AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #61 Del Skrevet 9. november 2024 Frøkenfryden skrev (1 time siden): De som BARE kan ha flott og «ekte» mat hele tiden og TORO er et skjellsord. Enten eller liksom. Det syns jeg er snobbete. Vi lager mye hjemmelaget og har tidvis dyre råvarer. Men jeg kan fint mekke en TORO-pose også liksom. Og det er godt det også👍 Fant80 skrev (1 time siden): Trodde jeg var Norges eneste som holdt TORO gående. I hvertfall om man skal lese i sosiale medier. Alle er jo bare sååååååååååå sunne,og alt TORO er dødelig! Takk for at det finnes en til. Å ikke spise ferdigmat er for mange et verdivalg og/eller et helsevalg. Å latterliggjøre noen på grunn av det synes jeg er ufint og uvitende. Jeg kuttet ferdigmat for mange år siden, lenge før det ble trendy, som del av behandling hos spesialist. Jeg begynte i stedet å lage all mat fra bunnen (jada). Det var en tung prosess i starten, men jeg lærte utrolig mye av det, dvs grunnleggende sett hvordan smak skapes når man ikke har poser eller buljongterninger osv å støtte seg på. En bonus var å trene opp smakssansen til å få med seg flere nyanser. Det var ikke mitt valg, men jeg ville aldri vært det foruten. Jeg har respekt for råvarer nå, på en helt annen måte. De er produsert med omhu, og jeg vil behandle dem med like stor omhu. Jeg gjør det ikke for show-off, men for min egen livskvalitet. Så bare le så høyt dere vil. AnonymBruker skrev (20 minutter siden): Er det å regne som snobbete om man ikke forteller det til noen? Snobberi er vel en slags fasade? vi lager alt fra bunn (ja, nå forteller jeg det 😅), men det er det strengt tatt kun oss i familien som vet. vi gjør det ikke pga fasade, men helse. Anonymkode: ba25c...f5c Dette. Om noe skulle være snobbete, så må det være når prisen og den begrensede tilgjengeligheten på mat/råvarer blir et mål i seg selv, for å kunne flashes til andre og gi status, men uten at smaken og måltidet i seg selv er poenget. Litt usikker på om slikt faktisk forekommer annet enn i de karikerte framstillingene til de som er opptatte av å flashe hvor lite snobbete de er selv. Anonymkode: 8733b...8ed 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #62 Del Skrevet 9. november 2024 Snobberi for meg er når noen mener de kan mye, snakker opp ting, beskriver dyre viner. Men egentlig kan lite om tema, og skuffer i gjennomføringen. Da handler mat om status, ikke interesse. Jeg har en dyp interesse for mat (og er mulig snobb, for enkelte)... Mat er viktig, det skal gi meg noe utover å bli mett. Kvaliteten på det vi spiser betyr mye for meg, så er opptatt av type kjøtt vi kjøper (rett fra gårdsslakteri), og fersk fisk. Sauser lages fra bunnen. Bruker mye tid på å planlegge, og handle inn. Mener imidlertid ikke dyrt er bedre. Basisvarene stopper jeg på Rema for, også en del frukt og grønt, da jeg synes de holder veldig god kvalitet. Og ja, jeg blir kjempeskuffet om jeg er på besøk, og får en basic toro-lasagne, eller enkel taco, en fredags kveld. Det på en måte en bortkastet matopplevelse. Eller om vi er på reise med noen, og de helst vil ta en subway i farta, i stedet for å sette seg ned og spise en tre-retters lunsj. Men klarer jo å holde det for meg selv, jeg forstår godt at folk har ulikt utgangspunkt når det kommer til mat Anonymkode: eb3da...11d 7 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #63 Del Skrevet 9. november 2024 Det er ikke snobberi å foretrekke gode råvarer, å kjøpe fersk sei fremfor frossen blokk fra First Price handler like mye om smak, tekstur og anvendelighet. Jeg skjønner godt at en barnefamilie som har pasta 1-3 ganger i uka bruker Frist Price til pasta og saus, men jeg som ikke har småbarn og spiser pasta to ganger i mnd går heller for La Molisana eller De Cecco fordi det ikke gir noen innvirkning på matbudsjettet, men kvalitet og smak er det stor forskjell på. Er enig med andre her om at snobberi handler om å rynke på nesen over at andres valg eller servering ikke er god nok. Jeg har venner som serverer Toro lasagne og First Price baguetter i selskap, og det går helt fint. Selskapet er hyggelig, praten god og vi blir mett og fornøyd. I den andre enden har jeg en venninne der alt skal være så fancy og mange retter, at man ikke helt orker å invitere tilbake på en to-treretters fordi de syns et selskap krever mer. Jeg syns det er synd om sosialt fellesskap ofres fordi folk ikke vil invitere venner på en sosial kveld av frykt for at maten ikke er fin nok for gjestene. Samtidig er det noen begivenheter som krever at man graver frem ett litt høyere nivå på matrangstigen og serverer/ spiser/ oppfører seg det som passer anledningen. Anonymkode: d8add...06e 6 3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ToveM Skrevet 9. november 2024 #64 Del Skrevet 9. november 2024 Fant80 skrev (1 time siden): Trodde jeg var Norges eneste som holdt TORO gående. I hvertfall om man skal lese i sosiale medier. Alle er jo bare sååååååååååå sunne,og alt TORO er dødelig! Takk for at det finnes en til. Her har du enda en 🤣. Pleier å si at Toro er min beste venn. Hadde min første jobb i beg. av 80 tallet i Toro konsernet. Så ble vel litt "ødelagt" da. 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #65 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Man må ikke drikke alkohol til mat, det er valget av brus som er problemet Anonymkode: 3f812...1bc Må vel være bedre å ta et glass brus en vann da. For vann er enten gratis eller billigere. Vi har aldri bestilt alkohol hvis vi er ute Anonymkode: ae012...cce Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #66 Del Skrevet 9. november 2024 Brunello skrev (8 timer siden): Det sier seg selv at ikke er populært. Restauranten tjener knapt penger på de som ikke drikker alkohol. Vi som drikker alkohol subsidierer de som ikke gjør det. Den uttalelsen må ha kommet ut litt feil vel? For så blærete er du vel ikke? Høres ut som du føler deg som en storkar, som sitter der og "subsidierer røkla som ikke drikker alkohol, det er takket være meg dere har råd til å gå hit"? Anonymkode: 38d55...f91 5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Uperfekt Skrevet 9. november 2024 #67 Del Skrevet 9. november 2024 Fant80 skrev (2 timer siden): Trodde jeg var Norges eneste som holdt TORO gående. I hvertfall om man skal lese i sosiale medier. Alle er jo bare sååååååååååå sunne,og alt TORO er dødelig! Takk for at det finnes en til. Jeg bruker aldri Toro men det betyr ikke at jeg aldri bruker halvfabrikat tror de fleste gjør det innimellom. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #68 Del Skrevet 9. november 2024 Forvente allergi mat på besøk istedenfor å ta med feks glutenfritt brød. Anonymkode: bf639...d50 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #69 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Forvente allergi mat på besøk istedenfor å ta med feks glutenfritt brød. Anonymkode: bf639...d50 Dette er faktisk en vanskelig situasjon. Jeg synes faktisk det er nitrist å være på besøk om det kun er brødmat som tilbys. Og så er flaut å komme med det de kaller "luksusmat" og "middagsmat". Jeg foretrekker eggemuffins eller fritatta, en salat med cottage cheeese. Videre drikker jeg juice hjemme, men da ferskpresset, "Rå", eller tilsvarende pressede juicer. Men da har du de som mener det er snobbete at jeg foretrekker vann når de serverer juice av konsentrat. (kommenterer selvfølgelig ikke juicen, ber bare om vann) Anonymkode: eb3da...11d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Adrenalina1 Skrevet 9. november 2024 #70 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Voksne mennesker som drikker brus bør jo tvangsinnlegges Anonymkode: 12bc0...fff Nei. Folk som drikker vin,eller alkohol i det hele tatt bør tvangsinnlegges. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #71 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Dette er faktisk en vanskelig situasjon. Jeg synes faktisk det er nitrist å være på besøk om det kun er brødmat som tilbys. Og så er flaut å komme med det de kaller "luksusmat" og "middagsmat". Jeg foretrekker eggemuffins eller fritatta, en salat med cottage cheeese. Videre drikker jeg juice hjemme, men da ferskpresset, "Rå", eller tilsvarende pressede juicer. Men da har du de som mener det er snobbete at jeg foretrekker vann når de serverer juice av konsentrat. (kommenterer selvfølgelig ikke juicen, ber bare om vann) Anonymkode: eb3da...11d Dette er jo matsnobberi. Du kan ikke spise eller drikke annet enn det du selv liker best og regner som bra nok. Det er nitrist å få servert noe annet enn det du liker best, ovs. Så når du som gjest takker nei til det du får servert fordi det ikke er bra nok for deg, da er du både uhøflig og snobbete. Trivelig gjest. Anonymkode: c7466...f3a 15 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perine Skrevet 9. november 2024 #72 Del Skrevet 9. november 2024 Jeg fikk nesten bare hjemmelaget mat i oppveksten, og det skyldtes først og fremst økonomi. Det var viktig at alle ble mette selv om vi hadde lite penger. Da var det luksus om vi fikk tak i en boks med spaghetti ala capri eller en grillkylling og kjøpeloff. Men dette er jo lenge siden og det er andre tider nå. Mange ble jo vant til og glad i disse gamle matrettene. Nå kaller de ofte dette for husmannskost. Mye av det er i ferd med å forsvinne i glemmebøkene, men det er også mye som hentes frem igjen i trangere tider, slik mange av oss er i nå. Vi har i tillegg lært oss andre lands rimelige matretter, så det er mye mer å velge blant. Enkelte må alltid kommentere andres mat ved å fortelle om sine egne kjøp og mye dyrere måter å lage maten på, som selvsagt er den beste. Når en har vært ute og spist burger, så må de fortelle om sine overprisede keiserens-nye-klær-måltider på sine egne stamrestauranter. En gang reagerte jeg på at en mor skrev her på KG om sine barn på barneskolen, som kom hjem og fortalte at noen i klassen hadde FirstPrice pålegg i matpakka. Herregud, tenkte jeg da. 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #73 Del Skrevet 9. november 2024 Frøkenfryden skrev (2 timer siden): De som BARE kan ha flott og «ekte» mat hele tiden og TORO er et skjellsord. Enten eller liksom. Det syns jeg er snobbete. Vi lager mye hjemmelaget og har tidvis dyre råvarer. Men jeg kan fint mekke en TORO-pose også liksom. Og det er godt det også👍 Toro er jo noe av det mest eksklusive som finnes. Feks meksikansk gryte 189 gram koster 38 kroner på meny, noe som gir en kilospris på over 200 kroner. Den inneholder i hovedsak kun ris, tomatpulver, løkpulver, i praksis er det den dyreste risen og krydderet på markedet med svært god margin. Det er jo ingenting som kommer i nærheten engang. Anonymkode: 12bc0...fff 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #74 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Dette er jo matsnobberi. Du kan ikke spise eller drikke annet enn det du selv liker best og regner som bra nok. Det er nitrist å få servert noe annet enn det du liker best, ovs. Så når du som gjest takker nei til det du får servert fordi det ikke er bra nok for deg, da er du både uhøflig og snobbete. Trivelig gjest. Anonymkode: c7466...f3a Fordi jeg blir uggen i magen og får diarè av hvetemel? Fordi jeg ber om vann, i stedet for drikken som blir servert? Trivelig vertskap. Anonymkode: eb3da...11d 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #75 Del Skrevet 9. november 2024 En annen type matsnobberi er jo de som spiser det som er trendy,uten at de kanskje syns det er kjempegodt. Har egentlig lyst på en løvbiff,men må liksom spise sushi og kimchi,og syltet rødløk,vegansk eller hva det enn er som er "in". Anonymkode: 8392d...cdb 5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #76 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): En annen type matsnobberi er jo de som spiser det som er trendy,uten at de kanskje syns det er kjempegodt. Har egentlig lyst på en løvbiff,men må liksom spise sushi og kimchi,og syltet rødløk,vegansk eller hva det enn er som er "in". Anonymkode: 8392d...cdb Da tror jeg de egentlig liker sushi. For sushi var "inn" tidlig 2000-tall, nå er det ganske gammelt nytt. Anonymkode: eb3da...11d 4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #77 Del Skrevet 9. november 2024 Begrepet "snobberi" er litt tøyelig. Den opprinnelige betydningen kommer jo av folk som prøver å lates om om de vet noe om noe de ikke har peiling på. Typisk nyrike som har lært seg at en eller annen vin er god og kjempedyr, og skryter av det og sier de ikke drikker noe annet, men som kanskje ikke en gang liker den... Dette for å "snobbe" seg opp til et høyere nivå på områder de ikke kan noe om/hører hjemme. Men i norsk dagligtale blir nok snobberi brukt på en annen måte. Som flere er inne på - man kan ikke kalle folk som er veldig interessert i mat og vin for snobber - det er rett og slett deres interesseområde og de har store kunnskaper om feltet, og derfor har de utviklet andre smaker og har mer rafinert smak. De vil ganske enkelt si at hjemmelaget lasagne er bedre en Toro - og da vil noen si at de er "snobber". Men det er de altså, i ordets rette forstand, ikke. Det jeg merker meg i det daglige av "snobberi" er de som i stor grad følger trender og rakker ned på folk som spiser "vanlig mat". Dette gjelder ofte folk som har god råd og gjerne en høy sosiokulturell status, uten å være spesielt dannet. For noen år tilbake kunne man ikke se et eneste matlagingsprogram på TV uten at kokken måtte si at "selvsagt er kjøttet øklologisk". De som ikke brydde seg om, eller hadde råd til økologisk, ble da sett ned på. De er snobberi å si at økologisk kjøtt er bedre per se. Det kan være bedre fordi det kommer fra mindre produsenter etc, men jeg reagerer på at man prøver å fremstille seg selv som et bedre menneske fordi man har råd til å spise økologisk. I våre dager det noen som er veldig opptatt av "ultraprossesert" mat - helt vanlig mat som brød og yoghurt har plutselig blitt farlig fordi man har lært seg et nytt ord. Så forteller man verden at man lager alt "fra bunnen" - og kommer med nedsettende kommentarer til andre, som: Gir du barnet ditt den dritten der. Det er snobberi i mine øyne. Anonymkode: 28a71...e28 9 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #78 Del Skrevet 9. november 2024 Brunello skrev (9 timer siden): Løvbiff er et motbydelig produkt. Det lukter grusomt når det stekes. Kjøper selvsagt ikke selv, men svigermor har kjøpt til barna når hun her vært barnevakt. Er det ikke bar kjøttdeig/farse som er presset til en større og tynnere burger-puck da? Jeg kan nyte min junk-food en gang iblant selv om jeg setter pris på min Brunello. Anonymkode: e2f41...b1a 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #79 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Er det ikke bar kjøttdeig/farse som er presset til en større og tynnere burger-puck da? Jeg kan nyte min junk-food en gang iblant selv om jeg setter pris på min Brunello. Anonymkode: e2f41...b1a Det er vel som med alt annet avhengig av hvordan det lages. Kverner man ytrefilet iblandet litt fett, blander med litt krydder, egg og panko, og presser ut, har du et ganske godt produkt. Mens du i de rimelige merkene vil finne lav-kvalitetskjøtt med mye fett, innimellom iblandet svin, og kunstige bindestoffer som erstatter egg og panko. Anonymkode: eb3da...11d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Macro Skrevet 9. november 2024 #80 Del Skrevet 9. november 2024 Brunello skrev (9 timer siden): Men alkoholen koster 10-15 ganger mer. Så da blir det mye høyere inntekt. Du glemmer at vi bor i Norge. Alkoholen har svært høye avgifter, dermed tjener man best på å selge mineralvann og øl/cider. Alkohol med høy prosent har høy avgift. Jobbet mange år på hotell og brussalg pushet vi over hele huset, fordi da beholdt vi fortjeneseten. 2 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå