AnonymBruker Skrevet 29. april #1 Del Skrevet 29. april Har du en god aubergine-oppskrift? Jeg abonnerer på økologiske grønnsaker, og får innimellom en aubergine (aldri mer enn én om gangen) i kassen på døren. Selv om jeg har bokmerket oppskrifter (særlig fra Sør-Europa og Midt-Østen) med aubergine er det som om fantasien min likevel alltid stopper opp når jeg skal få brukt denne grønnsaken. Jeg ender ofte opp med å ovnssteke den i biter og bruke i tomatsaus til pasta. Moussaka er også godt innimellom, og det samme er puré av grillet aubergine til lam eller hvit fisk, men da trenger jeg alltid mer enn den ene auberginen jeg alltid får. Jeg har også brukt aubergine til vegetarisk curry feks. Men jeg har liksom ikke funnet noen skikkelige favorittoppskrifter som ikke krever minst 3 store auberginer. Så kom med dine beste tips! Anonymkode: feded...d8b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. april #2 Del Skrevet 29. april AnonymBruker skrev (2 timer siden): Har du en god aubergine-oppskrift? Jeg abonnerer på økologiske grønnsaker, og får innimellom en aubergine (aldri mer enn én om gangen) i kassen på døren. Selv om jeg har bokmerket oppskrifter (særlig fra Sør-Europa og Midt-Østen) med aubergine er det som om fantasien min likevel alltid stopper opp når jeg skal få brukt denne grønnsaken. Jeg ender ofte opp med å ovnssteke den i biter og bruke i tomatsaus til pasta. Moussaka er også godt innimellom, og det samme er puré av grillet aubergine til lam eller hvit fisk, men da trenger jeg alltid mer enn den ene auberginen jeg alltid får. Jeg har også brukt aubergine til vegetarisk curry feks. Men jeg har liksom ikke funnet noen skikkelige favorittoppskrifter som ikke krever minst 3 store auberginer. Så kom med dine beste tips! Anonymkode: feded...d8b Dette er mine fire go to retter med aubergine 😊 https://www.vegetarbloggen.no/2018/02/25/ovnsbakt-aubergine/#wprm-recipe-container-28373 https://www.vegetarbloggen.no/2019/04/25/auberginecurry/ (del denne oppskriften på to) http://www.veganmisjonen.com/2020/03/oppskrift-bakt-aubergine.html?m= https://www.etkjokken.com/2017/08/imam-bayildi-tyrkiske-fylte-aubergine-tomat-lok/#recipe Anonymkode: 03e82...730 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. april #3 Del Skrevet 29. april Takk for tips! Imam bayildi har jeg også laget før, det er godt! Tar gjerne imot flere forslag om noen har. Anonymkode: feded...d8b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tvist Skrevet 30. april #4 Del Skrevet 30. april Rattatoui er godt tilbehør https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/Ratatouille/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april #5 Del Skrevet 30. april Skjærer auberginen på langs i flate skiver, hiver de inn i ovnen litt mens jeg feks steker litt kjøttdeig med tomatsaus. Så legger jeg skivene ( to ved siden av hverandre) i en form med fyllet lagvis oppå. Dette blir to porsjoner av en middels/stor aubergine. På toppen hiver jeg på den osten jeg måtte ga i kjøleskapet + litt parmesan. Inn i ovnen til jeg tror det er ferdig. Snadder! Anonymkode: 6f285...7f1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 30. april #6 Del Skrevet 30. april (endret) Noen idéer her: https://www.theguardian.com/food/2023/jul/22/aubergine-recipes-yotam-ottolenghi-pahi-prawn-stuffed-aubergines-chraimeh-bsiniyah Endret 30. april av Aricia Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gekko Skrevet 30. april #7 Del Skrevet 30. april Nigellas aubergineruller med feta er supergode (og enkle)! https://www.nigella.com/recipes/griddled-aubergines-with-feta-mint-and-chilli 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april #8 Del Skrevet 30. april Syns det er godt å grille skiver av aubergine. Salt 15min før og tørk av før du griller. Kan også brukes som zoodles og i stedet for lasagneplater. Skjær i terninger og stek sammen med løk, paprika, squasj og champingong. Spis sammen med hummus. Baba ganosh (mulig skrivefeil). Fylt aubergine. Alle mulige fyll som kan også brukes til bakt potet. Anonymkode: f0f1b...92b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april #9 Del Skrevet 30. april Ikke middag men dritgodt: friterte skiver av aubergine. Så godt! Om man ikke vil fritere så kommer man langt ved å steke skivene i stekepanne med en god klatt olje. Ellers ovnsbaker jeg ofte aubergine, men hadde ikke giddet å gjøre det med bare en. Anonymkode: 8aee7...46b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 1. mai #10 Del Skrevet 1. mai On 4/29/2024 at 12:22 PM, AnonymBruker said: Har du en god aubergine-oppskrift? Jeg abonnerer på økologiske grønnsaker, og får innimellom en aubergine (aldri mer enn én om gangen) i kassen på døren. Selv om jeg har bokmerket oppskrifter (særlig fra Sør-Europa og Midt-Østen) med aubergine er det som om fantasien min likevel alltid stopper opp når jeg skal få brukt denne grønnsaken. Jeg ender ofte opp med å ovnssteke den i biter og bruke i tomatsaus til pasta. Moussaka er også godt innimellom, og det samme er puré av grillet aubergine til lam eller hvit fisk, men da trenger jeg alltid mer enn den ene auberginen jeg alltid får. Jeg har også brukt aubergine til vegetarisk curry feks. Men jeg har liksom ikke funnet noen skikkelige favorittoppskrifter som ikke krever minst 3 store auberginer. Så kom med dine beste tips! Anonymkode: feded...d8b Til grilling med lam har jeg ofte skiver som er penslet med chiliolje og så grillet. Kan såklart stekes også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pawn Hearts Skrevet 1. mai #11 Del Skrevet 1. mai Jeg har ikke prøvd denne oppskriften selv, men jeg har fått retten servert i Hellas – den er som en forenklet moussaka: https://akispetretzikis.com/en/recipe/119/melitzanes-papoytsakia-me-mpesamel Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. mai #12 Del Skrevet 1. mai Denne er jeg veldig glad i: https://www.godt.no/oppskrifter/smaarett/7749/hummus-med-krydret-kjoettdeig Anonymkode: 51d2f...091 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. mai #13 Del Skrevet 2. mai Takk for alle svar! Anonymkode: feded...d8b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. mai #14 Del Skrevet 2. mai Jeg har ofte aubergine til lunsj. Lager en omelett på to egg. Og så tar jeg det jeg har av grønnsaker, kutter opp, og steker i panne. I går ble det aubergine, paprika, rød løk, og litt søtpotet. Anonymkode: acde6...0ad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå