Gå til innhold

fullkornsris


Gjest Fruktfat

Anbefalte innlegg

Gjest Fruktfat

hva er egentlig det?

fant det i sverige og tenkte jeg skulle kjøpe det (leta egentlig etter villris), da det sikkert var sunnere enn vanlig ris.

så jeg ble litt overrasket da jeg leste bakpå: like mye kalorier og proteiner og karbohydrater osv som basmatiris! (tror faktisk det var mindre fett i basmati).

men fullKORNsris?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kanskje det er det vi kaller naturris i Norge? Sinnsykt lang koketid, men sunnere pga. lavere GI, og har mye mer smak enn de andre ristypene. Villris er egentlig en type frø som man blander med annen ris for å få smak, og ikke en type ris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brun ris/naturris (det må jo være det det er snakk om her?) forholder seg til hvit ris som sammalt mel forholder seg til hvitt, siktet mel, dvs. at den er rikere på fiber, B-vitaminer og mineraler som forsvinner når de ytterste lagene på riskornet fjernes. Så ja - definitivt sunnere enn hvit ris, hvis man er opptatt av det totale næringsinnholdet. Se feks her.

Jeg bruker mye brun basmatiris (skal faktisk ha det til middag i dag :) ), den trenger ikke mer enn 35 min. koketid, mens andre typer naturris kan trenge opptil 50 min.

Endret av piaf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...