Gjest Gjest Skrevet 15. februar 2006 #1 Del Skrevet 15. februar 2006 Jeg skal ha noen venninner på besøk på lørdag, og trenger noen tips til hva jeg kan servere. Vi blir vel en 7-8 stykker, og jeg vil gjerne ha noe som er forholdsvis enkelt å lage, samtidig som at det ikke skal se for enkelt ut heller. Vil jo imponere litt Kan noen hjelpe?? Thea Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Latee Skrevet 15. februar 2006 #2 Del Skrevet 15. februar 2006 Du kan jo lage indisk mat? Det er ganske lett å lage fra scrach... tar litt tid, men er virkelig verdt det! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 15. februar 2006 #3 Del Skrevet 15. februar 2006 indisk fra scrathc har jeg aldri forsøkt... noen som har oppskrifter?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Latee Skrevet 15. februar 2006 #4 Del Skrevet 15. februar 2006 Her er noen gode oppskrifter som vår kjære Arkana har delt med oss tidligere: Tandoorikylling (4-6 pers.) 6 kyllinglår ⅔ dl sitronsaft ½ hakket løk 4 hvitløksfedd 1 ss revet ingefær 3 ts korianderfrø 1 ss spisskummenfrø 1 ss sitronsaft 1 ts salt ¼ ts paprikapulver 1 knivsodd chilipulver 2,5 dl yoghurt naturell rød konditorfarge Ta skinnet av kyllingen og pensle med sitronsaft. La marineres 30 minutter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, koriander, spisskummen, sitronsaft og salt i kjøkkenmaskin. Tilsett paprika, chilipulver og yoghurt. Farg blandingen dyp rød med konditorfarge. Legg kyllingstykkene i stor lav form. Dekk med yoghurtblandingen, legg på plast og la marineres over natten. Legg kyllingstykkene på rist og stek ved 180 grader i 45 minutter. Chicken Jalfrezi (4 pers.) 800 g kyllingkjøtt uten ben 1/2 kopp finrevet løk 1/2 kopp tomatpuré salt etter smak 1/4 kopp revet ingefær 1/4 kopp presset hvitløk 1/4 kopp grovhakket løk 1/4 kopp hakket tomat 1/4 kopp hakket grønn paprika 2 ts garam masala Del kyllingen i biter. Fres den revne løken i litt olje 5-7 minutter. Tilsett tomatpuré og la steke 10-15 minutter. Ta av varmen. Mariner kyllingen i salt, ingefær og hvitløk i 2 timer. Fresløk og løk/tomat-blandingen i litt olje. Tilsett kyllingen og paprika og stek til kjøttet er gjennomstekt. Rør inn garam masala til slutt. Murg Tandoori (4-6 pers.) (Som vel strengt tatt er det samme som Tandoorikylling..? ) 4-6 kyllinglår 1 dl kefir 1 båt hvitløk 1 ss finhakket frisk ingefær salt/pepper 1 ss chilipulver 1 ts garam masala 1 ts knuste fennikelfrø 1 ss olje saften av 1/2 sitron 10 knuste cashewnøtter 1 ts gurkemeie 1 ts malt koriander saften av 2 lime 1/2 ts sukker litt salt litt pepper 2 løk 4 tomater 1/2 agurk 1 grønn chili finhakket frisk koriander finhakket frisk mynte Fjern skinnet på lårene og skjær dype snitt i kjøttet. Bland resten av ingrediensene til en marinade og hell i pose. Legg i kyllingstykkene og la ligge kjølig natten over. Tørk kjøttet og stek på rist ved 220 grader i ca 30 minutter. Tomatsalat: Rør sammen limesaft, sukker, salt og pepper i en bolle til salt og sukker er løst opp. Tilsett grønnsakene i små terninger og bland inn urtene. Sett kaldt før servering. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 15. februar 2006 #5 Del Skrevet 15. februar 2006 På bbcfood.com fant jeg en haug med oppskrifter på curries. http://www.bbcfood.com/SearchSummary.aspx?menu=recipe Med nanbrø, et par chutneyer og en relish eller to så blir kvelden helt sikkert velllykket. Chutney og relish kan du lage dagen før, nanbrød også og bare varme dem litt i ovnen før servering. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mowgli Skrevet 15. februar 2006 #6 Del Skrevet 15. februar 2006 Denne her er bare dødsgod!! Jeg lagde den selv på klubb sist og alle bare "stønnet" i vellyst . Ikke vanskelig å lage heller. Må innrømme at jeg var litt skeptisk til gorgonzolaosten da noen av jentene er litt "kresne" i matveien.... men det var det ingen grunn til: OST- OG SKINKETERTE 1 loff skåret i 4 skiver på langs Smør Fyll 1: 150 g finhakket røkt skinke 150 g gorgonzolaost 0,5 dl finhakket persille Fyll 2: 1 dl creme fraiche 2 ss pesto (fra glass) 1 dl revet lagret ost 4 finhakkede soltørkede tomater Pynt: 6 skiver røkt skinke 3 ananansringer 6 cocktailtomater 10 grønne oliven 0,5-1 dl revet lagret ost tannpirkere Kantskjer loffen og ha smør på alle skivene. Bland fyll 1 og fordel halvparten på en av skivene, legg neste skive oppå og legg resten av fyllet på den. Legg på neste skive. Bland fyll 2 og fordel halvparten på den 3. skiven, legg på den øverste og smør resten på toppen. Pynt med sammenbrettede skinkeskiver og halve ananasringer. Sett fast tomater med hjelp av tannpirkere og legg på oliven. Strø over revet ost. Gratiner midt i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter til fyllet er smeltet og terten har fått fin farge. Jeg hadde salat til og da holdt denne til 5 jenter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå