Gå til innhold

Grønsaksgrateng


Gjest Gjesta

Anbefalte innlegg

Tenkte å lage en slags grønnsaksgrateng, som tilbehør til forskjellig hverdagsmat.

Men så er jeg litt tom for ideer om hvilke grønnsaker jeg skal bruke. Tenkte først på gulrot, brokkoli og blomkål, men det hørtes litt kjedelig ut.

Noen gode ideer og forslag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Grønne bladgrønnsaker som spinat og grønnkål kan også gratineres.

Og ang. jordskokk, som Catwoman nevner: Jamie Oliver har oppskrift på en fantastisk jordskokkgrateng som jeg anbefaler på det varmeste. Men den er så full av fløte og parmesan at den antakelig passer bedre til fest enn til hverdags... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men bør jeg koke grønnsakene først?

Ja, de bør lettkokes. Se feks oppskrift på denne siden.

Når det gjelder jordskokkgrateng, går man fram omtrent som med fløtegratinerte poteter, dvs. koker røttene med hvitløk etc. i melk/fløteblanding noen minutter, og så gratinerer ferdig i ovnen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...