AnonymBruker Skrevet 19. august 2024 #21 Del Skrevet 19. august 2024 AnonymBruker skrev (21 minutter siden): Men no er det ikke mat som er mangel i verden. Det er tilgang på mat. Vi produserer jo alt for mye mat. Derfor så mye som blir kastet. Og de e fattige land har ikke tilgang på maten. Så jo absolutt så går det an å produsere mat på en annen måte enn at dem skal stå i en liten båsen og ikke få lov til å bevege seg. Anonymkode: 295c3...e13 Dette. Bare fordi vi skal kutte ned på mengde mat i Norge, betyr ikke at de plutselig får mer mat i de fattigste afrikanske land. Den norske maten blir ikke fløyet til Burkina Faso. Anonymkode: a7957...bd2 1 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. august 2024 #22 Del Skrevet 19. august 2024 Brunello skrev (1 time siden): Kjøttdeig, pølser, koteletter og mye annet billig kjøtt. Kanskje ikke de med aller dårligst råd, men de i lavere inntektsgrupper. Ja, og dette går ikke innunder det TS snakker om. Jeg har forøvrig lav inntekt, og spiser kjøtt/egg fra økologiske og lokale bønder så mye som mulig. Det hadde ikke gått i samme grad hvis jeg hadde vært alene med barn. Anonymkode: c61e8...a6a 2 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. august 2024 #23 Del Skrevet 19. august 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Min svigerfamilie er uføre alle sammen. Fikk helt sjokk første året jeg var sammen med samboer og vi dro på middag. Pølser, medisterkaker og sånne tynne hamburgere i frysedisken var ansett som helt normal middag. Grønnsaker var mangelvare, av og til smelte de til med en liten skål kokte fryste grønnsaker. Vi har servert fisk og vegetarretter når vi har invitert tilbake. Det er mat jeg er vant til fra min familie og min omgangskrets (ikke rike, men ikke lavinntekt) Dette er det vel ingen i svigerfamilien som har smakt på engang, de «liker ikke». Svigermor klager ofte på at hun ikke har råd til å spise seg mett. Samboer har prøvde å vise henne gode oppskrifter med bønner, linser eller kikerter. Det er ikke noe for henne. Hun bruker heller penger på pølser og karbonader, og lurer på hvorfor hun ikke blir mett. Pølser og bearbeidet kjøtt der kanskje billig ut på butikken, men det er jo billig av en grunn. Det finnes ikke næring i maten. Jeg er enig med Brunello, jeg har også observert at de i lavere inntektsgrupper bruker penger på «dritt»-kjøtt, mens mennesker med høyere sosioøkonomisk status bruker mindre penger på mat ved å bytte ut noe av kjøttet med grønnsaker, belgfrukter og fisk. Anonymkode: 8d804...251 Fra en som har lav inntekt og har levd på belgfrukter i flere år: prosessert kjøtt er mer næringsrikt enn dette. Det er en grunnn til at jeg byttet ut linsene med kjøtt, for å si det sånn. Nå finnes det bedre og verre typer kjøtt innenfor det som er bearbeidet. Men fra et næringsmessig ståsted hadde jeg glatt valgt karbonader fra Gilde, enn belgfrukt. Det er også mange som ikke tåler belgfrukter. I forhold til hva svigerfamilien din "liker" av mat, så er det mange som er fastlåst i type mat de spiser fordi det er sånn de er vokst opp. Jeg har bonus/utvidet familie av eldre generasjon som også spiser sånn. Ikke min sak. Anonymkode: c61e8...a6a 1 1 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. august 2024 #24 Del Skrevet 19. august 2024 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Jeg kjenner mange mennesker med høy lønn og høy utdanning, som spiser en del kjøtt - men da som rent kjøtt. Biff, rein, elg, kylling og lignende. Kjenner ingen i min omgangskrets som er veganere. Anonymkode: a7957...bd2 Klok omgangskrets. Anonymkode: c61e8...a6a 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. august 2024 #25 Del Skrevet 19. august 2024 Norge ble det i 2021 ifølge Matsvinnutvalgets rapport kastet 450 000 tonn mat. I 2021 var det 5 408 millioner mennesker i Norge. Hver person kaster ifølge Klima-og miljødepartementet 84,7 kg i året. Men ja 7 millioner mennesker og flere av disse har religioner og kulturer der de ikke spiser kjøtt, hva er din forklaring på matsvinnet i Norge? At vi har for lite tilgang på kjøtt eller at vi enorme mengder med mat hver eneste dag? Anonymkode: 1bc1a...d9d 1 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aksase Skrevet 19. august 2024 #26 Del Skrevet 19. august 2024 AnonymBruker skrev (30 minutter siden): Men no er det ikke mat som er mangel i verden. Det er tilgang på mat. Vi produserer jo alt for mye mat. Derfor så mye som blir kastet. Og de e fattige land har ikke tilgang på maten. Så jo absolutt så går det an å produsere mat på en annen måte enn at dem skal stå i en liten båsen og ikke få lov til å bevege seg. Anonymkode: 295c3...e13 Vi kaster ikke mat fordi vi har for mye av den. Vi kaster mat fordi den er for billig. Hadde maten kostet det dobbelte, ville vi nok vært flinkere til å spise rester, bruke opp mat før den blir dårlig, og sjeldnere kaste god mat bare fordi den har passert den "magiske" utløpsdatoen. AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Dette. Bare fordi vi skal kutte ned på mengde mat i Norge, betyr ikke at de plutselig får mer mat i de fattigste afrikanske land. Den norske maten blir ikke fløyet til Burkina Faso. Anonymkode: a7957...bd2 Nei, norsk mat, bortsett fra fisk, blir det ikke eksporter mye av fra Norge, men det går mye mat andre veien, fra fattige land og til Norge. Vi produserer for lite mat i Norge. Under halvparten av maten vi bruker i Norge, er produsert i Norge, og det vi mangler blir jo kjøpt fra utlandet. Og noen ganger kjøper vi mat fra fattige land som nok heller burde beholdt maten selv til egen sultne befolkning, men så har vi i Norge så hinsides med penger at det er vanskelig for fattige land å nekte å selge oss mat, fordi de kanskje trenger penger minst like mye som de trenger mat. Hvis vi her "på berget" spiser litt mindre mat, kaster betydelig mindre mat, og kanskje også legger til rette for bedre lønnsomhet i det norske landbruket slik at det lønner seg å produsere mer mat i Norge, da trenger vi ikke kjøpe så mye fra utlandet, og da blir det mer mat igjen der ute til de fattige. 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. august 2024 #27 Del Skrevet 19. august 2024 aksase skrev (1 minutt siden): Vi kaster ikke mat fordi vi har for mye av den. Vi kaster mat fordi den er for billig. Hadde maten kostet det dobbelte, ville vi nok vært flinkere til å spise rester, bruke opp mat før den blir dårlig, og sjeldnere kaste god mat bare fordi den har passert den "magiske" utløpsdatoen. Nei, norsk mat, bortsett fra fisk, blir det ikke eksporter mye av fra Norge, men det går mye mat andre veien, fra fattige land og til Norge. Vi produserer for lite mat i Norge. Under halvparten av maten vi bruker i Norge, er produsert i Norge, og det vi mangler blir jo kjøpt fra utlandet. Og noen ganger kjøper vi mat fra fattige land som nok heller burde beholdt maten selv til egen sultne befolkning, men så har vi i Norge så hinsides med penger at det er vanskelig for fattige land å nekte å selge oss mat, fordi de kanskje trenger penger minst like mye som de trenger mat. Hvis vi her "på berget" spiser litt mindre mat, kaster betydelig mindre mat, og kanskje også legger til rette for bedre lønnsomhet i det norske landbruket slik at det lønner seg å produsere mer mat i Norge, da trenger vi ikke kjøpe så mye fra utlandet, og da blir det mer mat igjen der ute til de fattige. Maten er da ikke for billig, nei. Usunn mat er altfor billig, sunn mat er for dyr. Det er også mye råtten frukt og råtne grønnsaker i norske butikker. Når det gjelder den "magiske "utløpsdatoen, så må enkelte varer kastes dagen etter. Det gjelder for eksempel rått svinekjøtt, rå kylling og rå fisk. Man kan få alvorlig matforgiftning hvis ikke. Andre varer, som marinert kjøtt, biff, tørrvarer osv, holder seg gjerne lenger. Jeg passer på å kjøpe mat på tilbud - kjøttvarer som har siste forbruksdag samme dag, eller andre varer som nettopp har passert dato. Når det gjelder norskprodusert mat og bedre lønnsomhet. Vi bor i et kaldt land. Det er ikke alt mulig av frukt og grønt man kan dyrke her. Salat, epler og andre ting som å ha noen lunde varm vår, kan ikke dyrkes i Nord-Norge. Det blir utrolig kjedelig hvis alle skal spise kun potet, brokkoli og rødbeter halve året, synes du ikke? For øvrig kommer grønnsaker og frukt ofte fra Spania, Nederland, Israel og lignende - ikke akkurat fattige, sultende land. Når det gjelder kjøp av mat fra utlandet, så er det fordi norske politikere utraderer landbruk. I Norge er det mye mer lønnsomt å produsere kjøtt og melk, enn grønnsaker. For eksempel, egner arealene i Nord-Norge seg mest til gressproduksjon, altså fôr for husdyr - melkekyr, sau, kjøttfe osv. Men nei, myndighetene sier vi må spise mer avokado, soya og lignende dritt som vi må kjøpe i utlandet og frakte superlangt. Pris på kjøtt, melk og egg stiger hver uke, men bøndene merker ikke denne stigningen. De merker derimot strengere og strengere byråkratiske krav til drift, økte priser på ALT og nedbygging av landbruksjord til fordel for kakser som skal ha hytte til 10 millioner på fjellet. Anonymkode: a7957...bd2 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. august 2024 #28 Del Skrevet 19. august 2024 5 hours ago, AnonymBruker said: Og kjøttproduksjon er mye mindre arealeffektivt enn planteproduksjon, så verden hadde fått mer mat om flere kuttet unødvendig kjøtt. Anonymkode: 8d804...251 Det handler ikke bare om arealet, men jordsmonnet og terrenget. Norge har mye terreng som ikke egner seg for dyrking, men som derimot er perfekt for beiting. Anonymkode: 08c15...12c 1 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perine Skrevet 19. august 2024 #29 Del Skrevet 19. august 2024 Brunello skrev (4 timer siden): Årsaken er selvsagt også at dette er den billigste maten. Butikkene taper mindre å selge noe billig med 40% avslag enn noe dyrt med samme avslag. Selvfølgelig spiller prisen en stor rolle, men husk også at mange av våre kjente og kjære tradisjonsretter er sammensatt av rimelige råvarer. F.eks sørlandskomper, fårikål og gul ertesuppe, som serveres med pannekaker og blåbærsyltetøy. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. august 2024 #30 Del Skrevet 20. august 2024 AnonymBruker skrev (På 19.8.2024 den 8.30): Og kjøttproduksjon er mye mindre arealeffektivt enn planteproduksjon, så verden hadde fått mer mat om flere kuttet unødvendig kjøtt. Anonymkode: 8d804...251 1% av Norges areal kan brukes til matåker. Ca 76% av Norges areal kan brukes til beite og bare rundt halvparten av dette blir brukt. Beitedyr kan spise gress på områder vi ikke kan bruke til annet. Vi trenger flere beitedyr ute på beite. Og gjerne også gris og kylling som jobber sammen med beitedyr i rotasjon i et regenerativt landbruk. Regenerativt landbruk mimikerer naturen, men effektiviserer den. Det er også bevist å binde karbon i jorda og lager også mer matjord. Regenerativt landbruk har potensiale til å hjelpe til med å reversere klimaendringene. Norge har mindre åkerarealer enn de fleste andre land, men totalt i verden er ca 60% av jordbruksområdene uegnet til åker fordi det er for tørt, for kaldt, for dårlig jordkvalitet, for steinete eller for mye stigning til at man kan gro åker på området. Anonymkode: 91f10...477 2 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. august 2024 #31 Del Skrevet 20. august 2024 AnonymBruker skrev (28 minutter siden): 1% av Norges areal kan brukes til matåker. Ca 76% av Norges areal kan brukes til beite og bare rundt halvparten av dette blir brukt. Beitedyr kan spise gress på områder vi ikke kan bruke til annet. Vi trenger flere beitedyr ute på beite. Og gjerne også gris og kylling som jobber sammen med beitedyr i rotasjon i et regenerativt landbruk. Regenerativt landbruk mimikerer naturen, men effektiviserer den. Det er også bevist å binde karbon i jorda og lager også mer matjord. Regenerativt landbruk har potensiale til å hjelpe til med å reversere klimaendringene. Norge har mindre åkerarealer enn de fleste andre land, men totalt i verden er ca 60% av jordbruksområdene uegnet til åker fordi det er for tørt, for kaldt, for dårlig jordkvalitet, for steinete eller for mye stigning til at man kan gro åker på området. Anonymkode: 91f10...477 Ikke sant? Men det er å tale for døve ører. Blant annet fordi de ikke forstår at hvis vi brakker enkelte områder der det tidligere var beitedyr, så vil det ikke bety mer mat i Afrika. Anonymkode: a7957...bd2 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2024 #32 Del Skrevet 21. august 2024 AnonymBruker skrev (På 19.8.2024 den 15.57): Det handler ikke bare om arealet, men jordsmonnet og terrenget. Norge har mye terreng som ikke egner seg for dyrking, men som derimot er perfekt for beiting. Anonymkode: 08c15...12c Vi har forholdsvis lite areal som er egnet for beiting om vinteren. Derfor må nesten alle norske dyr stå inne og bli foret om vinteren. Det er vel kun 8 uker bøndene er pålagt å la kyrne gå ute. Mye av foret er gress i en eller annen form, men de får også mye kraftfôr, og mye av dette kunne vært menneskemat direkte, uten å gå igjennom ei ku. Dette at dyr kan beite og spise planter som er uegnet for mennesker blir på mange måter et villspor, ettersom de faktisk i stor grad lever av planter dyrket på åkre. Anonymkode: 6af25...090 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2024 #33 Del Skrevet 21. august 2024 AnonymBruker skrev (7 timer siden): Vi har forholdsvis lite areal som er egnet for beiting om vinteren. Derfor må nesten alle norske dyr stå inne og bli foret om vinteren. Det er vel kun 8 uker bøndene er pålagt å la kyrne gå ute. Mye av foret er gress i en eller annen form, men de får også mye kraftfôr, og mye av dette kunne vært menneskemat direkte, uten å gå igjennom ei ku. Dette at dyr kan beite og spise planter som er uegnet for mennesker blir på mange måter et villspor, ettersom de faktisk i stor grad lever av planter dyrket på åkre. Anonymkode: 6af25...090 Det er kyr ute hele året i Norge også altså. Og som får bare gress. Søk opp for eksempel skotsk høylandsfe. Når bakken er dekket av snø, så får de høy. Man kan gro gress til slåing på områder som man ikke kan bruke til matåker, så dette er ikke et problem. Og for de som får kraftfôr, så er dette nesten kun avfall for mennesker. Mesteparten av "menneskematen" i kraftfôr er korn av dårlig kvalitet. Hvete med for lite gluten for eksempel. Tror ikke du hadde vært så fornøyd hvis du bakte hveteboller og de ble harde og kompakte fordi det var for lite gluten til å reagere skikkelig med gjæret. Men hvis du mener at kraftfôr er menneskemat, så kan du jo prøve å spise det selv. Anbefaler det ikke da. Anonymkode: 91f10...477 1 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Surpomp Skrevet 21. august 2024 #34 Del Skrevet 21. august 2024 AnonymBruker skrev (På 19.8.2024 den 13.39): Norge ble det i 2021 ifølge Matsvinnutvalgets rapport kastet 450 000 tonn mat. I 2021 var det 5 408 millioner mennesker i Norge. Hver person kaster ifølge Klima-og miljødepartementet 84,7 kg i året. Men ja 7 millioner mennesker og flere av disse har religioner og kulturer der de ikke spiser kjøtt, hva er din forklaring på matsvinnet i Norge? At vi har for lite tilgang på kjøtt eller at vi enorme mengder med mat hver eneste dag? Anonymkode: 1bc1a...d9d Undrer på hvem som kaster så mye mat. Dette må være hovedsaklig fra matprodusenter, storkjøkken og spisesteder I min familie kastes minimalt med mat, (anslagsvis rundt halvparten departementets påstand) både pga god planlegging og fornuftig forhold til holdbarhet. Rester havner gjerne i en salat eller i en gryte. Tørt brød benyttes som toast osv 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. august 2024 #35 Del Skrevet 22. august 2024 AnonymBruker skrev (På 19.8.2024 den 10.04): Flere av dere mener vi bare skal kjøpe feks juleribba fra gårder hvor grisene har hatt "et godt liv" og løpt fritt. Og at alle skal ha sin egen kjøkkenhage. Vi er noe sånt som 7 milliarder mennesker på jorda, som skal ha mat. Tror dere det er mulig å fø alle med kun produksjon på små gårder med god plass? Eller skal vi være de priviligerte, som setter helt andre standarder enn resten av verden? Det samme med produksjon av annet kjøtt og grønsaker. Selv her i Europa ser vi enorme gårder og slakterier som driver kjempestort. Ogsa gigantisk drivhus. Og vi finner enda større i USA og Kina. Likevel er folk hysteriske her.. Vanskelig å forstå.. Anonymkode: 235f7...8e9 Nå er realiteten at det finnes mange mennesker på jorda som går lange stunder uten mat eller med veldig marginal næring, men situasjonen hadde vært annerledes om vi i vår privilegerte del av verden ikke hadde beslaglagt store arealer for å gro matressurser som brukes til å fôre opp dyrene i industrien. Så om du virkelig bryr deg om at alle skal få mat så er første skritt på veien og kutte ut kjøttet. Anonymkode: 9ecba...b2e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. august 2024 #36 Del Skrevet 22. august 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Nå er realiteten at det finnes mange mennesker på jorda som går lange stunder uten mat eller med veldig marginal næring, men situasjonen hadde vært annerledes om vi i vår privilegerte del av verden ikke hadde beslaglagt store arealer for å gro matressurser som brukes til å fôre opp dyrene i industrien. Så om du virkelig bryr deg om at alle skal få mat så er første skritt på veien og kutte ut kjøttet. Anonymkode: 9ecba...b2e Feil. Om du virkelig bryr deg om at alle skal få mat, så spiser du lokalt. Det er kun i vår privilegerte del av verden at man kan frakte mat i flere tusen km. Vi har utnyttet nesten alt arealet for matåker i Norge (1% av Norges areal), men vi benytter bare ca halvparten av beitearealene (ca 76% av Norges areal). Enkel matte. Spise MER lokalt kjøtt fra dyr som har beitet. Anonymkode: 91f10...477 3 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. august 2024 #37 Del Skrevet 23. august 2024 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Nå er realiteten at det finnes mange mennesker på jorda som går lange stunder uten mat eller med veldig marginal næring, men situasjonen hadde vært annerledes om vi i vår privilegerte del av verden ikke hadde beslaglagt store arealer for å gro matressurser som brukes til å fôre opp dyrene i industrien. Så om du virkelig bryr deg om at alle skal få mat så er første skritt på veien og kutte ut kjøttet. Anonymkode: 9ecba...b2e Selv om jeg kutter ut kjøtt og får dårlig helse grunnet det, betyr det ikke at norske grønnsaker blir pakket og sendt til de sultende menneskene tvers over kloden. Det er også begrenset hvilke grønnsaker og frukt som kan dyrkes i et så kaldt land som Norge. Anonymkode: a7957...bd2 1 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Surpomp Skrevet 23. august 2024 #38 Del Skrevet 23. august 2024 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Feil. Om du virkelig bryr deg om at alle skal få mat, så spiser du lokalt. Det er kun i vår privilegerte del av verden at man kan frakte mat i flere tusen km. Vi har utnyttet nesten alt arealet for matåker i Norge (1% av Norges areal), men vi benytter bare ca halvparten av beitearealene (ca 76% av Norges areal). Enkel matte. Spise MER lokalt kjøtt fra dyr som har beitet. Anonymkode: 91f10...477 Egentlig burde nordmenn stort sett spist produkter av fisk, sau og geit, men menneskeheten har overlevd fordi vi kan spise både kjøtt og grønnsaker. Den materialistiske globaliseringen stimulerer til å frakte mye av maten vår fra «langtvekkistan» Handel og økonomi trumfer nok fortsatt klima Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet 23. august 2024 #39 Del Skrevet 23. august 2024 (endret) AnonymBruker skrev (På 19.8.2024 den 13.32): Fra en som har lav inntekt og har levd på belgfrukter i flere år: prosessert kjøtt er mer næringsrikt enn dette. Det er en grunnn til at jeg byttet ut linsene med kjøtt, for å si det sånn. Nå finnes det bedre og verre typer kjøtt innenfor det som er bearbeidet. Men fra et næringsmessig ståsted hadde jeg glatt valgt karbonader fra Gilde, enn belgfrukt. Det er også mange som ikke tåler belgfrukter. Anonymkode: c61e8...a6a Hm, hva får deg til å si det? Alle steder jeg leter, finner jeg at linser og belgfrukter er sunnere enn kjøtt. Belgvekster er spesielt rike på protein og jern, og kan erstatte kjøtt i kostholdet. I tillegg er derike på fiber og sunne plantestoffer som ikke finnes i kjøtt. De er også frie for kolesterol og kreftfremkallende stoffer, i motsetning til kjøtt. Belgvekster kan spises både til middag og man kan lage på legg av dem. Endret 23. august 2024 av exictence 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. august 2024 #40 Del Skrevet 23. august 2024 exictence skrev (2 timer siden): Hm, hva får deg til å si det? Alle steder jeg leter, finner jeg at linser og belgfrukter er sunnere enn kjøtt. Belgvekster er spesielt rike på protein og jern, og kan erstatte kjøtt i kostholdet. I tillegg er derike på fiber og sunne plantestoffer som ikke finnes i kjøtt. De er også frie for kolesterol og kreftfremkallende stoffer, i motsetning til kjøtt. Belgvekster kan spises både til middag og man kan lage på legg av dem. Veganske propagandakilder er virkelig ikke gode kilder altså... "Rike på" er noe helt annet enn "god kilde til". Belgfrukter inneholder mye næring, men næringen er ikke tilgjengelig for opptak. Vi tar opp veldig lite av næringen. Belgvekster (og de fleste andre planter) inneholder stoffer som hemmer opptak, særlig av mineraler. De hemmer opptak så kraftig at du får i deg mer mineraler ved å spise kun animalsk enn å legge til planter i samme måltid. Så hvordan tror du det er når man spiser bare planter? Du kan lese mer om det her: https://www.diagnosisdiet.com/full-article/grains-beans-nuts-seeds Fiber trenger vi ikke, og faktisk er det smørsyre som er gunstig. Det kan man lett få direkte fra blant annet meierismør som er en veldig rik kilde til smørsyre (derav navnet ) uten å gå omveien om fiber som gir mennesker store fordøyelsesproblemer. Og "sunne plantestoffer"? Det finnes ikke en eneste næring vi trenger for god helse som vi ikke får fra animalsk. Det er ikke uten grunn at vegetarianere og veganere har lavere nivåer av så godt som alle vitaminer og mineraler. Frie for kolesterol? Og så? Kroppen lager selv 85% av kolesterolet den gjennomsnittlige nordmann (alteter) trenger. Spiser vi mindre, så lager kroppen mer. Spiser vi mer, så lager kroppen mindre. Hvorfor? Fordi kolesterol er livsviktig og vi må ha det nivået vi må ha. Kolesterol i kostholdet har ingenting med hjertehelse å gjøre. Ingen kreftfremkallende stoffer i planter, men i alt kjøtt? 🤣 Man har aldri klart å påvise at kjøtt er kreftfremkallende (kanskje fordi det rett og slett ikke er det), og faktisk har langtidsvegetarianere mer tarmkreft enn altetere. Og denne faktaen blir enda mer sjokkerende når man også tenker på at vegetarianere er mye mer helsebevisste enn den jevne alteteren. De bryr seg mye mer om helsa og tar mange grep for å ha god helse. Men det å kutte ut kjøtt ser altså ut til å være et negativt grep. Men de andre positive grepene vegetarianerne gjør veier opp for mangelen på kjøtt på enkelte områder. Anonymkode: 91f10...477 2 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå