Gå til innhold

Sitronsorbet


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Perfekt timing, for jeg har akkurat laget sitronsorbet selv. ;) Jeg laget først sukkerlake av 3 kopper vann og 2 kopp sukker (lot det koke 10 minutter) og avkjølte. Så presset jeg 8 sitroner (= 2 kopper sitronsaft) som jeg blandet med sukkerlaken sammen med ½ kopp kremfløte og fryste så i iskremmaskin (eller du har i en boks og setter i fryseren). Da må du ta den ut og vispe den glatt et par ganger under frysingen. Ha gjerne i litt finrevet sitronskall om du vil. Du kan gjerne bytte ut noen av sitronene med lime.

Du kan kutte ut fløten, da blir ikke isen kremet, men mer som saftis (det er vel det vi forbinder med sorbet, men det er altså ikke uvanlig med litt fløte i sorbeten i Sør-Europa). Istedet visper du inn to lettpiskede eggehviter etter at du har fryst den to timer og så tatt den ut og pisket den "sørpete".

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må bare rette på meg selv, jeg bruker 2 kopper sukker, ikke 1. Originaloppskriften har 1 kopp, men jeg syntes det ble for surt, så jeg bruker 2. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...