AnonymBruker Skrevet 6. februar 2024 #1 Del Skrevet 6. februar 2024 Noen som har oppskrift på en enkel brunsaus? Anonymkode: 0a8dc...41c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2024 #2 Del Skrevet 6. februar 2024 Brunsaus? Anonymkode: 23a27...fc4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grüner Skrevet 6. februar 2024 #3 Del Skrevet 6. februar 2024 (endret) Lag meljevning av mel og smør som du bruner lett. Spe ut med kraft evt buljongvann. Endret 6. februar 2024 av Grüner Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leo Skrevet 6. februar 2024 #4 Del Skrevet 6. februar 2024 Brun saus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2024 #5 Del Skrevet 6. februar 2024 https://letmegooglethat.com/?q=brun+saus+oppskrift Anonymkode: 659d2...a3f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2024 #6 Del Skrevet 6. februar 2024 Smelt 3-4 ss smør/margarin. La det bli brunt. Rør inn mel til grøt-aktig konsistens, og la det brune på litt over middels varme. Rør i det hele tiden. Når det er brunt, sper du med varm væske, og smaker til med krydder. Jeg bruker litt ketchup og sennep i for syre, samt løkpulver, salt og pepper. Om du ønsker den mørkere brun kan du bruke sukkerkulør. Anonymkode: d0e92...4eb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2024 #7 Del Skrevet 6. februar 2024 AnonymBruker skrev (18 minutter siden): Brunsaus? Anonymkode: 23a27...fc4 F.eks kjøttkaker i brunsaus. Anonymkode: 0a8dc...41c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maskinfører Skrevet 25. februar 2024 #8 Del Skrevet 25. februar 2024 Du brenner melet i smør så får du brun saus må spes ut med vann da om du ikke liker saus i hard form Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2024 #9 Del Skrevet 25. februar 2024 Smelt smør (gjerne brun noe), ha i mel (jeg bruker litt mindre mel enn smør, mens andre bruker 50/50). Brun dette mens du rører jevnlig, det skal være rimelig brunt, men ikke brent. Da blir det en god nøtteaktig smak på sausen. Om du ikke orker å brune smør- og melblandingen godt nok, kan du ha i noen dråper sukkerkulør etter du har spedd sausen med væsken. Jeg bruker grønnsakskraft eller grønnsaksbuljong når jeg lager brunsaus, men mange foretrekker kjøttkraft eller kjøttbuljong (eller kraft av dyr du skal bruke sausen til). Spe med væske til litt «løs» konsistens, da den skal koke inn noe. Smak til med salt og pepper. Har du gjort dette, har du egentlig en brunsaus. Personlig liker jeg å smake til sausen litt med noe søtt og syrlig. For eksempel soyasaus, en eller annen type matgele eller syltetøy, brunost , rødvin, brunsukker og/eller sennep. Du kan også smake til sausen med urter. Anonymkode: 6ff4c...a6d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå