2006 Forfatter #5 Del Skrevet 22. mai 2006 Ja okei, jeg får nok noen svar etterhvert. Jeg er bare så utålmodig. Står her med et halvt fenalår i den ene hånda og oppdaterer KG med den andre. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/198799-koke-kraft-p%C3%A5-fenal%C3%A5r/#findComment-3282808 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 22. mai 2006 #6 Del Skrevet 22. mai 2006 Nå kommer kraftkokehjelpen to the rescue. Det kan være nødvendig å vanne ut fenalåret et par timer før du koker kraft på det, sånn at kraften ikke blir for salt. Legg fenalåret i en gryte sammen med de 4 store kraftgrønnsakene: Løk, gulrot, purre og selleri (rot eller stang). Dekk med kaldt vann, kok opp og fjern skummet av eggehvitestoffer som danner seg. Skumming gir klar kraft (=estetiske grunner) og også bedre smak. Tilsett så et laurbærblad og 4-5 pepperkorn og la småkoke/syde et par timers tid. Sil kraften, la stå i kjøleskapet til neste dag, fjern fettet på toppen, frys ned eller bruk. Så kan du lage feks betasuppe med byggryn og rotgrønnsaker, eller du kan lage lapskaus. Eller kanskje bruke kraften som basis til å koke komler i? Her er også en annen oppskrift basert på kraft kokt på fenalår - fra Thomas Hornes bok Suppe. Men her trenger du i tillegg 2 liter hønsekraft... Brennsnut 1 fenalår, nesten oppspist, ca. 300 g 2 l hønsekraft 2 l vann persille frisk timian 1 laurbærblad 3 gulrøtter 3 purrer 2 løk 1/2 sellerirot 1 persillerot 10 poteter salt, pepper Skjær av det meste av kjøttet fra fenalåret som fortsatt kan brukes. Legg fenalåret (brekk evnt i to) i en stor kjele, dekk med vann og kraft. Tilsett urtene, la småkoke i en time, fjern urtene. Tilsett oppkuttede grønnsaker og fenalårkjøttet og småkok videre 1 time. Smak til med grovhakket timian, salt og pepper. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/198799-koke-kraft-p%C3%A5-fenal%C3%A5r/#findComment-3282830 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sniglå Skrevet 22. mai 2006 Forfatter #7 Del Skrevet 22. mai 2006 Nå kommer kraftkokehjelpen to the rescue. ← *legger fenalåret i vann og skriver handleliste* :bukke: Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/198799-koke-kraft-p%C3%A5-fenal%C3%A5r/#findComment-3282844 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå