AnonymBruker Skrevet 4. mai 2024 #1 Skrevet 4. mai 2024 Jeg digger å spise rå kjøttdeig, smaker bare veldig godt… føler dette er veldig unormalt. flere som gjør dette? Anonymkode: 585de...c4d
Phoenix Heart Skrevet 4. mai 2024 #2 Skrevet 4. mai 2024 Nei, rått kjøtt er noe av det siste jeg putter i munnen.
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2024 #3 Skrevet 4. mai 2024 Moren min har gjort dette hele livet, så jeg tror nok dere er noen i hvert fall. Anonymkode: 1578b...1ec 1
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2024 #4 Skrevet 4. mai 2024 Neste gang får du gjøre som tyskerne og forme den til et pinnsvin før du spiser den. Nydelig, hmm? https://www.chefkoch.de/rezepte/1229761228049609/Party-Mettigel.html Anonymkode: bbecd...730 1
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2024 #5 Skrevet 4. mai 2024 Det er sååå digg! Enten såvidt stekeskorpe og helt rått inni, eller rett fra pakken. Nam Anonymkode: bd1ac...111 1
Frøkenfryden Skrevet 4. mai 2024 #6 Skrevet 4. mai 2024 Nei. Men er veldig glad i tartar med eggeplomme og diverse, så skjønner greia litt. 2
Margit777 Skrevet 5. mai 2024 #8 Skrevet 5. mai 2024 AnonymBruker skrev (7 timer siden): Jeg digger å spise rå kjøttdeig, smaker bare veldig godt… føler dette er veldig unormalt. flere som gjør dette? Anonymkode: 585de...c4d Ja, gjorde det før når jeg røyka. Folk rundt meg klikka 😄 Nå synes jeg ikke det smaker så godt mer. 1
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2024 #9 Skrevet 5. mai 2024 Har hørt om at mange liker det. Det kan godt være at det kan smake helt greit, men jeg gjør det ikke av hygieniske hensyn. Det er i hovedsak 2 grunner til det. Det ene er at når man har en kjøttfarse, i motsetning til et filetstykke, så vil overflaten av kjøttstykket som har vært eksponert i luften (og dermed bakterier) bli kvernet inn i farsen. Det vil si at det er en risiko for bakterier både på overflaten og inne i farsen. Har man et filetstykke så holder det å steke overflaten hvor bakteriene befinner seg, og det er ikke farlig å spise det om det er litt rått inni da det ikke har vært eksponert for bakterier. Det er av samme grunn at man er skeptisk til å bruke "kjøttlim" til å binde sammen små biter av kjøtt, til et større kjøttstykke, og at slikt kjøtt alltid skal gjennomstekes fordi det finnes eksponert kjøtt midt i kjøttstykket. Jeg tror ikke det brukes kjøttlim i Norge. Det andre er at en kjøttfarse vanligvis er laget ved å blande kjøttråvarer fra flere dyr og mange ulike deler av dyrene inn i samme batch. Det er da mer sannsynlig at noe av denne råvaren kan ha fått ugunstige bakterier, som da blandes inn i farsen sammen med alt det andre. Har man et rent filetstykke, så kommer den fileten kun fra 1 dyr. Alt i alt så mener jeg at kjøttdeig er noe som bør gjennomstekes. Jeg har ikke problemer ellers med å spise ting som sushi eller biff som er rød inni. Men alt av farsemat som ikke har vært varmebehandlet fra før, varmebehandler jeg. Anonymkode: 05d48...ff0 4
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2024 #10 Skrevet 5. mai 2024 Nei det gjør jeg ikke, har vert uheldig å spist hjemmelaget hamburger som var helt rå inni, ble dårlig en stund etter på. Anonymkode: 060eb...251
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå