Johan uten land Skrevet 20. november #41 Del Skrevet 20. november Gode poteter - helst Kerrs Pink - eventuelt mandelpoteter. Så det hjemmelaget rødkål. Gulrot og rosenkål. Dessuten svisker og epler. Har aldri saus til - bruker bare den herlige sjyen/fettet som kommer fra ribba. Ser at noen har sylta rødløk til - høres godt ut med noe litt friskt. De siste årene har jeg drukket vin til - de siste par årene hvitvin, som er litt friskere en øl/akevitt/rødvin.. . 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PurpleTuliip Skrevet 20. november #42 Del Skrevet 20. november (endret) Skal jeg lage ribbe så kjøper jeg helst fra kjøttdisk. Foretrekker selv tykkribbe (heter det det? 🤭) den skal krydres minst fire dager før den skal stekes. Bruker MYE krydder og gnikker og gnur det godt inn i kjøttstykket inkl nedimellom svoren. Lager sjysaus og smaker den til etter hvordan jeg liker den. Serveres sammen med kokte (selvfølgelig skrelte 😅) poteter, rødkål, makaroni(det er helt sinnsykt godt med saus på 😁) pepperstekte gulrøtter og dampede grønnsaker (gjerne blomkål/brokkoli) aah, nå ble jeg sulten. Endret 20. november av PurpleTuliip 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. november #43 Del Skrevet 20. november Da jeg vokste opp pleide vi å spise ribbe med kokte poteter (uten skall), surkål, rosenkål og potetlesfser til. I tillegg hadde vi to typer pølse til, hvite medisterpølser og mørke innmatspølser. Og sennep! Anonymkode: d0e2d...c5a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. november #44 Del Skrevet 20. november Poteter, surkål, sjysaus, tyttebær, medisterkaker, sosisser, bakte epler og svisker. Anonymkode: 024c5...8e2 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kleppmelk Skrevet 20. november #45 Del Skrevet 20. november Mandelpoteter, saus med kraft fra ribba, surkål, rødkål, medisterkaker, pølser, koteletter, salt potetgull, tyttebærsyltetøy, søvløk, brokkoli og gulrot. Gleder meg til jul! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 20. november #46 Del Skrevet 20. november Kleppmelk skrev (53 minutter siden): Mandelpoteter, saus med kraft fra ribba, surkål, rødkål, medisterkaker, pølser, koteletter, salt potetgull, tyttebærsyltetøy, søvløk, brokkoli og gulrot. Gleder meg til jul! Det er det en kaller for en ordentlig feast 😁 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Illumi Skrevet 20. november #47 Del Skrevet 20. november (endret) Vi pleier å ha potet- og selllerirotstappe, lagd med fløte og litt ribbefett, rødkål, surkål, og kokt mandelpotet 😺 Litt overkill med to typer poteter mens stappa er så feit og mektig at den er mer som fløtesaus å beregne 😂 Endret 20. november av Lisanna 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. november #48 Del Skrevet 20. november Svineribba ruter saltes og krydres godt noen dager før langtidssteking med medisterpølse eller sosisser, hjemmelagde medisterkaker og svisker. Tilbehør ellers er kokte poteter, tyttebærgele eller rørte tyttebær, rosenkål, babygulerøtter og stekefett som saus. Til pinnekjøtt er det kokte poteter og kålerabistappe. Evn med noen gulerøtter i stappa. Det hender potetene blir brukt som underlag ved dampinga av kjøttet. Damper alltid lenger enn det som står på pakkene for ekstra mørt kjøtt. Anonymkode: 275a0...216 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. november #49 Del Skrevet 20. november Krydrer og ruter ribba selv. Til har vi sjysaus, amadinepoteter, hjemmelagede medisterkaker, lokalprodusert julepølse fra slakter, hjemmelaget rødkål, svensk sennep, pickles om jeg husker det, ovnsstekt rosenkål med løk og valnøtter, og ripsgele. Anonymkode: ecdd1...a0e 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. november #50 Del Skrevet 21. november AnonymBruker skrev (21 timer siden): Jeg er selv fra vestlandet, og her serveres ribbe hos de fleste med skysaus/ kraft, poteter, rødkål/ surkål, rosenkål og eventuelt julepølse og medisterkaker for dem som liker det. Jeg fikk en gang ribbe tilberedt av nordlendinger og det var altså magisk godt 😍 De hadde heller potetmos, og denne var ispedd både fløte og litt kraft fra ribben. Ribben ble krydret av dem, ikke kjøpt ferdig, og de tok på "mye mer enn du tror du trenger". Tilbehør var rødkål og ertestuing. Ertestuing, bønner og banan er vel det eneste av frukt/ grønt jeg ikke spiser, men resten var altså helt fortreffelig og jeg planlegger å prøve meg på det samme her hjemme i år Har dere noe som er spesielt for deres område eller hemmeligheter som gjør det ekstra godt? Hiv inn råd og tips 🎅 Anonymkode: cd276...ec4 Til ribbe bruker vi surkål, rødkal, mandelpoteter og lett brun saus. Bruker ikke ribbefett i sausen, ribbe-middagen i seg selv er kraftig nok. Anonymkode: bc8d7...c5f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sola de Skrevet 21. november #51 Del Skrevet 21. november Ribbe med sprøstekt svor, mandelpotet, rosenkål, brokkoli, gulrot, fløtesaus, tyttebærsyltetøy, sossisser og surkål. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Christina82 Skrevet 21. november #52 Del Skrevet 21. november Ryddet for avsporinger og brukerdebatt. Christina82, mod Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november #53 Del Skrevet 23. november Ribbe,medisterkaker,potet,gulrot,rosenkål og masse brun saus,spiser jeg. I tillegg blir det servert julepølse og surkål,som jeg ikke er så glad i. Anonymkode: 88a51...c6c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november #54 Del Skrevet 23. november Sausen er viktig. Lages på kraften av ribben og har også i litt brunost, og litt lake fra sylteagurk. Evn litt tyttebær oppi. Surkål, rødkål, kokte poteter, tyttebærsyltetøy og sylta agurk. Kanskje rosenkål Anonymkode: a2656...bf8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lovise78 Skrevet 23. november #55 Del Skrevet 23. november Vi bruker å ha ribbe, sosisser, elgkjøttkaker, grovpølse, rødkål, poteter, rosenkål og sjysaus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TomKrus Skrevet 23. november #56 Del Skrevet 23. november Til ribben spises det poteter, rødkål og brun saus. For her handler det om en ting, ribben og smaken på den. En perfekt stekt ribbe er et av de beste måltidene man kan få. Spiser det stort sett en gang i året, mektig som bare det og man kan fort gå lei det om man spiser det for ofte, omtrent som med pinnekjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. november #57 Del Skrevet 23. november TomKrus skrev (22 minutter siden): Til ribben spises det poteter, rødkål og brun saus. For her handler det om en ting, ribben og smaken på den. En perfekt stekt ribbe er et av de beste måltidene man kan få. Spiser det stort sett en gang i året, mektig som bare det og man kan fort gå lei det om man spiser det for ofte, omtrent som med pinnekjøtt. Det er så godt at det før i tiden fristet meg å kjøpe ribbe og steke selv (bor alene) før jul også. Da ble det mye gode rester og dessuten fint fett til å bruke på lutefisk... .... men apetitten er ikke som før og jeg har blitt litt dårlig etter ribbemåltidet i jula, som hos oss er 1. juledag. Dog ha jeg funnet ut at Meny har utmerket ferdigstekt ribbe, og da synes jeg det er passe å spise det noen uker før jul - slik som i går, da jeg kjøpte rødkål, kokte to poteter og hadde et enkelt ribbelmåtid. Ser folk som "prøvesteker" ribbe 1-2 uke før julaften. Helt håpløst spør du meg - ødelegger jo helt gleden med måltidet i jula, men hver sin lyst.. . Anonymkode: 42d4b...3c8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå