Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg husker familien spiste stekt servelatpølse i min barndom. Her en dag tenkte jeg at jeg skulle mimre litt og lage meg dette, men fant rett og slett ikke servelatpølse i butikken...

Fant noe som lignet ved navnet falukorv, men kan det være det samme? Den servelatpølsen jeg husker hadde større diameter og ingen bøy på pølsa.

Kanskje de ikke spiser servelatpølse i distriktet jeg bor i nå, eller har de rett og slett gått ut av produksjon? Er sikkert 15 år siden jeg spiste det sist.

Noen som vet?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det finnes iallfall i Bergen, på Safari, de lager den selv og den er god!

Skrevet

Hei

Tror du bare må ta en letetur, tror nesten alle butikker

har servelatpølse. Severt med båndspagetti - soppstuing

og litt bokkolin.

Skrevet

Hei! Det samme lurer jeg på. Finner ikke jeg heller...

Bor i Trondheim, men er vestlending sjø. Spiser dere servelatpølse i Trondheim?

Skrevet

Nå har jeg skrevet en e-post til Gilde, og fått svar. Slik servelatpølse som jeg er på jakt etter selges bare på vestlandet...Så da får jeg bare vente til neste ferie :)

Skrevet

Visste dere at servelat opprinnelig var lagd av hjerne?

Derfor sluttet jeg å spise servelat, selv om gildedama sa at dem ikke fikk lov til å bruke hjerner i produksjonen sin ;)

Skrevet (endret)
Visste dere at servelat opprinnelig var lagd av hjerne?

Derfor sluttet jeg å spise servelat, selv om gildedama sa at dem ikke fikk lov til å bruke hjerner i produksjonen sin ;)

Stemmer det - det opprinnelige ordet ser ut til å være italiensk: Cervelato, dvs pølse laget av svinekjøtt og svinehjerne.

Endret av Eurydike

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...