AnonymBruker Skrevet 31. mars #1 Skrevet 31. mars Det nærmer seg påske, og som en del andre liker jeg da i blant å bake en gulrotkake. Men jeg savner en oppskrift jeg er skikkelig fornøyd med. I mange år bakte jeg en variant med gulrot og hakket hermetisert ananas. God når den ble vellykket, men en tendens til å bli råstekt i midten, så jeg ga den etter hvert opp. Så brukte jeg en stund oppskriften fra boken Under valnøttreet av Anna og Fanny Bergenstrøm, men syntes den ble litt for tørr. Den jeg har brukt de siste årene er fra BBC: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/carrot-cake, men den synes jeg blir for tung/ massiv. Jeg ønsker meg en gulrotkake som er saftig, men også luftig, lett og myk. Har du en slik oppskrift å anbefale? Anonymkode: 4efe3...f09
AnonymBruker Skrevet 1. april #3 Skrevet 1. april Jeg får masse skryt når jeg bruker oppskriften fra det søte liv: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/gulrotkake-i-langpanne Den er veldig saftig. Jeg lager ofte halv porsjon i rund form, i stedet for stor langpanne (bruker samme steketid). Anonymkode: e41f8...dea
AnonymBruker Skrevet 1. april #4 Skrevet 1. april Har dessverre ikke oppdskiften for hånden - men ønsker å gi en liten "obs" om man bruker oppskrifer der det er brukt nøytral olje. Da synes jeg det er nødvendig med ørlite salt - litt, sånt som en halv teskje for å få fram den gode smaken. Om man bruker smør er det ikke nødvendig. Ellers er gir brunt sukker også en noe mer spennende smak.. Anonymkode: fe674...3a2 1 1
MarianneE Skrevet 2. april #5 Skrevet 2. april Denne. Alltid. https://www.detsoteliv.no/oppskrift/gulrotkake-fra-room
AnonymBruker Skrevet 2. april #6 Skrevet 2. april AnonymBruker skrev (17 timer siden): Har dessverre ikke oppdskiften for hånden - men ønsker å gi en liten "obs" om man bruker oppskrifer der det er brukt nøytral olje. Da synes jeg det er nødvendig med ørlite salt - litt, sånt som en halv teskje for å få fram den gode smaken. Om man bruker smør er det ikke nødvendig. Ellers er gir brunt sukker også en noe mer spennende smak.. Anonymkode: fe674...3a2 Jeg bruker alltid salt i bakverk der jeg bruker mel, ellers blir smaken flat. ----------- Takk for alle svar og lenker til oppskrifter - kom gjerne med flere! Anonymkode: 4efe3...f09 1
AnonymBruker Skrevet 9. april #7 Skrevet 9. april AnonymBruker skrev (På 1.4.2025 den 15.00): Jeg får masse skryt når jeg bruker oppskriften fra det søte liv: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/gulrotkake-i-langpanne Den er veldig saftig. Jeg lager ofte halv porsjon i rund form, i stedet for stor langpanne (bruker samme steketid). Anonymkode: e41f8...dea Den er «saftig» fordi den inneholder en halv liter olje 🤢 Dette er den ekleste og mest fettete og kleimete gulrotkaken jeg noen gang har laget (laget den for mange år siden da jeg aldri hadde bakt gulrotkake før) Selv da jeg leste oppskriften stusset jeg over olje-innholdet. Det ble med den ene gangen. Nå bruker jeg oppskrift fra frukt.no. Den inneholder under halvparten av fettmengden, og der skal det være ekte meierismør. Gir en mye bedre smak. Og ikke er den fettete, oljete og kvalmende heller. Anonymkode: e8d47...3fa
Marmen Skrevet 9. april #8 Skrevet 9. april MarianneE skrev (På 2.4.2025 den 8.31): Denne. Alltid. https://www.detsoteliv.no/oppskrift/gulrotkake-fra-room Helt enig, denne er fantastisk! Har bakt den i flere år til alle anledninger, følge varianten til Trines matblogg - regner med den er lik ☺️ 1
AnonymBruker Skrevet 9. april #9 Skrevet 9. april Bruker også langpanne oppskriften fra det søte liv , får alltid masse skryt for den . Anonymkode: 7e222...30c
Hunter7 Skrevet 9. april #10 Skrevet 9. april Særdeles fornøyd med denne: https://www.seriouseats.com/carrot-cake-recipe og «frostingen» er simpelthen prikken over i’en.
Kartoffel Skrevet 9. april #11 Skrevet 9. april Jeg bruker også den fra Detsoteliv som nevnt over her, den er kjempegod. Får alltid mange spørsmål om oppskriften. Er nok ikke den sunneste akkurat med så mye olje, men når man først skal spise kake kan man spise en som man synes er skikkelig god, synes jeg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå