Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg leter etter noen veldig enkle, raske og billige hybelmatoppskrifter. Og ikke sånne hvor du skal ha en klype slikt, raske sammen litt sånt, sautere litt av det og så vips! har du et herremåltid. Vinneren om dagen er First Price-fiskepinner og makaroni.

Noen som har noen som er hakket over nakne nudler og allikevel ikke krever at jeg står på det grusomme felleskjøkkenet altfor lenge?

Schmask til takk.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kjøttpølser i terninger varmes opp i brun saus. Poteter og ev. grønnsaker/surkål til.

Skrevet

Dersom du har steikovn.

Bakte poteter med fyll.

Du kjøper da vanlige poteter som er store. De er nemlig billigere enn såkalte bakepoterer ferdig pakket inn i aluminiumsfolie.

Jeg likte rømme og bogskinke (på boks). Du har det fyllet du liker.

Skrevet

For å fortsette med temaet pasta og sjømat: ;)

Kok spaghetti. Surr hvitløk og rød chili raskt i olje i en panne. Mengdene avh. av hvor sterk du vil ha maten. Hakk en bunt persille. Ha den ferdigkokte pastaen i pannen sammen med persillen og reker (fra boks) - bland godt sammen og ha litt salt&pepper på.

Dette er ferdig på den tiden det tar å koke pastaen.

Skrevet

Omelett, wok (bruk ferdigkuttede/frosne wokgrønnsaker om du vil det og Blue Dragon har gode sauser i små poser, kyllingfilet eller svinekjøtt om du vil det), pytt-i-panne (pølse/bacon, poteter, løk) m/speilegg, pasta m/Dolmiosauser (evt stekt kjøttdeig i), fiskeboller i hvit saus (fra pose om du ikke gidder å lage selv).

Gjest GreenSky
Skrevet

pose-potetstappe og pølser.

Boksemat.

Skrevet

Pastasaus kan lages i store porsjoner, og er billigere enn den man kjøper ferdig. Litt tomatpurè, krydder og melk om man vil ha den mildere. Så tilsetter man evt. grønnsaker om man vil ha det.

Kan varieres med kjøtt og pølser og fryses i porsjoner om man har fryser.

Skrevet

-Smørbrød i bakeovn (skive med pølse, kvitost ++ krydder)

-Eggesmørbrød (2 skive klappa ihop med pålegg og sånt, dyppa i vispa egg, steike på steikepanna)

-Pølse/karbonade og potetmos

-Pasta di Napoli (o.l ferdigpakkar), med rundstykke til

-Toro betasuppe, med potet, gulrot og pølsebitar i

-Pytt i panne og speilegg

-Hamburger

-Wok

Skrevet

Da jeg bodde på hybel så levde jeg på makaroni og ost :) Kokte makaroni, tok litt ketchup i dyptallerken jeg hskulle ha makaronien i.. Strødde nedi litt ost og paprika krydder, heldte makaronien over og spiste.. Ellers var potetmos en sikker vinner :)

Ellers er vel omelett, wok, karbonade og egg på brødskiva, lapskaus/spaghetti på boks, trøndersodd o.l ypperlig som hybelmat..

Min bror anbefaler: Hveteboller marinert i soyasaus med fårepølse, for han var hybeltiden en heftig eksperimentsperiode :)

Skrevet

Da jeg var hybelboer hadde jeg følgende gjengangere:

- Ferdistekt kylling i biter varmes i peppersaus (pakke) og serveres med hurtigris eller loff -Kjapt, billig, enkelt og kjempegodt!

- Gryterett m pølse eller kjøttdeig. Spises som den er dag 1, dag 2 gratineres den i form med ost på toppen.

- potetmos (fra pakke) has i form med sprøstekte baconbiter og/eller pølseboter på toppen, ost over det hele og gratineres.

- nudler, nudler, nudler: alene, i wok med grønnsaker, fisk eller kjøtt

-spaghetti m pesto

Skrevet

Hvitløksbrød (sånn som er halveis skjært i skiver), dette må tines sånn delvis. Så dytter man inni det man har lyst på: pølse, purre, ost og steker de i stekovnen - digg :)

Skrevet

Det slår meg at det er mye ferdigmat og lite grønnsaker i forslagene her - ferdigmat/halvfabrikata kan nok være enkelt og raskt, men det er faktisk dyr mat i forhold til hva du får igjen. Mens grønnsaker jevnt over er billig, ihvertfall de "vanlige" norske.

Med feks hakket løk, gulrot, sellerirot, hvitløk og en boks hermetiske tomater + tørket oregano, får du en grei pastasaus. Dette er grønnsaker som holder seg svært lenge i kjøleskap, og det er jo en fordel når man lager mat til en. Surr grønnsakene i olje først, og la koke i ca. 15 min. sammen med tomatene og oregano, salt, pepper og evnt. en knivsodd sukker. Godt med litt revet ost på toppen. (Dette var min standard hybelmiddag. :) )

Og grønnsakswok som flere har nevnt er jo kjempesmart.

Skrevet

Hvis du føler for å slå på stortromma(jeg var en gjerrig hybelboer...) en dag kan du lage pitapizza. Det er kjempeenkelt og blir akkruat hva du gjør det til. Eksempel: pitabrød, litt ketsjup, osteskive og pepperoni. Litt mer avansert blir det dersom du bruker litt bedre saus enn ketsjup, f.eks hjemmelaget eller fra pose eller glass, jeg liker Dolmio best. Det er jo også gode muligheter for å bruke grønnsaker på pizzaen for å følge piaf sitt råd :)

Gjest gaja ii
Skrevet

hakkebøff: press sammen en bit kjøttdeig, strø over litt salt og pepper, og stek i panna.

attåt kan du ha potetmos eller chips, stekt løk og frosne grønnsaker som du koker veldig raskt :)

Skrevet

Da har jeg forslag til hybelmiddag-tilbehør (i steden for å lage full salat). Velg en eller flere av forslagene:

1 st tomat servert i båter

1/4 slangeagurk i biter

1/2 paprika (hold i hånda og spis biter)

små buketter broccoli eller blomkål hivd på toppen av gryta du koker potetene i (de siste to-fem minuttene?)

1 rå gulrot (knaskes mens du lager middagen)

1/2 salathode (hold i hånda og knask! Unngår mat som faller på gulvet også!)

osv.

Skrevet

kok potet og gulrot, varm opp fiskekaker i stekepanna. NAM!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...