Gå til innhold

Paideig/butterdeig


-Fisken-

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Har noen oppskriften på en god og sunnest mulig  paideig da?  :)

Personlig synes jeg paibunner er best med smør i, slik som denne:

3,5 dl hvetemel

100 g smør

2 ss crème fraîche eller kaldt vann

1 krm salt

Smuldre mel og smør. Tilsett resten og kna til en fast deig. Kjevle ut til en paiform og la ligge i fryser 10 minutter, eller hvile kaldt minst 30 minutter. Prikk bunnen og forstek ved 200 grader i ca 10 minutter.

For å gjøre den sunnere kan du erstatte smøret med kesam og bytte ut hele/deler av melet med sammalt fin/grov. Uten smør vil bunnen ikke bli spesielt sprø, så du kan evt beholde litt av smøret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest
Har noen oppskriften på en god og sunnest mulig  paideig da?  :)

3 1/2 dl hvetemel

1 1/2 dl kesam 1%

50 g smør

1/2 ts salt

2-3 ss kaldt vann

Fikk denne oppskriften på KG i sin tid. Veldig god. Jeg bruker faktisk litt mer kesam og litt mindre smør. Kjøres i foodprosessor i mindre enn ett minutt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den med kesam blir god den, tror det er den samme som jeg har brukt noen ganger (ligger på tine.no)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Denne bruker jeg:

60 gram smør

2 dl grovbakstmel (jeg brukte 1 dl hvetemel og 1 dl byggmel)

100 gram cottage cheese

Bland alle ingrediensene, sett den i kjøleskap ca 30 minutter.Trykk ut i en paiform og prikk den godt med gaffel. Forstek i ca 15 minutter på 200 grader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjesta
3 1/2 dl hvetemel

1 1/2 dl kesam 1%

50 g smør

1/2 ts salt

2-3 ss kaldt vann

Fikk denne oppskriften på KG i sin tid. Veldig god. Jeg bruker faktisk litt mer kesam og litt mindre smør. Kjøres i foodprosessor i mindre enn ett minutt.

Den bruker jeg, de to gangene i året jeg orker å lage pai (har den fra Tine). Men nå fikk jeg plutselig lyst på pai; med spinat, gorgonzola og valnøtter. :wow:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...