AnonymBruker Skrevet 5. juni 2024 #21 Del Skrevet 5. juni 2024 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Dette er jo bare svada. Omega-3 er ikke vanskelig å få i seg fra egg, kjøtt og meieriprodukter. Jeg har ikke spist fisk eller sjømat på over 30 år og får i meg gode mengder omega-3. Nordmenn flest får i seg mer enn nok omega-3, og enorme mengder omega-6. Omega-6 er betennnelsesfremmende (men vi trenger litt av den) og omega-3 er betennelsesdempende i normale mengder, men blir betennelsesfremmende i store mengder. Så det er bedre å kutte ned på omega-6, altså kutte ned på plantefett. Animalske kilder har ofte mye bedre forhold mellom omega-3 til omega-6, mens plantekilder har opptil flere tusen ganger mer omega-6 enn omega-3. Optimalt er noe sånt som 1:1 eller 1:2 (1 del omega-3 til 2 deler omega-6). Anonymkode: 25f59...bf4 ALA kommer fra planteriket, ja. Ikke EPA og DHA som er de viktigste fettsyrene. Derfor skal man ta tilskudd om man har et kosthold som ditt, men det er samtidig en god del debatter om hvor mye kroppen egentlig klarer å ta opp av tilskudd. Anonymkode: 411a7...f82 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2024 #22 Del Skrevet 5. juni 2024 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): ALA kommer fra planteriket, ja. Ikke EPA og DHA som er de viktigste fettsyrene. Derfor skal man ta tilskudd om man har et kosthold som ditt, men det er samtidig en god del debatter om hvor mye kroppen egentlig klarer å ta opp av tilskudd. Anonymkode: 411a7...f82 Vi trenger ikke ALA. Vi trenger EPA og DHA. Og det finner man i fisk, kjøtt, innmat, egg og meieriprodukter. Man må ikke spise fisk for å få i seg nok EPA og DHA. Det finnes ingenting essensielt i fisk som vi ikke kan få fra kjøtt. innmat, egg og meieriprodukter. Anonymkode: 25f59...bf4 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2024 #23 Del Skrevet 5. juni 2024 AnonymBruker skrev (7 timer siden): Alle vet da at oppdrettslaks ikke er bra, av mange ulike årsaker. Sjøørret er noe vi har en del av, samt makrell, kveite og sild. Fettsyrene er veldig viktig for utviklingen av små hjerner (og også vedlikehold av store hjerner), så moderat inntak utligner farene med miljøgifter og vel så det. I det hele tatt er det veldig vanskelig å få i seg omega3 om man ikke har et moderat inntak av fet fisk. Noe alle balanserte forskere også anbefaler. Anonymkode: 411a7...f82 Veldig mange vet ikke det nei. Og enda flere bryr seg ikke. Til og med EU anbefalte en max grense på 90 g laks i uken for et barn på 35 kg for flere år siden hvis det ikke skulle gå ut over fruktbarheten når barna ble voksne (https://www.nrk.no/norge/rapport-om-miljogifter_-kan-fa-konsekvenser-for-norske-kostholdsrad-1.14304851) Som andre har påpekt er det ikke så vanskelig å få nok omega 3 fra andre kilder. En nyere kommentar: https://tidsskriftet.no/2023/06/kronikk/bor-vi-spise-mer-fisk-eller-mindre Konklusjonen: At god ernæring er bra for helsen, er ikke noe nytt. Det som bør gjøres, er ikke å sette negative og positive effekter opp mot hverandre, men å arbeide for å redusere innholdet av giftstoffer i maten samtidig som man bevarer næringsinnholdet. Før dette er oppnådd, må konsumet av fet fisk reduseres, spesielt hos barn, unge og gravide. Anonymkode: b9b06...3d1 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå