AnonymBruker Skrevet 26. juni 2024 #1 Skrevet 26. juni 2024 Jeg er generelt svært skeptisk til alt fra havet. Går jeg glipp av noe? Har som sagt parkert sjømat for lengst etter mange forsøk. Flink å lage mat ellers, utenom sjømat. Anonymkode: f8f24...1ac 1
Daisy-love Skrevet 26. juni 2024 #2 Skrevet 26. juni 2024 (endret) Jeg er ikke fan, men det gir blant annet (visstnok for de som liker det 🤪) umamismak i ulike retter. Vet folk har det i alt fra pesto til ulike dressinger, men også i gryteretter. Er den salte umamismaken de vil ha som er mer unikt for ansjos. Endret 26. juni 2024 av Daisy-love Leif. 3
Pawn Hearts Skrevet 27. juni 2024 #3 Skrevet 27. juni 2024 Jeg tror ansjos i lake ble oppfunnet fordi man trengte det i spaghetti alla puttanesca. 3
AnonymBruker Skrevet 27. juni 2024 #4 Skrevet 27. juni 2024 Det er ikke en "greie". Det er bare mat, noen liker det andre ikke. jeg synes ansjos er fullstendig uspiselig. Anonymkode: 9c712...b34 4
AnonymBruker Skrevet 27. juni 2024 #5 Skrevet 27. juni 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Det er ikke en "greie". Det er bare mat, noen liker det andre ikke. jeg synes ansjos er fullstendig uspiselig. Anonymkode: 9c712...b34 Joda, det er en "greie" - det er (som flere over påpeker) en naturlig smaksforsterker som gir punch til særlig lette pastaretter. Ansjos er heller ikke ansjos. Dvs i Skandinavia ser vi først for oss juleansjos eller gaffelbiter til type smørbrød med egg og ansjos, sånne som oldemor serverte. Da snakker vi om sukkersaltet og krydret brisling som ligger i lake. Ansjos fra middelhavslandene kalles også sardeller, og er saltet virkelig ansjos som ligger på olje eller i grovt salt. Filetene er små, faste og tynne, og spises enten som de er til ulike tapas eller i salatdressing, eller brukes i varme retter som pastasauser der de smeltes i olje (surres med feks hvitløk og chili). I sistnevnte tilfelle "forsvinner" ansjossmaken i det totale smaksbildet, og bidrar i stedet til å forsterke de andre smakene i sausen/gryten - slik industrielt framstilt smaksforsterker gjør. Anonymkode: 0927c...7fa 8 2
AnonymBruker Skrevet 27. juni 2024 #6 Skrevet 27. juni 2024 Ansjos er godt. På brødskiva med egg, og i sauser, gryter og gratenger. En nydelig Janssons fristelse, leverpostei eller smaksrike pastasauser osv. Ansjos inngår som en naturlig smaksforsterker i hverdagen. Anonymkode: 8b643...45f 8
AnonymBruker Skrevet 27. juni 2024 #7 Skrevet 27. juni 2024 Brukes også på Pizza. + mye i fx italienske retter. Det er også sunt. Elsker alt fra havet🥰 Anonymkode: d92e2...52c 2
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2024 #8 Skrevet 29. juni 2024 AnonymBruker skrev (På 26.6.2024 den 19.24): Jeg er generelt svært skeptisk til alt fra havet. Går jeg glipp av noe? Har som sagt parkert sjømat for lengst etter mange forsøk. Flink å lage mat ellers, utenom sjømat. Anonymkode: f8f24...1ac Det skal visst gi utsøkt smak? Jeg brukte det en gang for 15 år siden, men da sa bare mannen jeg hang med da: æææææsj. Og da hadde jeg vært overalt i Oslo for å få tak i de riktige ingrediensene. Lol. Anonymkode: 10617...b9f 1
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2024 #9 Skrevet 29. juni 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Det skal visst gi utsøkt smak? Jeg brukte det en gang for 15 år siden, men da sa bare mannen jeg hang med da: æææææsj. Og da hadde jeg vært overalt i Oslo for å få tak i de riktige ingrediensene. Lol. Anonymkode: 10617...b9f Altså. Han hadde aldri merket at det var ansjos i matretten om jeg ikke hadde informert om det. 🤪 silly me. Dette var altså en sånn kebabpizza-mann. Anonymkode: 10617...b9f 4 1
Mardina Skrevet 30. juni 2024 #10 Skrevet 30. juni 2024 AnonymBruker skrev (På 27.6.2024 den 13.11): Brukes også på Pizza. + mye i fx italienske retter. Det er også sunt. Elsker alt fra havet🥰 Anonymkode: d92e2...52c Jeg anser meg ikke for å være spesielt kresen på mat, men altså ansjos på pizza????? 🤢 Virkelig? Fisk på pizza? Greit nok at man kan ha mye forskjellig på pizza, men fisk.... Der går grensen for min del altså.. 🤢 2
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2024 #11 Skrevet 30. juni 2024 Mardina skrev (1 minutt siden): Jeg anser meg ikke for å være spesielt kresen på mat, men altså ansjos på pizza????? 🤢 Virkelig? Fisk på pizza? Greit nok at man kan ha mye forskjellig på pizza, men fisk.... Der går grensen for min del altså.. 🤢 Det er veldig vanlig, og klassisk napolitansk: https://www.bonappetit.com/story/anchovies-on-pizza-joe-beddia-pizza-camp Det er samme er sjømat på pizza mer generelt: https://en.wikipedia.org/wiki/Seafood_pizza Når jeg lager pizza er en av mine favorittoppinger tomatsaus, mozzarella, tynne skiver squash, rød chili, store ferske reker eller dampede blåskjell, og finhakket persille og sitronskall på etter steking. Alltid en hit! Anonymkode: 0927c...7fa 5 2
svartkatt Skrevet 30. juni 2024 #12 Skrevet 30. juni 2024 Har vel aldri smakt det, men tenker at det passer best som en smakstilsetning i saus eller noe. 2
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2024 #13 Skrevet 30. juni 2024 Ansjos gir en umamismak og brukes feks i original cesardressing. Anonymkode: c1f28...302 5 2
Mardina Skrevet 30. juni 2024 #14 Skrevet 30. juni 2024 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Det er veldig vanlig, og klassisk napolitansk: https://www.bonappetit.com/story/anchovies-on-pizza-joe-beddia-pizza-camp Det er samme er sjømat på pizza mer generelt: https://en.wikipedia.org/wiki/Seafood_pizza Når jeg lager pizza er en av mine favorittoppinger tomatsaus, mozzarella, tynne skiver squash, rød chili, store ferske reker eller dampede blåskjell, og finhakket persille og sitronskall på etter steking. Alltid en hit! Anonymkode: 0927c...7fa Jaja, hver sin smak sier jeg.... 😄 Noe fisk eller skalldyr kommer aldri på noe pizza jeg skal spise... 🤢 😄 2
A new man Skrevet 30. juni 2024 #15 Skrevet 30. juni 2024 Spist Cæsarsalat? Det er ansjos i dressingen. Det smaker ikke fisk. I Thailand bruker de mye fiskesaus. Samme greia? 7
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2024 #16 Skrevet 30. juni 2024 A new man skrev (3 minutter siden): I Thailand bruker de mye fiskesaus. Samme greia? Langt på vei - nam pla/ fiskesaus består av ansjos og salt, men ansjosen fermenteres slik at den går fullstendig i oppløsning. Sardeller/ middelhavsansjos som brukes på pizza og i cæsarsalat er vel kun saltet og konservert enten i olje eller i grovt salt. Anonymkode: 0927c...7fa 1 1
A new man Skrevet 30. juni 2024 #17 Skrevet 30. juni 2024 Ellers trodde jeg trenden med fisk på hermetikk var over? Fra 2021: https://www.godt.no/aktuelt/i/dm3zMw/fisk-paa-boks-en-het-trend-den-ultimate-hot-girl-maten https://vink.aftenposten.no/artikkel/zEPy6r/oslos-restaurantmenyer-svoemmer-over-av-ansjos/vinkapfront Norge ligger ikke akkurat i front her.. 3
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2024 #18 Skrevet 30. juni 2024 Takk for alle svar!👌 Anonymkode: f8f24...1ac
Brunhilde Skrevet 1. juli 2024 #19 Skrevet 1. juli 2024 Mardina skrev (På 30.6.2024 den 10.54): Jaja, hver sin smak sier jeg.... 😄 Noe fisk eller skalldyr kommer aldri på noe pizza jeg skal spise... 🤢 😄 Pizza med reker, blåskjell og blekksprut er kjempegodt. 😉
Mardina Skrevet 1. juli 2024 #20 Skrevet 1. juli 2024 Brunhilde skrev (1 time siden): Pizza med reker, blåskjell og blekksprut er kjempegodt. 😉 Hver sin smak 🤢 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå