AnonymBruker Skrevet onsdag kl 13:56 #1 Skrevet onsdag kl 13:56 Vil du dele din gode oppskrift? Jeg synes iskaffe er så godt, men hva trenger jeg for å lage det selv? Jeg liker ikke vanlig, svart kaffe, så funker ikke med bare isbiter liksom😄 Anonymkode: f62ea...a07 1
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 14:06 #2 Skrevet onsdag kl 14:06 1 shot espresso, som jeg kjøler ned med isbiter. Hell oppi melk. Enkelt og greit. Og så kan man smake til med søtning eller smakssatt sirup, hvis man vil 🙂 Anonymkode: 39466...435
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 14:07 #3 Skrevet onsdag kl 14:07 Koke sterk kaffe av god kvalitet. Ha mange isbiter klar, og kjøle ned kaffen fort, så den ikke blir sur. Masse sukker, og melk hvis du liker det. Anonymkode: 1a433...ad7
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 20:45 #4 Skrevet torsdag kl 20:45 Jeg pleier å lage sterk espresso som jeg fryser ned i isbitformer. Putter deretter et par-tre kaffeisbiter i iskald melk, gjerne den laktosereduserte vaniljemelken fra Tine, for da smaker det ganske søtt uten tilsatt sukker:) Hender jeg kaldskummer noe av melken litt i melkeskummeren min også. Anonymkode: 80990...602 1 4
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 20:52 #5 Skrevet torsdag kl 20:52 En shot espresso (har kaffemaskin, men kan omså lage en sterk shot med pulverkaffe), blander ut en teskje Sukrin sirup med caramelsmak oppi, heller i et glass med isbiter, fyller på med mandelmelk. Hvis jeg vil ha mer fylde erstatter jeg litt av mandelmelka med Tine Melk med vaniljesmak. Enkelt og relativt lavt kaloriinnhold. Anonymkode: d31ae...ca9 1
Vestlig Skrevet fredag kl 08:19 #6 Skrevet fredag kl 08:19 En espressoshot helles over is, har i litt sukkerlake, og litt H-melk. Rister det i en cocktailshaker. Har innimellom litt kanel oppi i tillegg. Hell i glass som er fylt med isbiter, topp evt med mer melk.
AnonymBruker Skrevet fredag kl 08:26 #7 Skrevet fredag kl 08:26 Jeg tar en stor kopp, 6 dl. Og bruker pulverkaffe og 2 ts Oboy, blander det med litt kokende vann, så melk, så isbiter. Synes selv denne blir veldig god. Anonymkode: c29bc...e5a
AnonymBruker Skrevet fredag kl 08:32 #8 Skrevet fredag kl 08:32 Jeg lager cold brew. Har nesten alltid en flaske i kjøleskapet om sommeren. Drikker med is og en skvett melk og eller sukker hvis jeg føler for det. Anonymkode: cbaf1...568 1
Brunhilde Skrevet fredag kl 11:28 #9 Skrevet fredag kl 11:28 (endret) Jeg lager gresk frappe. 2-3 ts espresso pulver og 3 ss vann+sukker etter smak piskes til tykt skum. Fyll på med isbiter, vann og litt melk. Rør godt og drikk. Endret fredag kl 11:29 av Brunhilde Postet før innlegg var ferdig
Lafamiglia Skrevet fredag kl 18:33 #10 Skrevet fredag kl 18:33 Brunhilde skrev (7 timer siden): Jeg lager gresk frappe. 2-3 ts espresso pulver og 3 ss vann+sukker etter smak piskes til tykt skum. Fyll på med isbiter, vann og litt melk. Rør godt og drikk. Jeg lager det nesten likedan: Pulverkaffe utrørt i vann ristes sammen med vaniljeis i et glass med lokk. 1 2
Frøkenfryden Skrevet fredag kl 18:44 #11 Skrevet fredag kl 18:44 Espresso laget i mokkakanne tømmes over i et glass med isbiter og tine vaniljemelk eller lettmelk. 1
Rumle Skrevet fredag kl 21:17 #12 Skrevet fredag kl 21:17 Lafamiglia skrev (2 timer siden): Jeg lager det nesten likedan: Pulverkaffe utrørt i vann ristes sammen med vaniljeis i et glass med lokk. Hvilken vaniljeis synes du fungerer best? 1
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 05:41 #13 Skrevet lørdag kl 05:41 Sterk kaffe, enten pulver eller vanlig + Tine Mørk sjokolademelk uten tilsatt sukker. Evt bare kaffe og ekstra lett melk (og selvsagt isbiter). Anonymkode: 49f40...eae 1
Kvist Skrevet lørdag kl 10:17 #14 Skrevet lørdag kl 10:17 Kaldbrygget kaffe er det jeg stort sett lager. Har alltid minst en flaske i kjøleskapet. Bruker vanlig filtermalt kaffe, blander med kaldt vann (samme forhold som til traktekaffe omtrent) og lar det stå på benken i romtemperatur 12-18 timer. Filtrerer det gjennom et metallfilter (Bodum pour over) og heller på flaske. Aldri opplevd at det har blitt dårlig i kjøleskapet, men her drikkes det stort sett opp innen 4-5 dager. Men har drukket kaffen etter over to uker i kjøleskapet også. Fyller et glass opp 2/3 med kaffe og putter oppi et par isbiter, har evt i en liten dæsj med kaffesirup og topper med melk. Er også godt med kaldbrygget kaffe, isbiter, tonic og sitronskive. Særlig når det er skikkelig varmt ute. 1 1
Lafamiglia Skrevet lørdag kl 10:43 #15 Skrevet lørdag kl 10:43 Rumle skrev (13 timer siden): Hvilken vaniljeis synes du fungerer best? Bruker vanligvis Royal fra Diplom-Is. 1
Bingo Bongo Skrevet 18 timer siden #16 Skrevet 18 timer siden Espressokaffe fra Nespressomaskinen, over et par isbiter. En dæsj kaffesirup (sukkerfri salt karamell fra Normal er overraskende god!) Fyll opp med melk, evt halvt-om-halvt vanlig melk og vaniljemelk. 1
AnonymBruker Skrevet 17 timer siden #17 Skrevet 17 timer siden Pulverkaffe rørt ut med minst mulig kokende vann, så Havremelk og isbiter🤤 Anonymkode: 24406...23e
AnonymBruker Skrevet 17 timer siden #18 Skrevet 17 timer siden To shotter espresso (har kaffemaskin) som jeg kjøler ned, først på benken, så i kjøleskap. Har oppi sukkerfri sirup (kjøpt på nett eller Spar), isbiter og melk (laktosefri H-melk, for jeg tåler ikke melk). Nam Anonymkode: 6623c...5dc
AnonymBruker Skrevet 17 timer siden #19 Skrevet 17 timer siden Jeg liker å variere! Som oftest en shot espresso, søtet med sukker, helle det over is og tilsette melk. Av og til varierer jeg med dalgonakaffe hvor jeg tar pulverkaffe og sukker og pisker til skum, har det i glass med is og melk. Anonymkode: 526f3...778
Sirah Skrevet 17 timer siden #20 Skrevet 17 timer siden En shot espresso, tre-fire isbiter, melk skummet i melkeskummer og en dæsj med karamelsirup! Reine deserten 🥰
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå