Gå til innhold

OPPSKRIFT PÅ PIZZAHORN


Gjest sola

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Her er en glimrende oppskrift på nyydelige Pizza horn:

Grunndeig:

7 dl mel

50 g margarin

3 dl melk

25 g gjær

1 ts salt

1 ss sukker

Fyll:

1 sjalottlauk (ala Brimi..) :ler:

400 g kjøttdeig (biff- strimler smaker også godt)

Litt taco- saus/ evt. tomatsaus

Strøost

Skivede champignoner fra boks

Krydder

Smelt margarinen og hell i melken. La blandingen varmes opp til 37° og hell i gjæren. Til slutt hell i det tørre og elt deigen for hånd. Den skal bli fast, men ikke seig.

La deigen heve under plast i 30 minutter. Del deigen i to deler og kjevl dem ut i rundinger på ca 30 cm i diameter. Bruk en kniv og skjær rundingene i 8 like deler (spisser). Lag så fyllet som følger (burde helst bli laget på forhånd. Mine erfaringer sier meg at det kan lønne seg å legge fyllet på deigen først etter at det har kjølet seg ned igjen). I en veldig varm panne strør du salt og pepper. Legg så den finhakkete løken i panna og brun den litt. Så heller du kjøttdeigen i panna og steker den som det skal gjøres. Hell også champignonene i panna. Krydre kjøttdeigblandingen med salsasaus, salt, pepper og andre krydder som ønsket.

Når fyllet har kjølet seg ned, spre det utover de 16 "spissene" med deig. Nå skal hornene utformes. Det gjøres ved å rulle den brede delen av deigen over og rundt fyllet til spissen ligger under resten av hornet. Det kan være vanskelig å lage "pene horn", men da ser de jo ekstra hjemmelagde ut. ;)

Hornene legges så på et bakepapir og stekes i ovnen på 180° i 15 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...