Gjest _kokkelaura Skrevet 11. april 2006 #1 Del Skrevet 11. april 2006 Hei dere, Jeg har fått ca 1 kg lammebog i stykker av min far, hva i alle dager bruker jeg det til?? Pappa foreslår gryterett, forslag? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 11. april 2006 #2 Del Skrevet 11. april 2006 Gryterett høres ut som en god idé, lett å lage og smaker nydelig. Et par forslag: * Fransk lammegryte: Stek kjøtt, løk, hvitløk og hakket bacon. Rør i litt mel og tilsett så laurbærblad, gulrøtter i store biter, rosmarin, salt/pepper, rødvin og god kraft. La småkoke en times tid. * Marokkansk lammegryte (jeg skal selv lage dette i helgen, smaker nydelig): Stek kjøtt, løk og hvitløk. Tilsett litt safran (evt gurkemeie), kanel, et par nellikspikre, malt koriander, chilipulver, malt ingefær, cayennepepper, salt/pepper, grønnsaker i store biter (squash, aubergine, paprika, gulrot, selleri), en boks hermetiske tomater, revet sitronskall og kraft. Ha gjerne i en neve tørkede aprikoser også. La småkoke en times tid og server med couscous. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hovedinnlegger Skrevet 11. april 2006 #3 Del Skrevet 11. april 2006 Takk for svar! Men jeg lurer litt, dette er store bogstykker, med bein og alt. Jeg kan vel ikke bruke det slik i gryta? Bare skjærer jeg det i terninger da eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 11. april 2006 #4 Del Skrevet 11. april 2006 Det kan du egentlig gjøre som du vil, jeg synes det er greit å skjære dem i store terninger, lettere å servere og jeg synes det ser bedre ut også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 11. april 2006 #5 Del Skrevet 11. april 2006 Flotte greier! Et siste spørsmål; hva kan jeg gjøre med beina, må de kastes eller kan jeg fryse dem og koke kraft på dem senere? Hva kan jeg bruke kraften til i så fall? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 11. april 2006 #6 Del Skrevet 11. april 2006 Du kan fryse dem og koke kraft senere når du har samlet opp en del. Kraften kan brukes til f.eks. gryteretter, supper og sauser. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Catlin Skrevet 14. april 2006 #7 Del Skrevet 14. april 2006 Indisk mat med lammekjøtt er jo bare nydelig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå