Gjest Gjest Skrevet 9. februar 2006 #1 Skrevet 9. februar 2006 Enkelt og greit..hva kan jeg lage med melk? Jeg har åtte liter melk som typen egentlig har kjøpt til proteinpulveret sitt, men plutselig har han bestemt seg for å drikke det med vann isteden
Arkana Skrevet 9. februar 2006 #3 Skrevet 9. februar 2006 Vaffel- og pannekakerøre. Det kan fryses så lag gjerne mye.
Gjest piaf Skrevet 9. februar 2006 #4 Skrevet 9. februar 2006 Hvis du vil forsøke deg på denne ostekaken, får du brukt opp 5 liter melk på en gang.
Lillesøster Skrevet 9. februar 2006 #5 Skrevet 9. februar 2006 gomme. http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel134.asp
Arkana Skrevet 9. februar 2006 #6 Skrevet 9. februar 2006 Eggost ½ liter kefir 5 egg 1 ss sukker 2 liter melk sukker og kanel Bland sammen kefir, egg og sukker. Kok opp melk og hell kefirblandingen i. Rør godt og varm sakte opp til kokepunktet. Ostestoffet vil nå skille seg fra mysen. Ta gryten fra varmen og la avkjøles helt. Nå vil ostestoffet samle seg på toppen og mysen blir klar under. Øs ostestoffet opp i en sil. La eggosten renne godt av seg. Mysen kan brukes i brøddeig. Dryss sukker og kanel over og server nylaget. Brød med prim (8 stk) 2 liter melk 200 g gjær 1 kg cottage cheese 4 dl prim 1 ss salt 3,5 kg grovbakstmel Rør ut gjæren i litt av den lunkne væsken. Tilsett resten av væsken sammen med resten av ingrediensene. Elt til en jevn og passe fast deig. Dekk til med plast og la deigen heve til ca dobbel størrelse på et lunt sted. Del opp i åtte emner og bak ut, legg på stekebrett og prikk med gaffel. Etterhev til ca dobbel størrelse på et lunt sted under plast. Pensle med vann og stek ved 175 grader i ca 45 minutter. Pensle med vann igjen 1 minutt før de tas ut av ovnen. Avkjøl på rist.
Dagoberta Skrevet 9. februar 2006 #7 Skrevet 9. februar 2006 Du kan også fryse melken ned i porsjoner, og tine når du skal bake, lage grøt eller vafler
-Fisken- Skrevet 9. februar 2006 #8 Skrevet 9. februar 2006 Risengrynsgrøt, semulegrøt, smørgrøt, kakao, milkshake, semulepudding, mandelkjernepudding, lasagne (og alt som hvit saus kan brukes til, f.eks fiskepudding og gratinerte grønnsaker), hvetebakst (som horn, boller og kringle), hvite kakemenn. Eggegrøt (8 porsj) 3 stk. egg 2 dl hvetemel 1 ½ dl potetmel 3 l melk 3 ts salt Fremgangsmåte: Bland kald melk med alt melet i en kjele. Rør til det koker og la småkoke under stadig røring, ca. 3 minutter. Visp sammen eggene i en bolle og rør inn ca. 2 dl kokende grøt. Hell dette tilbake i kjelen og rør grøten jevn. Smak til med salt og server med en god rød saft til. Melkeringe fra Suolovombe (4 porsj) 1 l melk 2 dl kefir eller kulturmelk serveres med knust kavring, sukker og kanel Fremgangsmåte: Varm den søte melken til litt under kokepunktet. Avkjøl så til 20-25 grader og rør inn syrnet melk. Hell blandingen i tallerkner og la dem stå lunt på kjøkkenet til melken har "løpt sammen" og er tykk. Det tar ca. 2 døgn. Avkjøl melkeringen godt før den serveres med sukker, kavring og f eks kanel på. Hvis du ønsker et "fløtelokk" på melkeringen, kan du helle ca. 1 ss kremfløte i hver tallerken før melken fordeles i. Hvis du bruker seterrømme istedenfor kefir eller kulturmelk, får du rømmekolle. Ta en titt på melk.no
Gjest Gjest Skrevet 10. februar 2006 #9 Skrevet 10. februar 2006 Hiv i fryseren, ta opp ved behov (men trenger et døgn å tine på om jeg husker rett)
Gjest Fruktfat Skrevet 11. februar 2006 #10 Skrevet 11. februar 2006 div gratenger laget på hvit saus.
Gjest Gjest Skrevet 11. februar 2006 #11 Skrevet 11. februar 2006 masse eggekrem. I tillegg til melk trenger du smør, maizena, egg, sukker og eventuelt litt vanilje Kan fryses ned og brukes i kaker, skoleboller osv
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå