Gå til innhold

Hva kan jeg lage med melk?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Enkelt og greit..hva kan jeg lage med melk? Jeg har åtte liter melk som typen egentlig har kjøpt til proteinpulveret sitt, men plutselig har han bestemt seg for å drikke det med vann isteden :frustrert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Eggost

½ liter kefir

5 egg

1 ss sukker

2 liter melk

sukker og kanel

Bland sammen kefir, egg og sukker. Kok opp melk og hell kefirblandingen i. Rør godt og varm sakte opp til kokepunktet. Ostestoffet vil nå skille seg fra mysen. Ta gryten fra varmen og la avkjøles helt. Nå vil ostestoffet samle seg på toppen og mysen blir klar under. Øs ostestoffet opp i en sil. La eggosten renne godt av seg. Mysen kan brukes i brøddeig. Dryss sukker og kanel over og server nylaget.

Brød med prim (8 stk)

2 liter melk

200 g gjær

1 kg cottage cheese

4 dl prim

1 ss salt

3,5 kg grovbakstmel

Rør ut gjæren i litt av den lunkne væsken. Tilsett resten av væsken sammen med resten av ingrediensene. Elt til en jevn og passe fast deig. Dekk til med plast og la deigen heve til ca dobbel størrelse på et lunt sted. Del opp i åtte emner og bak ut, legg på stekebrett og prikk med gaffel. Etterhev til ca dobbel størrelse på et lunt sted under plast. Pensle med vann og stek ved 175 grader i ca 45 minutter.

Pensle med vann igjen 1 minutt før de tas ut av ovnen. Avkjøl på rist.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du kan også fryse melken ned i porsjoner, og tine når du skal bake, lage grøt eller vafler :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Risengrynsgrøt, semulegrøt, smørgrøt, kakao, milkshake, semulepudding, mandelkjernepudding, lasagne (og alt som hvit saus kan brukes til, f.eks fiskepudding og gratinerte grønnsaker), hvetebakst (som horn, boller og kringle), hvite kakemenn.

Eggegrøt (8 porsj)

3 stk. egg

2 dl hvetemel

1 ½ dl potetmel

3 l melk

3 ts salt

Fremgangsmåte:

Bland kald melk med alt melet i en kjele. Rør til det koker og la småkoke under stadig røring, ca. 3 minutter. Visp sammen eggene i en bolle og rør inn ca. 2 dl kokende grøt. Hell dette tilbake i kjelen og rør grøten jevn.

Smak til med salt og server med en god rød saft til.

Melkeringe fra Suolovombe (4 porsj)

1 l melk

2 dl kefir eller kulturmelk

serveres med knust kavring, sukker og kanel

Fremgangsmåte:

Varm den søte melken til litt under kokepunktet. Avkjøl så til 20-25 grader og rør inn syrnet melk. Hell blandingen i tallerkner og la dem stå lunt på kjøkkenet til melken har "løpt sammen" og er tykk. Det tar ca. 2 døgn.

Avkjøl melkeringen godt før den serveres med sukker, kavring og f eks kanel på.

Hvis du ønsker et "fløtelokk" på melkeringen, kan du helle ca. 1 ss kremfløte i hver tallerken før melken fordeles i. Hvis du bruker seterrømme istedenfor kefir eller kulturmelk, får du rømmekolle.

Ta en titt på melk.no :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

masse eggekrem. I tillegg til melk trenger du smør, maizena, egg, sukker og eventuelt litt vanilje :sikle:

Kan fryses ned og brukes i kaker, skoleboller osv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...