Gjest Fruktfat Skrevet 9. februar 2006 #1 Del Skrevet 9. februar 2006 hva er egentlig det? fant det i sverige og tenkte jeg skulle kjøpe det (leta egentlig etter villris), da det sikkert var sunnere enn vanlig ris. så jeg ble litt overrasket da jeg leste bakpå: like mye kalorier og proteiner og karbohydrater osv som basmatiris! (tror faktisk det var mindre fett i basmati). men fullKORNsris? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 9. februar 2006 #2 Del Skrevet 9. februar 2006 Kanskje det er det vi kaller naturris i Norge? Sinnsykt lang koketid, men sunnere pga. lavere GI, og har mye mer smak enn de andre ristypene. Villris er egentlig en type frø som man blander med annen ris for å få smak, og ikke en type ris. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 9. februar 2006 #3 Del Skrevet 9. februar 2006 (endret) Brun ris/naturris (det må jo være det det er snakk om her?) forholder seg til hvit ris som sammalt mel forholder seg til hvitt, siktet mel, dvs. at den er rikere på fiber, B-vitaminer og mineraler som forsvinner når de ytterste lagene på riskornet fjernes. Så ja - definitivt sunnere enn hvit ris, hvis man er opptatt av det totale næringsinnholdet. Se feks her. Jeg bruker mye brun basmatiris (skal faktisk ha det til middag i dag ), den trenger ikke mer enn 35 min. koketid, mens andre typer naturris kan trenge opptil 50 min. Endret 9. februar 2006 av piaf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå