MizzVic Skrevet 17. desember 2024 #41 Del Skrevet 17. desember 2024 Det er en vanlig tradisjon med grøt julaften ja. Med mandel (og marsipangris premie) Mange inviterer noen familiemedlemmer til grøten, gjerne de som ikke kommer julaften kveld. Mange har jo store familier og må dele seg på rundgang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Phoenix Heart Skrevet 17. desember 2024 #42 Del Skrevet 17. desember 2024 Har alltid spist risengrynsgrøt på lillejulaften. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #43 Del Skrevet 17. desember 2024 PurpleTuliip skrev (2 timer siden): I min familie dropper vi grøten. Men spiser heller en enkel lunsj bestående av rundstykker og godt kjøttpålegg/julepålegg ect. Grøt metter altfor lenge, er jo nesten ikke sulten når pinnekjøttet kommer på bordet, det er jo direkte trist 😂🤭 Grøt er jo kjent for å mette raskt, men at man blir sulten igjen fort da. Anonymkode: e762c...ac9 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PurpleTuliip Skrevet 17. desember 2024 #44 Del Skrevet 17. desember 2024 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Grøt er jo kjent for å mette raskt, men at man blir sulten igjen fort da. Anonymkode: e762c...ac9 Helt omvendt erfaring her i hus, heldigvis er vi alle enige om det og. ☺️ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #45 Del Skrevet 17. desember 2024 Vet at her omkring var/er det veldig vanlig med grøt på dagen julaften. Jeg er ikke vokst opp med det (tror foreldrene mine droppa å videreføre tradisjonen siden de ikke er super glad i grøt) så vi har sylte og lefse istedenfor for. Har riskrem på kvelden, men uten mandel. Anonymkode: 1b76d...525 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #46 Del Skrevet 17. desember 2024 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Vi spiser risengrynsgrøt på julaften formiddag, men mandel gjemt i en av porsjonene og premie til den som får mandelen. Er dette en vanlig tradisjon? Jeg trodde det, men har nå fått en samboer som syns dette er merkelig. Har dere andre julegrøt på julaften? Anonymkode: d346a...3d5 Var og er helt vanlig i mange hjem. Vi har kuttet ut grøt på julaften for å slippe å bli så mett når middagen kommer på bordet. Ikke nødvendig å spise i mengder selv om det er jul. Anonymkode: 556fb...d61 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #47 Del Skrevet 17. desember 2024 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Vi spiser risengrynsgrøt på julaften formiddag, men mandel gjemt i en av porsjonene og premie til den som får mandelen. Er dette en vanlig tradisjon? Jeg trodde det, men har nå fått en samboer som syns dette er merkelig. Har dere andre julegrøt på julaften? Anonymkode: d346a...3d5 Vi gjør det lille julaften, blir for mye på julaften. Anonymkode: 1335b...816 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #48 Del Skrevet 17. desember 2024 Ja, risengrynsgrøt til formiddagsmat på julaften. Med mandel. Jeg tror (trodde) det var den vanligste tradisjonen. Anonymkode: 46565...7c0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #49 Del Skrevet 17. desember 2024 Jeg skrev over her at vi har grøt julaften kl 13. Har hørt at grunnen til at mange har dette, er at mange småbarn ikke er så veldig glad i ribbemiddagen eller pinnekjøttet. Her var det litt sånn de første årene med barn. Nå er vi bare voksne, men har grøt likevel 🙂 Anonymkode: c0968...d72 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #50 Del Skrevet 17. desember 2024 Ja, vi har det. Grøt med mandel, rørossmør og flattbrød, rosiner, spekemat. Har også som tradisjon at det er lang skitur eller fjelltur før lunsj. Ellers ville det jo blitt for mye. Anonymkode: 75e9d...eab Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #51 Del Skrevet 17. desember 2024 AnonymBruker skrev (12 minutter siden): Vi gjør det lille julaften, blir for mye på julaften. Anonymkode: 1335b...816 Alt handler jo om mengder. Mannen kan spise to store porsjoner, og spekemat, og likevel klare mye julemiddag. Han trener mye. I fjor rakk jeg ikke skituren med familien. Da tok jeg jo bare en liten skje grøt, med litt flatbrød. Anonymkode: 75e9d...eab Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #52 Del Skrevet 17. desember 2024 Graut på vesle julaften. Rester til riskrem dagen etter. Anonymkode: 7ccb0...75d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skreppamedleppa Skrevet 17. desember 2024 #53 Del Skrevet 17. desember 2024 (endret) Vi har det lillejulaften kveld, enkel middag når vi er litt sliten og roen begynner å senke seg. Julaften står vi begge litt seint opp og spiser en god brønsj med julepåleg sånn i 13-14 tiden og har middag med pinnekjøtt sånn i 19-20 tiden, og riskrem sånn når det passer seg. Jeg har alltid vært vandt til at det er lillejulaften (og så satt vi en porsjon ut til fjøsnissen natt til julaften som byttet med julestrømpen) men ingen mandel, andre er vant til julaften både med og uten mandel Endret 17. desember 2024 av skreppamedleppa 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #54 Del Skrevet 17. desember 2024 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Vi spiser risengrynsgrøt på julaften formiddag, men mandel gjemt i en av porsjonene og premie til den som får mandelen. Er dette en vanlig tradisjon? Jeg trodde det, men har nå fått en samboer som syns dette er merkelig. Har dere andre julegrøt på julaften? Anonymkode: d346a...3d5 Nei. Mine foreldre er av den generasjonen og samfunnsklassen som vokste opp med at det alltid var grøt på lørdager. Årsaken til det var å spe på budsjettet. De hadde fisk mandag-fredag, grøt (altså vegetar) lørdag og så hadde de kjøtt søndag, de ukene de hadde råd (ellers var det fisk søndagen også). Å ha grøt på julaften var derfor helt uaktuelt - grøt var en markør for fattigdom, og vi forstår jo alle at ingen akkurat har lyst til å feire den i jula. Det hendte seg vi hadde mandel i riskremen. Men grøt kan jeg knapt huske at vi spiste i det hele i min barndom, og altså aldri i jula. Anonymkode: bc714...c13 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #55 Del Skrevet 17. desember 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Nei. Mine foreldre er av den generasjonen og samfunnsklassen som vokste opp med at det alltid var grøt på lørdager. Årsaken til det var å spe på budsjettet. De hadde fisk mandag-fredag, grøt (altså vegetar) lørdag og så hadde de kjøtt søndag, de ukene de hadde råd (ellers var det fisk søndagen også). Å ha grøt på julaften var derfor helt uaktuelt - grøt var en markør for fattigdom, og vi forstår jo alle at ingen akkurat har lyst til å feire den i jula. Det hendte seg vi hadde mandel i riskremen. Men grøt kan jeg knapt huske at vi spiste i det hele i min barndom, og altså aldri i jula. Anonymkode: bc714...c13 Om det å tilhøre øvre sosiale lag er så viktig for deg, så kan du jo gjøre som oss i og med at det er høytid; Rørossmør, røros flatbrød, og fenalår og annen spekemat fra lokal gård Anonymkode: 75e9d...eab Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #56 Del Skrevet 17. desember 2024 Nei. Vi har gjort det noen ganger lille julaften, men vi har mandel i riskremen etter middag julaften. Anonymkode: 816a1...84d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Johan uten land Skrevet 17. desember 2024 #57 Del Skrevet 17. desember 2024 Vokste opp med grøt med mandel julaften rundt 12-13. Dette ble beholdt helt til julebesøket ble pensjonert og kunne komme lille julaften. Da ble det grøten flyttet til lille julaften. Alltid fenalår, skinke og mør til grøten. Årsaken til flyttingen var også at det blir for mye å sitte å ha i seg grøt med spekemat bare noen timer før man skal spise pinnekjøt... Ellers må jeg si at denne tradisjonen med grøt og rød saft som dessert etter et kjempetungt måltid er svært underlig. Jeg tenker da på riskrem, som er grøt med piska fløte og en rød saus som stort sett er saft som er laget tjukk ved hjelp av mel... .. for meg en altfor mettende dessert etter et tungt måltid. Fint etter letter mat eller som et mellommåltid, men at folk spise riskrem til dessert etter en julemiddag er for meg tilnærmet absurd. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #58 Del Skrevet 17. desember 2024 Vi har alltid hatt dette hjemme. Restene av grøten blir brukt til å lage riskrem til kvelden. Og i den er det også mandel 😊 To sjanser for å vinne 🥳 Anonymkode: bacab...bb7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2024 #59 Del Skrevet 17. desember 2024 Jeg har vokst opp med at det er tradisjon med risengrynsgrøt til lunsj julaften. Nå er jeg voksen og vel så det. Min mann (ikke norsk) hater grøt, så han får slippe. Men jeg må ha risengrynsgrøt sånn ca. når det er 3 nøtter til Askepott . Anonymkode: d7966...45f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lauv Skrevet 18. desember 2024 #60 Del Skrevet 18. desember 2024 Thyra skrev (17 timer siden): Rømmegrøt lillejulaften? Eller julaften? Jeg vokste opp med rømmegrøt på julaften. På lillejulaften. Det blir nok grøt den dagen, for å si det sånn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå