Gå til innhold

Brun lapskaus.....hvordan....


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har aldri laget brun lapskaus. Hva har man i itillegg til det man har i den hvite?????

Gjest Brunhilde
Skrevet

Jada, brun saus er et must. Naturlig nok....

Litt mer utfyllende, så lager jeg den slik:

Ha brun saus (nylaget eller rester) i en stor nok gryte.

Brun kjøtt, bankekjøtt f.eks, i terninger - tilsett dette og kok ut pannen og tilsett utkoket. Ha oppi poteter i terninger, kål, gulrøtter og kalrabi, alt kuttet opp. Biter med middagspølse i tillegg smaker bra. (Mengdemål hr jeg ikke - dette er en sånn "ta hva man har" opskrift...)

Skrevet

Blir den tynn så kan du drysse oppi litt potetmos,

veldig smart ellers så er det helt nyyydelig med purre i!!!

Good look! :blunke:

YRAN

Skrevet

Her har du min oppskrift også :-)

1 kg kjøtt i terninger brunes, slenges i en gryte med litt vann og buljong.

Kok ut panna med litt vann (som du siler og har i gryta etterpå), og brun så litt løk (en halv)

Tilsett ca 10 poteter i biter og et par-tre gulerøtter.

koke koke koke. Salt og pepper..

Denne skulle bli brun nok, og hvis ikke kan du slenge i litt sukkerkulør. Hvis den ikke jevner seg pent kan du ha i litt potetmospulver.

Hvis du synes det blir lite grønnsaker, så er det fritt fram - det finnes jo poser med ferdighakkede lapskausblandinger som er ganske gode.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...