Gå til innhold

Hjemmelaget is


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal lage vaniljeis med vaniljeessens i steden for vaniljestang, som det står man skal bruke. I oppskriften skal man koke opp iskremblanningen, men er det nødvendig når jeg bruker vaniljeessens? Skal man bare koke for å få ut smaken av stangen, eller er det for bedre konsistens?

Anonymkode: e06d8...8f1

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kokingen har nok ingenting med kokingen å gjøre.

Du kan forresten lage god is uten koking, med visping av egg og sukker over vannbad til det blir varmt (langt fra koking) /sukkeret oppløst, vispe videre med mixmaster til blandingen er avkjølt (tykk eggedosis), blande inn vaniljeessens og vende inn vispet krem. I frysen med det 5-6 timer. Ingen røring. Kjempegod is. Men absolutt best med vaniljestang.

Anonymkode: 7ed25...dcf

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Kokingen har nok ingenting med kokingen å gjøre.

Du kan forresten lage god is uten koking, med visping av egg og sukker over vannbad til det blir varmt (langt fra koking) /sukkeret oppløst, vispe videre med mixmaster til blandingen er avkjølt (tykk eggedosis), blande inn vaniljeessens og vende inn vispet krem. I frysen med det 5-6 timer. Ingen røring. Kjempegod is. Men absolutt best med vaniljestang.

Anonymkode: 7ed25...dcf

Kokingen har ikke noe med hvorvidt man bruker vaniljeessens, skulle det stå.

Anonymkode: 7ed25...dcf

  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (16 minutter siden):

Jeg skal lage vaniljeis med vaniljeessens i steden for vaniljestang, som det står man skal bruke. I oppskriften skal man koke opp iskremblanningen, men er det nødvendig når jeg bruker vaniljeessens? Skal man bare koke for å få ut smaken av stangen, eller er det for bedre konsistens?

Anonymkode: e06d8...8f1

Jeg har aldri kokt ? Lager krem av fløte og pisker eggeplommer og sukker i egen bolle. Har i vaniljedråper. Vender så eggedosisen inn i kremen forsiktig og fryser ned.

 

Anonymkode: 147ce...c63

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

Kokingen har nok ingenting med kokingen å gjøre.

 

Anonymkode: 7ed25...dcf

Dette er som jeg skulle skrevet det selv 😂 p.s forstod hva du mente, jeg skulle gi samme råd. 

Anonymkode: 36a57...5e1

Skrevet

Man må ikke koke iskrembasen, men det gir en mer kremet iskrem og det er mindre sjanse for iskrystaller når den fryser. 

  • Nyttig 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...