Gå til innhold

...stadig mindre sukker i matvarer


Thomasine

Anbefalte innlegg

Gjest Carmensita
Jeg tror at når det skal være sukker i gjærbakst som ikke skal være søt, så er det for å gi litt næring til gjærsoppen, rett og slett. Baksten skal bli bedre hevet og "lettere" :)

Det var det jeg trodde også, så jeg var forberedt på et mislykket resultat. Men de ble både luftige og gode. Stod litt lenger til heving bare. Skal helt klart teste ut flere oppskrifter. På gjærbakst fungerer det hvertfall veldig bra med kesam i stedet for smør/olje, blir saftig og godt. Så det er bare sukkeret som blir en utfordring.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sukkeret i ikke-søt-gjærbakst er bare for hevingens skyld. Du kan såklart sløyfe det helt og bare heve det litt lengre.

Vurderer å justere brownies-oppskrifta mi ganske kraftig nå...

Funker fint det :Nikke: Samtidig så reduserer jeg på fettmengden, gjerne 200 gram smør i stedet for 300 gram, og det fungerer også fint. Den blir kjempegod uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...