Gå til innhold

Arv og penger


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har man ingenting å si om far spiller bort all arv? Er det flere som har opplevd det samme? Er det vanlig å ikke få noe arv i det helemtatt? Det er sikkert mye vanligere enn man skulle tro men han arvet tross alt etter mine besteforeldre også. Hvorfor er det sånn at arv fra besteforeldre automatisk går til deres barn og ikke til deres barnebarn? Er det vanlig med foreldre som spiller bort alle pengene sine?

Anonymkode: 24819...856

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei det er ikke vanlig å sløse bort penger, folk flest har en ambisjon å etterlater seg mer enn de fikk selv i arv. Dette sagt er det ikke ulovlig, det er hans penger og han kan gjøre som han vil.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når noen dør, blir deres eiendeler gjort om til arv. Den skal fordeles etter arveloven. Vedkommende som etterlater seg arven kan bestemme en del, men ikke ta bort pliktdelsarven. 

Besteforeldre kan derfor selv bestemme at barnebarn skal arve, så lenge de som er først i arverekken får sin pliktdel. 

Så lenge vedkommende er i livet, er det heller ikke arv, og derfor heller ikke noe regelverk. En hver kan gjøre hva man vil med sine midler så lenge man lever, forutsatt at man ikke er under vergemål. Det er ingenting som heter arv før man dør.

Anonymkode: 16502...3d7

  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arveloven er slik at det er barna til avdøde som arver. Barnebarna arver ikke sine besteforeldre så lenge arvingen (din far) er i live. Hvis arvingen allerede er død, vil hans del av arven gå til barna hans.

Hvor vanlig det er å ikke få noe arv etter sine foreldre vet jeg ikke, men det er nok relativt vanlig, ja. Det er slett ikke alle som dør med penger på bok. Det er ikke forbudt å bruke opp sine egne penger, heldigvis. Man er ikke forpliktet til å etterlate seg noe som helst. Arv er en bonus, ikke en menneskerett.

Så nei, du kan ikke kreve at din far etterlater seg noe når han dør, selv om han har arvet en del fra sine foreldre.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...