Gå til innhold

pizzadeig uten gjær og masse hevestyr ?


Anbefalte innlegg

Skrevet

jeg er totalt dust på gjærbakst

men finnes det en pizzadeig som ikke inneholder gjær og som ikke trenger å forheves ?

type: klask sammen, legg på plata, legg på ønsket fyll og inn i ovnen ?

bunnen bør helst ikke være av den tynne typen og passe til en hel plate.

hjelp noen ?

Skrevet

Toro har en sånn ferdig-deig som man bare tilsetter vann og slenger på plata. ;) Uten heving.

Skrevet

Det er litt vanskelig å få en tykk pizzadeig uten gjær. Jeg har en oppskrift jeg liker godt (og jeg liker ikke tynne italienske bunner), som ikke inneholder gjær. Den blir selvsagt ikke like tykk og luftig som en gjærdeig, men er heller ikke av de tynneste. Til en stor plate trenger du minst dobbel oppskrift, evt trippel.

Pizzabunn uten heving

300 g hvetemel

1 ts bakepulver

50 g margarin

¼ ts salt

2 ½ dl melk

Bland det tørre, smuldre inn smør. Bland sammen med melk.

Skrevet

genialt, disse skal testes :sjarmor:

Skrevet

Sleng fyll på pitabrød, så får du små pizzaer :)

Skrevet

jepp, men jeg er ute etter noe som kan lags i langpanne :)

Gjest Gjesten
Skrevet

Jeg bruker bare 4 dl mel, en halv pose gjær, litt lunka vann og to spiseskjeer olivenolje. Lar den ikke heve men bare hiver den på brettet. Kjempegod og enkel.

  • 3 år senere...
Gjest Gjest_elise_*
Skrevet

oppskrifta var veldig bløt! jeg måtte slenge i 150 gram mer med mel

Skrevet (endret)

jeg bruker egg i pizzadeigen jeg lager uten gjær :) Det gjør at den hever fint!

Lager til en hel steikeplate, og den blir ganske tjukk, er ikke alltid jeg blir trodd når jeg serverer den og sier det er bakepulverdeig ;)

Oppskrift:

10dl mel

4 egg (her bruker jeg eggerstatning, så da blir det ikke så voldsomt)

4ts bakepulver

godt med olje (olivenolje er den jeg har hjemme)

passe med lunkent vann

Trenger ikke heve noe og er nok deig til en steikeplate :)

edit: jeg pleier ikke lage pizza i steikepanna...

Endret av Mangopai
Skrevet

Bruker faktisk ferdigdeigen til Tine og den er super god.

Får alltid masse skryt av mine (nesten) helt hjemmelagede pizzaer :)

Skrevet

Jeg lager med gjær uten å heve deigen. Bare kjevler den ut på plata og klæsjer på alt det gode. Funker kjempebra:)

Skrevet

Hvis du lager deigen først så kan den stå å heve bittelitt i mens du gjør klar de andre ingredientsene som f.eks å rive ost. Den som vi lager er med gjær, men den er kjempe lett å lage, skal ikke knas med hendene bare røres og snus lett med ei sleiv. Oppskriften ligger her på bloggen min :)

hercule's kitchen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...