AnonymBruker Skrevet 16. mars 2024 #1 Skrevet 16. mars 2024 Jeg inviterer på komlemiddag, men aner ikke hvor mange voksne gjester jeg kan ha på 1 kg komlemel? 18-20 komler blir det 😅 har jo tilbehør også. Anonymkode: 339e3...fe3
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2024 #2 Skrevet 16. mars 2024 Tenker 15 gjester. Anonymkode: 82164...ec4
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2024 #3 Skrevet 16. mars 2024 Kommer vel an på hvor du er fra, og hvilken versjon av retten du lager. Anonymkode: 5c93e...efc 2
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2024 #4 Skrevet 16. mars 2024 6 gjester. 3 komler hver, og et par til overs. 15 er alt, alt for mange gjester til antall komler. Anonymkode: c1f65...dc2 4 1
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2024 #5 Skrevet 16. mars 2024 På 1 kg komlemel, bruker vi halvparten på oss 2 voksne og 2 unge voksne gutter som er storspisere. Vi har da alltid endel til overs. Da har vi pølse/kjøtt, bacon og kålrotstappe til. Men skulle jeg hatt gjester så hadde jeg beregnet 8-10 på 1 kg komlemel. Anonymkode: 42e3d...34c 1
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2024 #6 Skrevet 16. mars 2024 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): 6 gjester. 3 komler hver, og et par til overs. 15 er alt, alt for mange gjester til antall komler. Anonymkode: c1f65...dc2 3? Komper er jo svære. Jeg blir mett av en halv kompe og det uten tilbehør. Anonymkode: 82164...ec4
-jk- Skrevet 16. mars 2024 #7 Skrevet 16. mars 2024 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): 6 gjester. 3 komler hver, og et par til overs. 15 er alt, alt for mange gjester til antall komler. Anonymkode: c1f65...dc2 Enig. Hadde blitt skuffet om jeg ble bedt på komler og det var 1 til hver, kanskje 2 til noen få. Spiser i hvert fall 3 stk. 4
Hedda-78 Skrevet 16. mars 2024 #8 Skrevet 16. mars 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): 3? Komper er jo svære. Jeg blir mett av en halv kompe og det uten tilbehør. Anonymkode: 82164...ec4 Sørlandske komper er svære, ja. Andre steder i landet lages de mindre. 2
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2024 #9 Skrevet 16. mars 2024 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): 3? Komper er jo svære. Jeg blir mett av en halv kompe og det uten tilbehør. Anonymkode: 82164...ec4 Men her er det snakk om komLer, ikke komper. Komler er betraktelig mindre. Anonymkode: c1f65...dc2 3
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2024 #10 Skrevet 16. mars 2024 Det skal vi ha imorgen også,gleder meg til middagen😀 Anonymkode: afdbb...c4b
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2024 #11 Skrevet 16. mars 2024 Du trenger ikke eget sånt mel til å lage raspeball. Bruk den her oppskriften og så ser du enkelt antall porsjoner ift mengde og: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/raspeballer/?google=amp Anonymkode: 10ba7...2f7
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2024 #12 Skrevet 16. mars 2024 Jeg ville nok sagt tre komler i snitt per pers, pluss tilbehør som vossakorv. Anonymkode: 95013...b5e 1
-jk- Skrevet 16. mars 2024 #13 Skrevet 16. mars 2024 Hedda-78 skrev (56 minutter siden): Sørlandske komper er svære, ja. Andre steder i landet lages de mindre. Jepp, jeg tenkte på vestlandske. For de er det passe med 2-3 stk.
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2024 #14 Skrevet 16. mars 2024 Er det melet fra Stangeland Mølle? Tror nok det vil holde fint til 6 personer. Kanskje 8. Men er jo fint å ha rester. Dessuten syne jeg det er mat som skal være litt raus - det skal være store mengder slik at folk føler at det i alle fall bli nok - at det skal være litt overflod. Samtidig spiser jo gjester ofte mindre om man bare er kjernefamilien - dessuten spiller jo mengden tilbehør inn - om man har kjøtt, pølser og denslags til går jo det klart mindre... Anonymkode: 5f1df...c95
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2024 #15 Skrevet 16. mars 2024 Kommer vel helt an på hva resten av retten består av? Folk serverer komler på forskjellige måter og med forskjellig tilbehør. Anonymkode: f77ac...668
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå