Gå til innhold

hjeeeelp, lammekjøtt!


Anbefalte innlegg

Gjest _kokkelaura
Skrevet

Hei dere,

Jeg har fått ca 1 kg lammebog i stykker av min far, hva i alle dager bruker jeg det til?? Pappa foreslår gryterett, forslag?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Gryterett høres ut som en god idé, lett å lage og smaker nydelig. Et par forslag:

* Fransk lammegryte: Stek kjøtt, løk, hvitløk og hakket bacon. Rør i litt mel og tilsett så laurbærblad, gulrøtter i store biter, rosmarin, salt/pepper, rødvin og god kraft. La småkoke en times tid.

* Marokkansk lammegryte (jeg skal selv lage dette i helgen, smaker nydelig): Stek kjøtt, løk og hvitløk. Tilsett litt safran (evt gurkemeie), kanel, et par nellikspikre, malt koriander, chilipulver, malt ingefær, cayennepepper, salt/pepper, grønnsaker i store biter (squash, aubergine, paprika, gulrot, selleri), en boks hermetiske tomater, revet sitronskall og kraft. Ha gjerne i en neve tørkede aprikoser også. La småkoke en times tid og server med couscous.

Gjest hovedinnlegger
Skrevet

Takk for svar! Men jeg lurer litt, dette er store bogstykker, med bein og alt. Jeg kan vel ikke bruke det slik i gryta? Bare skjærer jeg det i terninger da eller?

Skrevet

Det kan du egentlig gjøre som du vil, jeg synes det er greit å skjære dem i store terninger, lettere å servere og jeg synes det ser bedre ut også.

Skrevet

Flotte greier! Et siste spørsmål; hva kan jeg gjøre med beina, må de kastes eller kan jeg fryse dem og koke kraft på dem senere? Hva kan jeg bruke kraften til i så fall?

Skrevet

Du kan fryse dem og koke kraft senere når du har samlet opp en del. Kraften kan brukes til f.eks. gryteretter, supper og sauser.

Skrevet

Indisk mat med lammekjøtt er jo bare nydelig.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...