Gå til innhold

Tenkte feil og brukte natron i bolledeigen


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Manglet egg og vet det kan erstattes  med bakepulver eller hornsalt, men jeg tenkte meg ikke om og hadde oppi en halv ts natron i deigen. Er det bare å kaste deigen nå? Ser for meg at bollene blir tørre og vil smake såpe? 

Anonymkode: 93a70...cd7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Tror nok natron egner seg bedre enn hornsalt, så det er jo bare å prøve. 

Anonymkode: 22d4f...d39

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Egg gjør bakst mer smidig og har generelt veldig dårlig heveevne i melbakst og er ikke typisk noe man trenger å erstatte....

Natron kan anvendes i stedet for bakepulver, men ikke i stedet for gjær.

Natron krever en form for syre i baksten for å aktivere....

Bakepulver er "natron tilsatt syre".... Slik at du ikke trenger tilsette syre i oppskriften.... Et enklere alternativ ;) enn natron, men omtrent samme effekt...! 

Hjortesalt hever, men brukes typisk i småkaker for å sikre at de blir sprø og porøse...! 

Gjær kan erstattes av Surdeig, men surdeig hever mye langsommere enn vanlig gjær....

Dette var ikke det TS spurte om, men likevel noe relevant :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...