Gå til innhold

oppskrift


dittin

Anbefalte innlegg

er det noen som har en oppskrift på en skikkelig kalloribombe (kakeoppskrift)?

fikk plutselig så lyst på noe kjempe søtt og mektig.... (heldst med sjokolade...) :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest gjest1

Denne er fantastisk.

Mocca- espresso kake

Kakebunn (rund form, 24 cm)

2 egg

1 1/2 dl. sukker

150 gr melange

50 gr (halv plate) God mørk kokesjokolade

1 1/2 dl hvetemel

1/2 ts bakepulver

Visp egg og sukker sammen til stiv eggedosis, smelt melange og sjokolade sammen i vannbad, la den smelte uten å røre i den, da korner den seg ikke, sikt sammen mel og bakepulver.

Vend mel og bakepulver forsiktig inn i eggedosisen, tilsett smør og sjokoladeblandingen og rør godt sammen til en glatt røre. Hell røren i smurt form (Formfett på spray er supert til kaker som dette). Stek ved 175 grader i ca 30 min (kjenn med nål om kaken er ferdig). Ta den ut og avkjøl på rist, skjær langs kanten og ta den ut av formen. Bruker du Formfett slipper den formen svært lett.

La kaken avkjøle seg og del den inn i 2 lag.

Hvit sjokoladekrem:

40 gr melange

100 gr Freia Hvit Dronning Sjokolade

1 egg

ca 75 gr. melis

1-2 ss fløte

Smelt smør og sjokolade i vannbad på samme måte som til kakebunnen, sett kjelen på ett kjøkkenhåndkle og finn frem en god visp. Visp inn nesten all melisen, tilsett egget og visp til du får en silkeglatt blank glasur, tilsett resten av melisen og fløten( det er ikke sikkert du trenger følte i glasuren, den kan bli litt tynn) til du får en ganske tykk glasur og sett til side så den avkjøles litt.

Lag 1/2 dl sterk espressokaffe og dynk kakebunnen forsiktig, spre den hvite glasuren utover og legg på den andre halvdelen av kaken. Sett kaken kaldt mens du lager den mørke sjokoladeglasuren.

Mørk sjokoladeglasur:

50 gr melange

1 plate God mørkkokesjokolade Sjokolade (100 gr)

1 egg

75 gr melis

1-2 ts espressokaffe

Mokkabønner (pynt)

Denne glasuren lager du på samme måte som den hvite sjokoladekremen. Spre den utover kaken, vær generøs og la glasuren renne nedover sidene av kaken. Sett kaken kaldt en stund så den får satt seg litt. Pynt kaken med Mokkabønner.

Serveres med krem eller bare som den er til en kopp kaffe eller te.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjokoladekake på tre kvarter:

Sett ovnen på 190 grader. Visp tre egg med 2 dl sukker, sikt så i 2,5 dl hvetemel, 4 ss kakao, 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker, og ha i 100 g smeltet smør/margarin.

Ha deigen i en middels stor springform og stek i 20-30 minutter, eller til kaken ikke "disser" når du beveger på formen. Avkjøl et par minutter før du tar kaken ut av formen.

Dryss melis over før servering, eller ha på sjokoladeglasur, eller server som den er ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da kan jeg absolutt anbefale Mississippi Mud Cake. En saftig, kaloririk og nydelig kake. Du finner oppskriften her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...