Gå til innhold

Begynner å bli desperat - baby og tenner


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har en baby på snart 8 mnd, og dette er absolutt ikke vanlig for henne! Har stort sett sovet godt bortsett fra ved sykdom etc.

Hun har nylig fått to tenner nede, dvs. man ser og kjenner de men de er ikke helt "utvokst". 

Etter tennene kom til syne har sovingen vært veldig dårlig, var ikke så ille før de kom opp. Trodde det var akkurat når de kom gjennom tannkjøttet som var det verste?

Fra hun legger seg så våkner hun og sutrer/gråter hvert 15-30. minutt, må ha trøst for å sovne igjen. Dette varer noen timer. Så har hun et opphold der hun sover et par timer, før en skikkelig gråte/sutre/våkentid varer i 1-4 timer. Hun er tydelig trett, og virker nesten som hun gråter i søvne. Holder henne selvfølgelig, prøver å bysse/amme men ingenting hjelper. Så sover hun kanskje 2-3 timer igjen med disse småoppvåkningene igjen. 

Dagtid er heller ikke noe bedre, sover mellom 20-40 minutters dupper (pleier ikke å ha lange duper på dagtid, vanligvis 2 x30 min og en hvil på ca. 1 -1,5 t). Er sutrete på dagtid også, men aner ikke om det er fordi hun er trett eller om det er tenner, evt noe annet) vil helst bli bært hele dagen.

Høres dette vanlig ut ved tannfrembrudd? Syntes det er rart siden tennene allerde har brutt gjennom. Kan tennene oppe være på vei også? Hvordan ser man evt dette? Merket ikke de hun har nå, plutselig var de bare der🙈 Hun er ikke i noe utviklingstrinn nå, har heller ikke feber, litt forkjølet.

Noen med erfaring? Begynner å bli gal snart, da jeg er alene med babyen + en 3 åring som har ferke fra barnehagen og går med 2-3 timers usammenhengende søvn på dag 5. Babyen vekker også storesøskenet under denne lange gtåteøkten.

Vet jeg ikke skal klage siden vi vanligvis hsr ganske gode netter, men sikkert derfor det er ekstra tøft når man ikke er vant med det. Teller ned dager tll mannen kommer hjem fra jobb🫨

Anonymkode: 9d5cf...316

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Høres helt vanlig ut. Noen har mye ubehag. Gutten her sov bra med unntak av sykdom og tenner. Her kunne det vare i alt fra 2-3 dager til en uke, avhengig av hvor mange tenner som kom. Ble gradvis bedre, men så ble der verre igjen når nye tenner kom :) 

Anonymkode: 326af...eda

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8mnd er vel en vanskelig alder uansett, mange har søvnregresjon, utviklingssprang, trenger ikke være tenner, men så klart kan det det og. 

Anonymkode: bb9b8...7cd

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...