Gå til innhold

Ananas-dessert


Smørblomsten

Anbefalte innlegg

Noen som har en (eller flere) gode oppskrift/er hvor ananas er hovedingrediensen? Helst med fersk ananas...

En dessert jeg synes er veldig god er sjokolade-mousse med ananasbiter i! Det gjør at hele desserten blir veldig frisk og god :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fikk servert friske ananasringer - med portvin over i Lisboa en gang (og har servert det selv noen ganger senere) - og det er bare himelsk. :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er veldig godt bare å skjære fersk ananas i skiver (uten skallet) og steke i smør. Dryss over sukker og la det karamelliseres. Server med iskrem eller pisket fløte og dryss over hakkede, ristede nøtter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne fra NRKs Kokke-Lise er fantastisk, både kremen og ananasen. Ikke så vanskelig å lage som det ser ut ved første øyekast heller :)

Jeg bruker hele ananasen, da må du lage litt mer lake, men trenger egentlig ikke dobbelt så mye. Også har jeg i litt mer krydder enn det står. Jeg serverer bare ananasen fra en bolle og kremen i en skål ved siden av, ikke i porsjonsformer som det står her.

Lime- og yoghurtkrem med marinert ananas

Har du lyst på noe godt? Lime- og yoghurtkrem med hvit sjokolade og ananas kombinerer syrlig og søtt på en herlig måte! Kokke-Lise viser deg hvordan.

Dette trenger du:

4 pers.

100 g hvit sjokolade

1 lime, saft og revet skall

1 ss sukker

1 stor eggeplomme

2 dl yoghurt naturelle

1/2 dl fløte, vispet til krem

Kryddermarinert ananas:

1/2 ananas

1 dl sukker

1 dl vann

1 stjerneanis

1 kanelstang

1 vaniljestang

6 hele svartpepper

evt. 100 g hvit sjokolade til pynt

Slik gjør du:

Finhakk sjokoladen til kremen og smelt den i mikroovn eller over et vannbad.Visp sammen sukker, limesaft og limeskall.

Visp eggeplommen inn i den smeltede sjokoladen. Rør inn limesukkerblandingen

og yoghurt. Vend til slutt inn vispet krem og fordel kremen i fire skåler eller glass.

La det stå kaldt, gjerne natten over.

Skjær av skallet på ananasen, fjern stilken og kutt ananasen i terninger.

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Kok opp sukker, vann, vanilje, anis, kanel og pepper.

La det koke til sukkeret er oppløst. Hell den varme laken over ananasterningene og sett det til avkjøling.

Server lime- og yoghurtkremen sammen med ananasen.

Begge deler kan med fordel lages dagen i forveien.

Pynt med f.eks. sjokoldespon. Eller, smelt sjokoladen og stryk den utover bakepapir eller et overhead-ark.

Avkjøl sjokoladen i kjøleskapet og bryt den opp i flak som du pynter desserten med.

Kokke-Lise:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ananas i skiver med mint sukker

Ha litt sukker i en morter, tilsett mint etter smak - knus og bland godt.

ha sukkeret på ananas rett før servering, deilig!

Ps: ja, sukkeret blir grønt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Liten Tapir
Det er veldig godt bare å skjære fersk ananas i skiver (uten skallet) og steke i smør. Dryss over sukker og la det karamelliseres. Server med iskrem eller pisket fløte og dryss over hakkede, ristede nøtter.

Eventuelt kan du slenge over litt chilipulver i tillegg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er ikke en dessert da, men godt tilbehør til f.eks stekt/grillet kjøtt

En fersk ananas i passe biter

Blandes med en dressing av ett fedd hvitløk hakket/presset

1 rød chili uten frø finhakket

saft og skall av 1 lime

3-4 ss god olivenolje

masse hakket koriander eller persille

Bland alt og la trekke litt før servering.

Som dessert er det godt med grillet ananas ringer strødd med sukker og litt chilipulver sånn at sukkeret karamelliseres, servert med vaniljeis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...