Gå til innhold

ABB - kan domsstolene behandle dette ?


Baktus

Anbefalte innlegg

bare så det er sagt, dette er ikke et støtteskriv til terroristen og hans handlinger. ferdig med det.

Ironien nylig har vært at i det Navaljny ble funnet drept så var amnesty ute og snakket om tortur pga isolasjonen han hadde vært utsatt for.. to dager tidligere falt dommen i ABB-saken der domsstolen fastslo at det ikke var menneskerettighetsbrudd eller tortur , etter 13 år i isolasjon.

Nå må vi ta inn over oss et par ting, nosrke domsstoler har aldri hatt en lignende sak foran seg i et rettslokale i Norge. det andre er at domsstolene er ikke ufeilbarlige, det er ikke lenge siden de sendte et skare av nordmenn i fengsel uten at de hadde gjort noe galt , jfr nav-skandalen.. Det nærmeste norske domsstoler har vært en abb-sak er krigsoppgjøret, da var dommerne inhabil over en lav sko i rett som aldri ville blitt godkjent idagens Norge. dette hadde med det minimale utvalget av dommere som var tilgjengelig og det at de personlig var anfektet av krigen. 

Den norske folkesjela vil hevde at en person som abb aldri vil kunne hevde menneskerettigheter og tortur , som følge av det han har gjort..

Vil domsstolene våge å trosse denne folkesjela og være nødvendig objektiv?  

En ting er sikkert , hvis domsstolene adopterer holdningen om at han ikke har noen rett og krav pga det an har gjort, ja så er domsstolene ikke i stand til å behandle sakene til abb. Da blir det som advokaten til abb sier , at det er eksistensen til abb og dens symboleffekt som er akkileshælen ..det vil ikke tåle dagens lys hos fremtidens historikere og forskere..

 

Hva mener du ? skal vi gi en massedrapsmann vanlige rettsprinsipp som gjelder oss alle , eller skal han være unntaket ? kom gjerne med dine synspunkter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hva spesifikt er det Amnesty mener er tortur i Navalnyj sitt tilfelle?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener du Fjotolf Hansen?

Han skiftet navn og ønsket ikke lenger å hete ABB

Anonymkode: 92548...9b1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Isolasjon av ABB eller Fjotolf er vel ikke utelukkende for å straffe han og hans handlinger, til dels er det vel for hans sikkerhet? Og av hensyn til andre insatte

Vil det være rett å slippe han ut av isolasjon hvis man antar det potensielt kan være fare for hans liv? 

Anonymkode: d71a0...42a

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...