Gå til innhold

Middagstips til gjester. Helt tom for idéer


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Får besøk langveisfra  neste uke og er helt tom for ideer til hva jeg skal lage. Må være glutenfritt, men kan lett tilpasses med f.eks glutenfri pasta, jevning etc...Bør helst kunne lages dagen før siden jeg ikke får mye tid mellom jobb og at de kommer på besøk. Alle tips mottas med stor takk 😊

Anonymkode: 4df75...cbb

AnonymBruker
Skrevet

Kjøp høyrygg og lag en god gryte. Du finner massevis av oppskrifter på nettet. Lag potetmos til.

Anonymkode: 93433...466

  • Liker 3
  • Hjerte 1
AnonymBruker
Skrevet

https://trinesmatblogg.no/2010/10/beef-bourguignon/

Jeg skulle også foreslå gryterett! Anbefaler denne (hun har en nyere versjon også som kanskje er hakket bedre, men den må man abonnere for å få, denne er uansett helt nydelig og helt glutenfri uten at du må tilpasse noe 

Du kan helt fint sette gryten rett i kjøleskapet når den er avkjølt, og varme opp dagen etter. Potetmos er kanskje best å lage samme dag, men det krever jo ikke så mye jobb utover å skrelle potetene. Evnt ville jeg most potetene uten å tilsette noe annet dagen før, hatt de i kjøleskap, og så varmet de forsiktig opp med det som skal tilsettes av meieriprodukter og krydder, og blandet godt.

Anonymkode: 29d92...114

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (17 minutter siden):

https://trinesmatblogg.no/2010/10/beef-bourguignon/

Jeg skulle også foreslå gryterett! Anbefaler denne (hun har en nyere versjon også som kanskje er hakket bedre, men den må man abonnere for å få, denne er uansett helt nydelig og helt glutenfri uten at du må tilpasse noe 

Du kan helt fint sette gryten rett i kjøleskapet når den er avkjølt, og varme opp dagen etter. Potetmos er kanskje best å lage samme dag, men det krever jo ikke så mye jobb utover å skrelle potetene. Evnt ville jeg most potetene uten å tilsette noe annet dagen før, hatt de i kjøleskap, og så varmet de forsiktig opp med det som skal tilsettes av meieriprodukter og krydder, og blandet godt.

Anonymkode: 29d92...114

Tusen takk 😊

Anonymkode: 4df75...cbb

Skrevet

Glutenfri lasagne? 

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (57 minutter siden):

Kjøp høyrygg og lag en god gryte. Du finner massevis av oppskrifter på nettet. Lag potetmos til.

Anonymkode: 93433...466

Takk  for  tipset 🙂

Anonymkode: 4df75...cbb

AnonymBruker
Skrevet

Støtter forslaget om gryte av storfe/boeuf bourguignon. Gryter som kan lages dagen før er en god ide! Du kan også lage chili con carne dagen før, varmes opp og serveres med rømme, ris og salat eller guacamole. Helt glutenfritt (eller du kan kjøpe glutenfrie tortillalefser, men det kan fint erstattes med ris). Indiske curryer er som regel også glutenfrie og serveres med ris (du kan droppe naan) og ferdigkjøpt mangochutney. Eksempelvis butter chicken, lag dagen før og varm opp mens du koker ris. 

Anonymkode: 8d368...cb2

Skrevet

Skal det være mer som en festmiddag, eller mer hverdagslig middag?

AnonymBruker
Skrevet

Skal det være et festmåltid eller noe varmt for reisende? Er det mange barn, restriktive spisende eller gourmet-er? Blir dere 6 eller 20 gjester?

Lapskaus, hønsefrikasse eller fårkål kan fint lages dagen før.

Taco med pulled beef av høyrygg som har stått i stekeovnen over natta er populært her.

Pai fylt med feks oksehaleragu kan fint lages dagen før, evt fyllet dagen før.

Skalldyr er godt og krever nesten ingen forberedelser

Bacalao

Chilli con carne

Oksesmåstek med gulrot, tyttebær og potetmos

Anonymkode: 60f93...b1b

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Denne er knallgod, og min erfaring er at både unger og voksne elsker den (selv kresne barn!). https://www.nrk.no/mat/oksegryte-med-ingefaer-1.14901495 bare husk glutenfri soyasaus (og sjekk om evt buljong er glutenfri). 

Veldig god å lage dagen før, eller tidlig om morgenen og bare la den stå lenge. 

Anonymkode: 40196...7aa

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg anbefaler denne ovnsretten som jeg skrev om i en annen tråd i forleden dag: https://ottolenghi.co.uk/pages/recipes/roasted-chicken-legs-dates-olives-capers

Jeg lager den med ferske dadler som det er mye av i butikkene nå rundt jul, og jeg bruker tørket oregano i selve retten, og frisk koriander på toppen. Ellers liker jeg safranris til, men feks potetmos er også vanlig å servere til. Mer tilbehør trengs ikke.

Det fine med denne retten er at du kan legge kylling og alt annet i marinade inntil to døgn i forveien, og så bare ha over i form og rett i ovnen når maten skal lages. Alt som trengs i tillegg er risen (eller potetmos om du foretrekker det). 

Anonymkode: 3dbf4...016

  • Liker 1
Skrevet (endret)
Taluno skrev (57 minutter siden):

Skal det være mer som en festmiddag, eller mer hverdagslig middag?

Hverdagslig. Haha  der forsvant anonymkoden,  men jaja det er ikke krise 😊

Endret av Laraa
Skrevet
AnonymBruker skrev (46 minutter siden):

Denne er knallgod, og min erfaring er at både unger og voksne elsker den (selv kresne barn!). https://www.nrk.no/mat/oksegryte-med-ingefaer-1.14901495 bare husk glutenfri soyasaus (og sjekk om evt buljong er glutenfri). 

Veldig god å lage dagen før, eller tidlig om morgenen og bare la den stå lenge. 

Anonymkode: 40196...7aa

Yummi! 😋

Skrevet
Laraa skrev (Akkurat nå):

Hverdagslig 

Hva med lapskaus? :)

Om du skal gjøre det rimelig i tillegg, se om du finner julepølse, juleskinke, ribbe eller lignende på tilbud!  Det er yppelig for å varme opp igjen, og enkelt fryse ned rester i porsjonspakker!

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Får besøk langveisfra  neste uke og er helt tom for ideer til hva jeg skal lage. Må være glutenfritt, men kan lett tilpasses med f.eks glutenfri pasta, jevning etc...Bør helst kunne lages dagen før siden jeg ikke får mye tid mellom jobb og at de kommer på besøk. Alle tips mottas med stor takk 😊

Anonymkode: 4df75...cbb

God gryte er vel alltid bra. Evt en skikkelig digg pasta bolognese med vin, like god om den har vært fryst. 

Anonymkode: bb8e1...e5c

AnonymBruker
Skrevet

Kyllinggryte med karri er veldig godt. Stek løk i smør i en gryte og tilsett karri. La det steke litt før du har i kyllingbuljong,kokosmelk,gulrot i skiver,paprika, og kyllingstrimler. (Gjerne lårkjøtt) Her kan du selvsagt ha i andre grønnsaker også, feks brokkoli.

La det småkoke til gulrøttene er møre,og ha i ananasbiter. Jevn med maisenna hvis du vil ha tykkere saus. Smak til med salt,pepper og evt mer karri,og server med ris og nanbrød eller baguetter. 

 

Anonymkode: a5021...c0b

AnonymBruker
Skrevet

Stekt kyllingfilet med cowboy caviar og nachos!! 

Anonymkode: 28df6...411

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...