Gå til innhold

Hva er best av langkornet ris og hurtigris?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hva synes dere er best og hvorfor? Merker dere forskjell?

Anonymkode: 3a755...846

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Merker ikke forskjell på smak, men på koketid 😄 Men skyll risen før du koker den, det merker jeg forskjell på.

Anonymkode: 5a974...0bb

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Merker ikke forskjell på smak, men på koketid 😄 Men skyll risen før du koker den, det merker jeg forskjell på.

Anonymkode: 5a974...0bb

Hvorfor skal jeg skylle ris?

Anonymkode: 3a755...846

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Ris er ris.

Anonymkode: fb50c...909

Vanlig ja

Anonymkode: 3a755...846

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Hurtigris er helt grusomt, vassen og smakløs…

Anonymkode: 478bd...6e4

Ja, den har en merkelig konsistens, syns jeg. Og smak.

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Ris er ris.

Anonymkode: fb50c...909

Nei, det er det altså ikke.

Jeg bruker langkornet middagsris til hverdagsmat som fisk, koteletter eller annen norsk mat. Ekstra langkornet basmatiris når jeg tar meg tid til å lage indisk fra bunnen og jasminris når jeg lager mer thai, japansk eller kinesiskinspirert mat.

Og ja, jeg vasker alltid risen før jeg koker den. Det har bare blitt en vane og jeg syns den blir bedre enn ris som ikke er vasket, men det kan være innbildning for alt jeg vet. Tar meg uansett ikke lange tiden, så jeg fortsetter med det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Hva synes dere er best og hvorfor? Merker dere forskjell?

Anonymkode: 3a755...846

Jeg lar heller være å spise ris enn å spise hurtigris. 

Anonymkode: 9f5f0...271

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Jeg lar heller være å spise ris enn å spise hurtigris. 

Anonymkode: 9f5f0...271

Hvorfor?

Anonymkode: 3a755...846

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Hva synes dere er best og hvorfor? Merker dere forskjell?

Anonymkode: 3a755...846

Hurtigris smaker frysetørret og vassent høgg. Jeg spiser kun jasminris, til nøds basmatiris. Den kokes i riskoker og dampes godt av slik at den blir perfekt. HATER ris som ikke er riktig kokt. Og hurtigris kan vel knapt kalles ris.

Anonymkode: 2a3bf...0f3

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurtigris er virkelig ikke noe godt, vassent og smakløst. Jeg foretrekker veldig langkornet basmati, skylt først og deretter frest litt i en gryte med litt olje. Deretter hiver jeg oppi vann og salt og koker risen.

Anonymkode: f8556...7db

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Liker best basmatiris og jasminris er en god nr 2. Hurtigris har jeg ikke smakt på mange år, så husker helt ærlig ikke hvordan det smaker. Men er sikkert helt ok 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jukkapalme skrev (16 minutter siden):

Liker best basmatiris og jasminris er en god nr 2. Hurtigris har jeg ikke smakt på mange år, så husker helt ærlig ikke hvordan det smaker. Men er sikkert helt ok 

Nesten helt enig, men jeg setter jasminrisen øverst og basmati som nummer to. Hurtigris må det være noe sånt som 40 år siden jeg spiste sist – men har man det virkelig så travelt at man ikke kan bruke et kvarter på å koke ris? Det er ikke mange minutter å spare på hurtigvarianten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pawn Hearts skrev (9 minutter siden):

Nesten helt enig, men jeg setter jasminrisen øverst og basmati som nummer to. Hurtigris må det være noe sånt som 40 år siden jeg spiste sist – men har man det virkelig så travelt at man ikke kan bruke et kvarter på å koke ris? Det er ikke mange minutter å spare på hurtigvarianten.

Sikkert 30 + år siden jeg har smakt det også. Har ikke smakt det siden jeg var barn/tenåring, derfor jeg ikke husker smaken. Helt enig, har man det så travelt at man ikke rekker å koke ordentlig ris hadde jeg heller laget noe annet. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...