Gjest Bertine Skrevet 4. februar 2006 #1 Skrevet 4. februar 2006 Hei! Overskriften snakker vel for seg selv, men jeg skal altså ha klubb imorgen, og vil lage cæsar salat med kylling. Men er litt usikker på hvilken type salat jeg skal bruke?, skal jeg ha rødløk og tomat oppi?? Hvordan lager jeg hvitløks toast til? Og er det noen som har oppskrift på en god dressing til?? Hilsen B
Scheherazade Skrevet 4. februar 2006 #2 Skrevet 4. februar 2006 Her er oppskriften min: Dressing 1 ss Dijonsennep pittelitt worchestersaus, cirka tre dråper 1/2 presset hvitløksbåt Saft av omtrent 1/3 sitron 2 eggeplommer 2 italienske ansjonsfilet salt og pepper 100 gram fersk parmesan Mos ansjon. Visp sammen resten av ingrediensene og bland med ansjos. Riv parmesan og bland i dressingen litt etter litt. Skal bli tyktflytende. Smak deg litt frem, mulig du må ha mer sennep eller sitron. Italienske ansjon er annerledes på smak enn de norske, brukes mer som et krydder. Norske er vel egentlig ikke et alternativ. Jeg har laget uten også, funker det og. Krutonger Resten av hvitløksbåten (evnt mer, er selv SVÆRT glad i hvitløk ) 3 ss olje To skiver litt gammel loff Skjær loffen i terninger, stek den i hvitløksolje på svak varme, helt til brødterningene har trukket til seg oljen og blitt sprø. Nytter ikke å skru opp varmen, brent brød er IKKE godt. Snakker av bitter erfaring! Salaten som skal brukes er originalt Romanosalat. Dersom du ikke får tak i, er hjertesalat bra. Issalat er kjipt! Hell dressingen over salat på et fat, strø på krutonger og riv over så mye parmesan du har hjerte til å avse. Får jo ofte med kylling på restauranter, da blir det jo mer mat. Rødløk og tomat hører vel strengt tatt ikke til, men har du lyst, har du lov!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå