Smørblomsten Skrevet 8. februar 2006 #1 Del Skrevet 8. februar 2006 Noen som har en (eller flere) gode oppskrift/er hvor ananas er hovedingrediensen? Helst med fersk ananas... En dessert jeg synes er veldig god er sjokolade-mousse med ananasbiter i! Det gjør at hele desserten blir veldig frisk og god Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleBille Skrevet 8. februar 2006 #2 Del Skrevet 8. februar 2006 Fikk servert friske ananasringer - med portvin over i Lisboa en gang (og har servert det selv noen ganger senere) - og det er bare himelsk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 8. februar 2006 #3 Del Skrevet 8. februar 2006 Det er veldig godt bare å skjære fersk ananas i skiver (uten skallet) og steke i smør. Dryss over sukker og la det karamelliseres. Server med iskrem eller pisket fløte og dryss over hakkede, ristede nøtter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elze Skrevet 8. februar 2006 #4 Del Skrevet 8. februar 2006 Denne fra NRKs Kokke-Lise er fantastisk, både kremen og ananasen. Ikke så vanskelig å lage som det ser ut ved første øyekast heller Jeg bruker hele ananasen, da må du lage litt mer lake, men trenger egentlig ikke dobbelt så mye. Også har jeg i litt mer krydder enn det står. Jeg serverer bare ananasen fra en bolle og kremen i en skål ved siden av, ikke i porsjonsformer som det står her. Lime- og yoghurtkrem med marinert ananas Har du lyst på noe godt? Lime- og yoghurtkrem med hvit sjokolade og ananas kombinerer syrlig og søtt på en herlig måte! Kokke-Lise viser deg hvordan. Dette trenger du: 4 pers. 100 g hvit sjokolade 1 lime, saft og revet skall 1 ss sukker 1 stor eggeplomme 2 dl yoghurt naturelle 1/2 dl fløte, vispet til krem Kryddermarinert ananas: 1/2 ananas 1 dl sukker 1 dl vann 1 stjerneanis 1 kanelstang 1 vaniljestang 6 hele svartpepper evt. 100 g hvit sjokolade til pynt Slik gjør du: Finhakk sjokoladen til kremen og smelt den i mikroovn eller over et vannbad.Visp sammen sukker, limesaft og limeskall. Visp eggeplommen inn i den smeltede sjokoladen. Rør inn limesukkerblandingen og yoghurt. Vend til slutt inn vispet krem og fordel kremen i fire skåler eller glass. La det stå kaldt, gjerne natten over. Skjær av skallet på ananasen, fjern stilken og kutt ananasen i terninger. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Kok opp sukker, vann, vanilje, anis, kanel og pepper. La det koke til sukkeret er oppløst. Hell den varme laken over ananasterningene og sett det til avkjøling. Server lime- og yoghurtkremen sammen med ananasen. Begge deler kan med fordel lages dagen i forveien. Pynt med f.eks. sjokoldespon. Eller, smelt sjokoladen og stryk den utover bakepapir eller et overhead-ark. Avkjøl sjokoladen i kjøleskapet og bryt den opp i flak som du pynter desserten med. Kokke-Lise:-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rebelle Skrevet 8. februar 2006 #5 Del Skrevet 8. februar 2006 Ananas i skiver med mint sukker Ha litt sukker i en morter, tilsett mint etter smak - knus og bland godt. ha sukkeret på ananas rett før servering, deilig! Ps: ja, sukkeret blir grønt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Liten Tapir Skrevet 8. februar 2006 #6 Del Skrevet 8. februar 2006 Det er veldig godt bare å skjære fersk ananas i skiver (uten skallet) og steke i smør. Dryss over sukker og la det karamelliseres. Server med iskrem eller pisket fløte og dryss over hakkede, ristede nøtter. ← Eventuelt kan du slenge over litt chilipulver i tillegg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 8. februar 2006 #7 Del Skrevet 8. februar 2006 Er ikke en dessert da, men godt tilbehør til f.eks stekt/grillet kjøtt En fersk ananas i passe biter Blandes med en dressing av ett fedd hvitløk hakket/presset 1 rød chili uten frø finhakket saft og skall av 1 lime 3-4 ss god olivenolje masse hakket koriander eller persille Bland alt og la trekke litt før servering. Som dessert er det godt med grillet ananas ringer strødd med sukker og litt chilipulver sånn at sukkeret karamelliseres, servert med vaniljeis. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Smørblomsten Skrevet 8. februar 2006 Forfatter #8 Del Skrevet 8. februar 2006 NAMNAM!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå